ignatov andrei scrie:La "valul tanar" se observa lipsa unei pregatiri practice si teoretice (vezi pct.1). Acest lucru este valabil si in ale ramuri, nu numai in apicultura.
...
Daca aceste lucruri vor fi depasite...
Cred ca "valul tanar" de care spuneti, in orice domenii trebuie sprijinit si provocat.
Cei pasionati de apicultura nu trebuie inlaturati, cred ca scopul acestui forum este sprijinirea lor si oferirea unei baze teoretice, un ghid, o carte, un sfat.
Nu toti s-au nascut cu albinele in curte si nu au avut de unde invata, altii au avut si nu au profitat.
In Romania si nu numai, apicultura ar avea locul ei de cinste- cu educatie si rabdare - ar putea fi mai bine organizata, inteleasa. Prostia se gaseste peste tot, nu putem scapa de ea - nestiinta se poate corecta.
In ultimii ani avem o explozie a "noilor" in apicultura, fara mentori, cu actiuni facute dupa ureche, albine chinuite si nu numai - se poate mai bine...
Apicultura este frumoasa, educativa, tara este mare si are potential inca?
Ca in orice domeniu, cei noi trebuie sprijiniti, educati, ghidati, trasi de urechi. Am gasit de multe ori sfaturi bune pe acest forum si oameni cu suflet mare dispusi sa ajute.La inceput nu gasesti raspunsul la intrebarile in carti..sau nu gasesti cartea sau nu stii sa o interpretezi..
Sunt multe de invatat - multi am trecut prin ele si mai avem de trecut..
Cum credeti ca poate fi depasit acest obstacol?
Eu mi-am propus sa duc oameni in stupina, sa cunoasca albina, sa treaca peste frica, sa inteleaga nobletea apiculturii, sa citeasca o carte apicola, sa indrageasca albina...
Spor in toate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...