Sorrynblue
Mie îmi da cu virgula ceea ce ai întrebat!
Ai spus ca te-ai informat bine despre treaba asta "apicultura " acolo unde ai făcut-o, catul de 1/2, 3/4 sau 1/1 te lamureau din start care să-l folosești. important este ce fel de apicultura vrei sa practici....stationar sau pastoral.... ( eu merg pe 3/4) . Diferențele de 1/2, 3/4 , 1/1 sunt multe intre ele și aici iar contează....de zona melifera și ce faci cu mierea. Dacă vrei sa faci țuică o bagi pe toată la grămadă și faci țuică , dacă vrei sa ai selectat ( răpită, salcâm, tei, poliflora, floarea soarelui, faneata, etc, etc sunt caturile de 1/2, 3/4 și dacă zona melifera îți permite și ai și familii de elita merg și cele de 1/1) de geaba ai tu familii puternice dacă zona de cules este la 10 km, de geaba stai în buza lanului dar în lada nu are cine sa culeagă.....toate se leagă una de alta nu poți sării peste amănunte!!!!! Lada....fiecare și aici cum este învățat și i se potrivește.....de geaba vrei tu verticali dacă nu te descurci cu ei ( eu îți spun dacă tot vrei 2 familii sa faci un experiment și sa ți una într-un orizontal și una într-un verticat) cât despre extrasele lazii cum vrei tu ( eu folosesc cu fund anti varroua și podisor hrănitor) . de unde cumperi și cum cumperi....si aici nu e chiar floare la ureche. Poți cumpăra și o cana de albine, poți cumpăra și un pavilion o data, bani sa ai. În general cumperi familie 10 rame de albina care conține și 7-8 rame minim de puiet, pastura și ce mai trebuie , poți cumpăra și roi ( prețul mai mic aici) 5-6 rame dar și aici atenție la rame cât puiet este pe ele ca și la familie observația puietului pe rame îți spune multe lucruri despre matca familiei....cat e de bună sai aiurita, te tine sau te lasă.....( eu în locul tău a-și merge cu unul care știe când le cumperi) .........Eeeeeee amice și sunt multe altele care trebuie sa le iei în calcul dar e târziu și trebuie sa trag pe dreapta

. Vi mai primi răspunsuri la întrebările tale și de la alți colegi de aici....eu îți doresc sa nu te lași și sa continui sa te documentezi foarte bine la început! Bafta.
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.