cat despre kenian,am de gand sa fac unul modificat (si pentru iernile noastre)cu dimensiuni deduse din modelele noastre si unul original(cu dimensiunile precizate de tine)
vulpea scrie:vezi :STAS pentru Layens/pag 2 /Stefan_D/stupina din curte.cred ca a trecut cu el iernile noastre.
vulpea scrie:spune-mi,te rog,cum ai procurat lada ?(ai facut-o tu/ti-a facut-o cineva).sti cumva dimensiunile ? ma intereseaza sa incerc anul asta.PS.am vazut ca mai e si varianta cu urdinisul in capat (pat cald).care o fi mai convenabil albinelor ?
Stefan_D scrie:vulpea scrie:spune-mi,te rog,cum ai procurat lada ?(ai facut-o tu/ti-a facut-o cineva).sti cumva dimensiunile ? ma intereseaza sa incerc anul asta.PS.am vazut ca mai e si varianta cu urdinisul in capat (pat cald).care o fi mai convenabil albinelor ?
Am facut eu lada.
Preferabil fara fund antivaroa, nu are nici un beneficiu, numai probleme.
E mai buna varianta cu urdinis la un capat, dar nu in pat cald, urdinis tot pe partea laterala. La celalat capat alt urdinis, faci un nucleu cu matca de rezerva.
Varianta cu urdinis la mijloc presupune sa lucrezi cu doua diafragme, e dificil. Si Phil Chandler si-a reconvertit stupii cu urdinis la un capat, cauta pe Biobees.
gheorghe_alin scrie:Stefan_D scrie:vulpea scrie:spune-mi,te rog,cum ai procurat lada ?(ai facut-o tu/ti-a facut-o cineva).sti cumva dimensiunile ? ma intereseaza sa incerc anul asta.PS.am vazut ca mai e si varianta cu urdinisul in capat (pat cald).care o fi mai convenabil albinelor ?
Am facut eu lada.
Preferabil fara fund antivaroa, nu are nici un beneficiu, numai probleme.
E mai buna varianta cu urdinis la un capat, dar nu in pat cald, urdinis tot pe partea laterala. La celalat capat alt urdinis, faci un nucleu cu matca de rezerva.
Varianta cu urdinis la mijloc presupune sa lucrezi cu doua diafragme, e dificil. Si Phil Chandler si-a reconvertit stupii cu urdinis la un capat, cauta pe Biobees.
De cat timp ai stupul? Cum a trecut prin iarna?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 26 vizitatori