Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul Top Bar

Mesajde vulpea » 07 Feb 2015, 13:08

pt.comi :la "stupul englezului" rama "1/1" e cumva diferita fata de rama Dadant?(intre Dadant si Layens).stii ce dimensiune are ?.m-ar bate gandul sa incerc lucrul cu un astfel de stup.stii cat m-ar costa 1 corp cuib + 4 caturi + 1 rama cuib(de model)+ toate ramele din plastic cu foi cu tot + haneman.urile aferente ?.cat despre kenian,am de gand sa fac unul modificat (si pentru iernile noastre)cu dimensiuni deduse din modelele noastre si unul original(cu dimensiunile precizate de tine).sanatate si stima.
vulpea

Mesajde gheorghe_alin » 07 Feb 2015, 14:20

cat despre kenian,am de gand sa fac unul modificat (si pentru iernile noastre)cu dimensiuni deduse din modelele noastre si unul original(cu dimensiunile precizate de tine)

Si in ce ar consta modificările pentru iernile noastre?
Virtutea rămâne cel mai costisitor viciu: aşa trebuie să şi rămână!
gheorghe_alin

Mesajde vulpea » 07 Feb 2015, 16:32

vezi :STAS pentru Layens/pag 2 /Stefan_D/stupina din curte.cred ca a trecut cu el iernile noastre.
vulpea

Mesajde Stefan_D » 11 Feb 2015, 14:12

vulpea scrie:vezi :STAS pentru Layens/pag 2 /Stefan_D/stupina din curte.cred ca a trecut cu el iernile noastre.

Da, a trecut!
https://www.youtube.com/watch?v=aiXj5jzznGE
https://www.youtube.com/watch?v=gafP9qUaUN0
Stefan_D

Mesajde vulpea » 12 Feb 2015, 21:17

spune-mi,te rog,cum ai procurat lada ?(ai facut-o tu/ti-a facut-o cineva).sti cumva dimensiunile ? ma intereseaza sa incerc anul asta.PS.am vazut ca mai e si varianta cu urdinisul in capat (pat cald).care o fi mai convenabil albinelor ?
vulpea

Mesajde gheorghe_alin » 12 Feb 2015, 22:53

Se patr ca îți trebuie aptitudini de mecanica auto, ca sa faci controlul pe dedesubt :D
gheorghe_alin

Mesajde gheorghe_alin » 12 Feb 2015, 23:36

gheorghe_alin

Mesajde vulpea » 13 Feb 2015, 02:10

e "beton",multumesc mult.
vulpea

Mesajde Stefan_D » 14 Feb 2015, 00:24

vulpea scrie:spune-mi,te rog,cum ai procurat lada ?(ai facut-o tu/ti-a facut-o cineva).sti cumva dimensiunile ? ma intereseaza sa incerc anul asta.PS.am vazut ca mai e si varianta cu urdinisul in capat (pat cald).care o fi mai convenabil albinelor ?

Am facut eu lada.
Preferabil fara fund antivaroa, nu are nici un beneficiu, numai probleme.
E mai buna varianta cu urdinis la un capat, dar nu in pat cald, urdinis tot pe partea laterala. La celalat capat alt urdinis, faci un nucleu cu matca de rezerva.
Varianta cu urdinis la mijloc presupune sa lucrezi cu doua diafragme, e dificil. Si Phil Chandler si-a reconvertit stupii cu urdinis la un capat, cauta pe Biobees.
Stefan_D

Mesajde vulpea » 14 Feb 2015, 00:41

multam.
vulpea

Mesajde gheorghe_alin » 14 Feb 2015, 10:44

Stefan_D scrie:
vulpea scrie:spune-mi,te rog,cum ai procurat lada ?(ai facut-o tu/ti-a facut-o cineva).sti cumva dimensiunile ? ma intereseaza sa incerc anul asta.PS.am vazut ca mai e si varianta cu urdinisul in capat (pat cald).care o fi mai convenabil albinelor ?

Am facut eu lada.
E mai buna varianta cu urdinis la un capat, dar nu in pat cald, urdinis tot pe partea laterala. La celalat capat alt urdinis, faci un nucleu cu matca de rezerva.
Varianta cu urdinis la mijloc presupune sa lucrezi cu doua diafragme, e dificil. Si Phil Chandler si-a reconvertit stupii cu urdinis la un capat, cauta pe Biobees.

De cat timp ai stupul? Cum a trecut prin iarna?
gheorghe_alin

Mesajde Stefan_D » 14 Feb 2015, 15:21

gheorghe_alin scrie:
Stefan_D scrie:

Am facut eu lada.

De cat timp ai stupul? Cum a trecut prin iarna?

2011.
Fara probleme.
Stefan_D

Mesajde alin m » 22 Oct 2015, 22:18

teorie de orizontal
alin m

Mesajde asd » 24 Oct 2015, 03:11

Merge in orice climat. Da-i bice. Daca stii engleza sunt forumuri dedicate pentru asa ceva. De altfel pt. hobby si productie proprie nu as tine altceva decat warre sau orice alt tip de stup pe fagure natural. Peretii sunt inclinati pentru a se preveni lipirea fagurilor de pereti ca la warre insa trebuie ceva atentie la modul in care se pregatesc leaturile pentru a preveni cladirea defectuasa.
asd

Mesajde asd » 24 Oct 2015, 03:28

http://www.bushfarms.com/beestopbarhives.htm#winter

Deci sunt care ierneaza asa ceva in zone mult mai reci decat la noi. Ca idee ghemul sa se formeze intr-un capat pentru ca apoi sa avanseze spre celelalt capat pe parcursul iernii. Problemele cele mai mari sunt legate de prabusirea fagurilor la temperaturi mari (catre 40).

Prea multa teorie :)
asd

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR