Macar daca ar fi specificate niste perioade. Dec, ian, feb nu pun in pericol pe nimeni. Tot atunci sunt mai usor (chiar daca nu fructuos) de furat, asa ca macar atunci sa le poti avea in gradina, in intravilan si sunt mai usor de pazit.
Parerea mea este ca micul producator va disparea in toate domeniile. Place, nu place, asta este.
Cu ceva ani in urma puteai tine niste animale si trai relativ decent din asta. Acum poti tine porcul pentru casa si eventual inca unul de vanzare daca ai noroc. Data fiind industrializarea, in regiunea noastra se gasea carcasa de porc -adica porcul taiat, parlit, curatat, fara mate, fara cap si adidasi, la 10.30 lei. Cu greu s-a vandut porcul de la tara pentru taiat.
Vaca... n-ai cui da laptele decat daca esti semi-industrializat. Mulgatoare automata, racire etc. Pentru o vaca, doua, nu se merita. Daca iti iei o turma si devii fermier, e altceva. Oricum pretul laptelui e atat de mic incat profitul pe o vaca e nesemnificativ.
Gradinarul cu unul doua trei solarii... da pe spate cand vede pretul marfurilor de import, dar aia sunt industrializati. Pentru el, sa vanda la preturile alea inseamna faliment sau saracie. Majoritatea sunt de fapt mici bisnitari, adica produc, dar mai vand si marfa de import. Deh, lamai, banane... d-ale noastre din gradina.
Atitudinea asta, cum ca aia de l-a intepat pe vecinul nu e albina mea... vecinii sunt ai dracului, este si ea falimentara. Cine isi asuma raspunderea pentru viata unui om? Daca acel om ar fi copilul tau?
Drepturile omului? Vecinul are crescatorie de porci -de exemplu- si eu sunt nevoit sa-mi petrec viata in putoare si guitaturi. Al`lalt are suta de stupi si imi e frica sa ies afara.
Numai egoismul ne impiedica sa vedem asta.
Va ganditi la albina?

Numarul de stupi nici macar nu va scadea. Micii stupari vor vinde ca nu vor avea unde sa-i tina, iar cei care au bani suficienti vor cumpara. Foarte ieftin. Pur si simplu se vor regrupa stupii.
Cand vei spune stupar... va inseamna fermier de albine. Producator de multe tone.
Nici mie nu-mi convine, dar asta este. Repet, vrei sa vezi cum va fi in Romania? Uita-te la legislatia Europeana.
Acuma caraim cand vedem mizerie peste tot. SIGUR ati vazut si voi oameni la sat, care au tomberoane de gunoi si cu toate astea arunca gunoiul pe te miri unde. Cand vor lua amenzi serioase si fara discriminari, atunci sa vezi curatenie.
Viitorul este un sat vazut ca o localitate, curata, civilizata, linistita, nu un fel ferma primitiva imprastiata in zeci si sute de gospodarii, cu gunoaie, mirosuri sau insecte potential periculoase.
Repet, nu imi convine deloc, doar constat. Am lasat usa frigiderului deschisa.

Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)