ovidiu_78 scrie:uite cum trebuie sa fie o imbinare pt un corp me... ,dar fiind supus la intemperii tot timpul anului
CristianBee scrie:Marius , aici nu facem mobila asa ca stai linistit ca tin foarte bine . Sa vezi corpuri de 3/4 dintr-o bucata si cu dinti de 18 mm care nu au nici pe naiba .
alt stupar scrie:Mausica, tine minte ca la o lada purtata prin pastorale altele sunt punctele sensibile...
mausica scrie:CristianBee scrie:Marius , aici nu facem mobila asa ca stai linistit ca tin foarte bine . Sa vezi corpuri de 3/4 dintr-o bucata si cu dinti de 18 mm care nu au nici pe naiba .
Multumesc de confirmarealt stupar scrie:Mausica, tine minte ca la o lada purtata prin pastorale altele sunt punctele sensibile...
Poti dezvolta putin ?
mausica scrie:Stiu si eu ca e mai bine ca dintii sa aiba min 2 cm INSA nu am acele posibilitati asa ca am ales varianta mea.
alt stupar scrie:Mausica, tine minte ca la o lada purtata prin pastorale altele sunt punctele sensibile...
Imbinarea... ca-i in faltz, ca-i in pieptene, ca-i in coada de randunica - iaca, e buna pentru inimioara stuparului
CristianBee scrie:Puncte sensibile vrei ? Pai aerisirea , cum faci sa inchizi stupii dar sa aibe si aerisire , cum sa ii legi , cum sa ii incarci mai usor fara sa trantesti cutiile , daca ii incarci la mana trebuie sa le pui manere daca e cu lisa sa lasi spatiu la soclu sa o poti baga sa ridici stupul , cum sa prinzi corpurile intre ele ( cant pe cant , coltare , falt , cu brau ) si multe alte chestii care acum par simple dar cand te freci cu nasul de ele .....ce ai la gura nu mai spun . Eu daca as fi as face totul cat mai simplu , unitar si fara pretentii care sunt placute ochiului dar in practica praf . Spre exemplu am avut in toamna familie pe 10 rame si trebuia sa le completez hrana dar nu aveam podisoare hranitoare si am dat la punga ( munca de chinez ) sau fund mobil ( totul este cant pe cant ) dar sau rupt chingile ca nu leam frezat spatiu in soclu ca sa nu se frece de podeau masinii cand ii incarci si sa se rupa , tabla pe capace ( acum as arunca-o cat colo ) si multe altele . Multi bani irositi pe chestii cu pretentie si multi nervi facuti pentru ca nu am gandit practic ci cu gandul la placerea ochiului sau stiu eu ce prostii mai aveam eu prin cap . Mai sunt multe dar nu mi le amintesc , deci cam astea la mine .
ovidiu_78 scrie:
din contra ai,si cu ce ai tu...ca doar si eu am la fel...si se poate facegandeste-te numai un pic si vei reusi
Florin Dobre scrie:La transport in primul rand conteaza sa se inchida bine cutia: fund-corp-cat-podisor. Daca astea nu se pupa bine si ies albinele...rost de nervi si timp pierdut. E cea mai intepatoare problema.
cristian bh scrie:Sa nu intelegi gresit,nu sare nimeni pe tine,din contra primesti un sfat moca!![]()
Eu cel putin am sfatuit pe multi,in special in privat si fac stupi si de vanzare acu.Si imi multumesc !
Punctul tau de vedere este ca ,....asa faci tu,asa te pricepi,si e un lucru bun pt tine sa iti faci singur lazile si ce ai nevoie,.....iar scula ai sa faci acest dinte mai mare,macar de doi,e o treaba simpla cu acelasi set dado.
Repet inca o data,decat cu dintisorii aia de unu mai bine imbinat in falt!
Uite Ovidiu a inteles rapid ce am zis,probabil ca stia si el acelasi lucru,fiecare dinte trebuie strans in holzsurub,in lipsa conditiei de asamblare automatizata,
fara holzsurub acel dinte nu va strange si îmbinarea este slaba,putand intra apa!
asta este standardul!
in conditiile dintilor de 1 cm,chiar si gaurind atatia dinti,ei la strangere vor crapa,in schimb la 3 cm acest lucru nu se mai intampla.
Nu inventam noi tamplaria acum,dar nici nu poate fi facuta dupa ureche!
mausica scrie:...mai trebuiesc doar vopsite....
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 61 vizitatori