catalin mondial scrie:M a ajutat un prieten am luat legatura .sincer va spun si dejamagit ei au deja apicultori lor nu vor colaborare
Cataline, fii linistit .... poate nu ai pierdut mare lucru .
..pentru tine care ai fi venit de la mare distanta doar pentru anumita cultura cred ca primeai niste conditii destul de stinjenitoare.
Imi desfasor activitatea intr-o zona cu "circuit apicol inchis" si stiu conditiile destul de bine.... dar eu mi-am dezvoltat stupina pe conditiile de acolo si sunt acasa si mi se par acceptabile.
--daca vrei la floarea soarelui trebuie sa fii si la rapita -- si in balta in 99% din cazuri rapita este mai proasta d.p.d.v. apicol fata de rapita din afara baltii..... rapita din balta poate fi calamitata multe zile deoarece primavara pe balta sunt foarte multe nopti si dimineti cu ceata care se ridica si dupa ora 9 si ziua aceea este ratata.
--trebuie sa stai pina la terminarea infloritului culturii si daca rapita este inca inflorita si salcimul a luat-o din loc chiar dava vrei sa pleci nu ai cu ce trece din balta ca bacul este al lor si fara ordinul directorului nu intra si nu iese nimic.... si nu-ti arde sa dai o zi de rapita pe o zi de salcim .
-- cind apare floarea soarelui sa infloreasca ... trebuie sa lasi teiul si sa fii deja pe pozitia indicata in termenul de timp indicat.
--da/nu da, cultura respectiva nu pleci pina nu trece inflorirea culturii
-- orice plimbare in afara traseului stabilit i-ti poate aduce banuiala ca te-ai luat de trafic cu motorina sau cereale ca in perioada infloririi la floarea soarelui inca se recolteaza la griu sau triticale .
sa nu mai spun.... la citeva zile de cules daca apare vreo zona neacoperita cum vor cu albine "te roaga" si te ajuta sa te muti imediat unde spun ei..... la mine nici nu ma mai duc eu la mutarile de acest gen trimit ei tractoristul care imi agata pavilionul si-l duc unde trebuie .. inante ma anunta si pe mine si imi dau acordul fara discutii.
Nu stiu exact cum o fi treaba la cei care au fost tu, dar in zona mea cam asa sta treaba... ... dar daca este vorba de cei de la YMB cam asa lucreaza si ei,... ca i-am avut in zona mea acum citiva ani si asa am lucrat si cu ei.