apimat scrie:Intrebarea e pusa de akmm iar raspunsul vine de la avram, evident.
MIHAEE'E scrie:CATALIN scrie:de obicei,ca si incepatori,vatra de stupina e acolo unde AI,bunici,casa,spatiu....
acum, vazand cu se mananca apicultura,visez la o vatra in apropierea unei paduri pe o vale unde-s multe paraiase acoperite de maiastrele salci ce creaza un adapost cimbrisorului,toate pregatite sa ofere in primavara tot confortul albinutelor....acolo unde linistea si razele soarelui la rasarit mangaie fata stupului devreme, invitatnd maiastrele albinute a servi cafeaua(polenul) din belsug
alo! cataline tata! trezestete !![]()
mai sunt cate unii care, vorbesc in somn!!!!!!!!!!
tu se pare ca esti la un nivel superior .........
scrii la calculator ! visand !!!!!!!!
visezi ,scriind la calculator.
MIHAEE'E scrie:CATALIN scrie:sper sa stai mai mult p aci pe la noi....tot ce-am sc mai sus candva asa o sa fie!
locul exista...timpul,bani si drumul mai intarzie![]()
in vara ce-o sa urmeze am sa fac un filmulet acolo unde cu multi ani in urma exista o stana pe nume TARLA LU' GHILA
salut catalin !
iti doresc ca visurile tale sa devina realitate.
un important criteriu ar fi si accesibilitatea ( sa poti in orice moment sa fi langa albinutele tale , atunci cand e nevoie )
alte criterii, daca nu ni le ofera natura, ramane in seama noastra, sa luam masurile de ameliorare a efectelor negative!
numai bine!
lucky5strike scrie:Ce dimensiune au spatiile la gratia Hanneman?
Avram scrie:Hranirea intre membrii familiei de albine se produce prin - regurgitare.Acest fenomen este intalnit doar la citeva specii mai exact la insectele sociale - furnici,viespi,albine.
Intrebarea este - cum se numeste acest fenomen ?
clncatalin scrie:Avram scrie:Hranirea intre membrii familiei de albine se produce prin - regurgitare.Acest fenomen este intalnit doar la citeva specii mai exact la insectele sociale - furnici,viespi,albine.
Intrebarea este - cum se numeste acest fenomen ?
Cred ca se numeste comunicare alimentara si hormonala intre indivizi prin schimb de hrana.
clncatalin scrie:Ce este epagina?
clncatalin scrie:Nu stiu. Ma dau batut.
Avram scrie:clncatalin scrie:Ce este epagina?
EPAGINA - substanta de familiarizare emanata de catre albine
Epagina individualã are efect atractant pentru "tovarãsele" albinei .
Epagina teritorialã marcheazã spatiul adãpostului albinelor si partial poate fi identificatã cu propolisul .
Epagina de acceptare : introducerea botcilor artificiale în stup cu 24 de ore înainte de transvazarea larvelor în ele sporeste numãrul de larve luate în crestere de albine .
Epagina de orientare este substanta cu care albinele traseazã pista spre urdinis când este modificatã orientarea acestuia
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori