Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cine recunoaste personajul ?

Mesajde Bambucha » 03 Feb 2015, 21:30

mircea scrie:Bun, acum sa vadem cine ghiceste urmatorul personaj .
Sa nu trisati... :lol:

Dar de ce intretinem noi stuparii albinele in nus"cate tipuri de stupi.Din interes material domnilor.Si din placere si pasiune,recunosc.Dar vedeti ca placerea si pasiunile nu ne platesc facturile,nu ne tin copii prin scoli,nu ne tin de foame si nu ne schimba rabla de masina cu una noua.Astea se obtin cu multe intepaturi,cu spate rupt de saltat,cu multa migaleala si mai ales cu mii si mii de pagini citite si de 2-3 ori. Acest topic este destinat apicultorului incepator.
Sincer sa fiu din 5-6 carora le vand anual fam. de albine nu stiu citi vor ajunge "incepatori" Multi au in cap si vad in fata ochilor in locul ofertei: "matca tanara,rame noi,stup nou" butoaie mari cu miere,stupii in gradina sub mar,iar pe ei se vad stand la umbra cu bericioaica rece in mana.Sunt altii care reusesc.Intotdeauna acestia au fost mai stramtorati si sperau la mai bine sau cu spirit de initiativa.Au dau din nestinta si ultimul ban pe te miri ce noutate apicola,au vazut ca au pierdut,au insistat au dat capete in pereti si normal ca au reusit.Toata stima Sunt oameni si oameni.Sa revenim.
Iernarea,de fapt prima iernare si prima recolta ii despart pe incepatori de incepatorii mai vechi.Ce trebuie sa stie ei ar trebui sa stim si noi.Noi cei care facem hraniri de necesitate contra naturii in ian. si feb.cu zahar candi sau mai stiu eu cu ce.Noi cei care deranjam fam. in ian.,feb. fara rost .
Sa fie lege.Necesarul de hrana sa fie asigurat in jurul datei de 1 sept. Urmeaza tratamentul contra varoa,punem capacele,gratii contra soareci si putem pleca la mare (in Egipt) pana catre 1martie.Mai sunt mici amanunte (pasari,animale in stupina,zapada la urdinis,etc.) se poate ocupa si vecinul.Vine zborul de curatire si gata iernarea.Ce am bagat in iarna la 1 sept. aia avem (daca avem) la 1martie.Simplu,nu? Asta-i iernarea fam. de albine.Nu ascultatul cu stetoscopul,nu ciocanitul in stupi,nu hraniri contra naturii cu amestecuri facute dupa retete care pe stanga,care pe dreapta.Alta lege: Nu deranjati familiile de albine iarna.E inutil si pagubos .Dupa zborul de curatire(de-adevaratelea) urmeaza greul.Incepe dezvoltarea pentru culesul de la salcam la unii,pentru prima recolta de polen la altii.Alta etapa.Gata ca a inflorit cornu.

:cry:
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 03 Feb 2015, 21:40

Cum am avut in primavara coloniile de-a lungul a 30 de ani ?
Si mai bune si mai slabe,in mare masura datorita situatiei din anul precedent.Acum cand dau timpul inapoi constat ca meritul meu a fost minor.Cea mai buna dezvoltare am avut-o in primaverile care au urmat unor ani buni si iernile au fost blande.Mentionez ca am stupi ME
Am avut urmatoarea situatie:
- la corn - 5 rame pline de puiet
- la corcodus - 7 rame pline de puiet
Acestia au fost stupi foarte buni care au ajuns la salcam pe 4 corpuri si au dat productii pe masura.
Stupii buni au avut la cires 7 rame pline de puiet si au cules bine la salcam.
Stupii bunisori au avut 7 rame pline de puiet la castan.Acestia au cules binisor la salcam.

Acum referitor la timpul avut la dispozitie pentru dezvoltarea de primavara in zile de-a lungul anilor:
- corn - salcam =42 - 75 de zile,media 60 de zile
- corcodus - salcam = 35 - 63 de zile,media 40 de zile
- cires - salcam = 23 - 43 de zile,media 33 de zile
- castan - salcam = 15 - 28 de media 22 de zile.
Un ou depus la infloritul castanului da o albina care lucreaza in stup la salcam.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde nicus » 03 Feb 2015, 21:51

in-con-fun-da-bil, mai ales cand scrie ca : a inflorit cornul!

E foarte usor sa ai momente de glorie pastorala, sa fii apeciat pentru un salcam sau sa ti televizezi intelectul (singur),
E mult mai greu insa, sa dai "share" la ceea ce stii (mai ales intr o comunitate) si poate infinit mai greu in a ramane acolo! (in memoria acelei comunitati.)

Respect!
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde BogdanU » 04 Feb 2015, 01:11

GICA ROMANESCU

Dumnezeu sa-l ierte!
Cand e prea mult lapte in stup nu e miere deloc!!!
http://bogdanungureanu.sunphoto.ro
BogdanU

Mesajde cobi » 04 Feb 2015, 11:24

BogdanU scrie:GICA ROMANESCU

Dumnezeu sa-l ierte!

Mergem inainte! :(

Recunoateti ?!!! :)

.... scrie:14.01....
Cer senin, la amiaza 12 C`
A treia zi consecutiv cand zboara albina. Vecinii zic ca ieri a zburat mai bine, prea bine-se plang ei- cineva avea rufe intinse pe sarma (duminica ? )si i le-a patat. Parchez masina aproape de stupi, in fiecare primavara la zborul de curatire mi-o "picteaza", acum insa
ramane curata desi afara e zbor lejer. Pun langa mine 3 rame pline de la rezerva si...incep:
1-ok, 2-ok, 3-ok, samd, NASOL!!- UNUL MORT !!! Ce Dumnezeu sa-ntamplat aici? Consult caietul, familie buna in toamna, 7 rame, rez. suficiente, matca 2007, eiiiii ! Hopa, fecale de soareci! In noiembrie am pus ceva grau otravit in lazi in partea libera, e mancat tot! Scot ramele afara, cu miere in ele dar roase si pline de pete de diaree, si daaaa, pe fundul lazii, printre albine fara cap, 1..2..3! soareci morti...pute ! Cine e vinovat ? Eu desigur, e o lada de pe vremea stupinelor comuniste, orizontala, trebuia sa ma astept ca fundul sa fie copt, au intrat prin el ca prin branza !!!
Mergem inainte, urmatoarele familii sunt bine, in unele nici nu se vede albina decat dupa cateva secunde, e jos intre ramesi se iteste lenes, altele aproape de speteze, altele pe speteze-noroc ca astea sunt exceptii, ghemuri in general pe 6 rame, adica 5 intervale, ceva pete ici-colo (mana...bat-o vina... ), hai ca mi-am mai revenit !
Reusesc sa fac un control sumar la aproape 50 de familii, se cam lasa umbra, nici zborul nu mai este acelasi, ar mai fi mult pana in capatul randului...Dar la pavilion cand ajung ?????
Un aspect imi da de gandit: UMIDITATEA ! Sigur, nu e generalizata, a fost si iernile trecute, atunci am ignorat-o, acum insa am deschis bine ochii la ce se mai zice pe stuparitul.3xforum, sunt oameni care chiar gandesc acolo, si DA, nu e o problema minora !! De la impachetaj excesiv nu e cazul, stai asa: de ce oare nu am luat in calcul, pana acum, fundurile cu plasa sau, mai bine, cele antivarooa ??? DE RETINUT !
Ora 16`00- stang sculele, e rece deja (8 C`), am mai trebui o zi buna sa trec prin restul familiilor de pe vatra, apoi inca una pentru pavilion, apoi ceva iarna si pe la noi frate!
Hai ca deja visez, om vedea ce-o fi, noi sa fim sanatosi ! Si ALBINELE, desigur !
....!
cobi

Mesajde mircea » 06 Feb 2015, 11:32

Cobi, mie imi pare cunoscut textul si stilul.
Pare un jurnal. O fi alt stupar ?

Rimeaza ? :lol:
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde cobi » 06 Feb 2015, 12:47

mircea scrie:Cobi, mie imi pare cunoscut textul si stilul.
Pare un jurnal. O fi alt stupar ?

Rimeaza ? :lol:

Da, Mircea...jurnalul lui Adi B. !!! :)
cobi

Mesajde redoo » 06 Feb 2015, 18:00

Cine sa fie?

dupa mai multe luni de lectura pe forum,si confruntat cu problemele reale ale stupului,am constatat ca toata aceasta informatie, si voluminoasa,si diversa, pe care n-am reusit s-o asimilez intru-n mod organizat,m-a adus de unde plecasem.
aflasem cite putin de ici de colo,dar nu stiam nimic coerent. Iesirea din impas nu putea fi decit experienta...altuia. La cine sa apelez ? Optim ar fi fost cineva din apropierea locatiei mele, dar, daca nu ma primeste ? Din tot ce citisem am retinut totusi ceva. Cine era omul care facea risipa de informatie si sarea sa ajute cu un sfat.doua, cinci sau chiar cu un roi ??? Acelasi Janese.
Caut la profil - Dimbovita ?! Cu nr.de telefon afisat-doar cativa.Oare cine il cunoaste si ar avea tel. lui Janese ? dupa cum asi vorbesc pe forum, cu siguranta Pupe. Sun,deranjez poate,(era in concediu) cer,amabil ma ajuta(multumesc !) si-l sun pe Janese solicitandu-i o intrevedere la el acasa. Avea doua zile libere si mi-a spus: vino! L-am gasit in echipamentul de "rupt pisica-n-doua" la stupii lui. A pierdut mai mult de o ora raspunzind la intrebari la care raspunsese probabil de o suta de ori. Tot nu m-am desteptat si mi-a spus sa fotografiez toate ramele fata/verso, sa-i transmit pe mail pozele si ma va ghida.
asa a ajuns sa aiba o parte din pozele mele
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde mircea » 06 Feb 2015, 20:03

:lol: Dupa modul in care isi face autocritica, grija sa nu deranjeze, bunul simt , etc. cel mai apropiat de profil : Ioan Puiu
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde XXL » 11 Feb 2015, 22:02

cine sa fie?;

In 4 zile se face mierea,daca ai pierdut o zi ai pierdut 1/4 din recolta,daca nu ai pus inca un cat albina in loc sa adune ventileaza.Ca sunt ani si ani asta nu contesta nimeni dar stuparul trebuie sa aiba ceva din mentalitatea vanatorului de tornade,adica sa fie mereu pe drum
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde mircea » 11 Feb 2015, 23:07

XXL scrie:cine sa fie?;

In 4 zile se face mierea,daca ai pierdut o zi ai pierdut 1/4 din recolta,daca nu ai pus inca un cat albina in loc sa adune ventileaza.Ca sunt ani si ani asta nu contesta nimeni dar stuparul trebuie sa aiba ceva din mentalitatea vanatorului de tornade,adica sa fie mereu pe drum

Nu recunosc stilul.
Totusi, furand un pic startul (trisand) pot spune.......IMPERIAL !
Te-a fascinat ?
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde proapis13 » 11 Feb 2015, 23:12

Guist cu siguranta a scris cele de mai sus... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Mircea_63 » 11 Feb 2015, 23:14

Tolea care intra printr-un proxi? Banuit a fi clona... si nu era sigur a cui clona. :mrgreen:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Anterior

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE