Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: insula mare a brailei Agricost

Mesajde codrin br » 12 Feb 2015, 16:54

Îmi pare rău că nu îţi sunt de folos numerele de telefon respective. Eu nu fac pastoral acolo, deşi sunt persoane care merg în pastoral în Insulă.
Nu poți opri valurile, însă poți învăța să navighezi!
"De aproape două mii de ani ni se predică să ne iubim, iar noi ne sfîșiem." - Mihai Eminescu
codrin br

Mesajde catalin mondial » 13 Feb 2015, 10:05

M a ajutat un prieten am luat legatura .sincer va spun si dejamagit ei au deja apicultori lor nu vor colaborare
catalin mondial

Mesajde RazvanTi » 13 Feb 2015, 12:51

RazvanTi scrie:ia-ti gandul ca acolo n-ai loc... :lol:

catalin mondial scrie:M a ajutat un prieten am luat legatura .sincer va spun si dejamagit ei au deja apicultori lor nu vor colaborare

ăăăăă... si ce ziceai?!?!?!? :roll:
aaaa... asta?
catalin mondial scrie:Nu fi atat de sigur ....

ti-am zis sa-ti iei gandul... ;)
RazvanTi

Mesajde Florin Dobre » 13 Feb 2015, 13:47

Chiar eram curios.
Petru avea dreptate. Tipul asta de relatii/intelegeri presupun contact direct. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde geangu » 13 Feb 2015, 14:40

"M a ajutat un prieten am luat legatura .sincer va spun si dejamagit ei au deja apicultori lor nu vor colaborare"

Ce colaborare sa faci cu insula ? Mai ai de stat la rand. Acolo totul e planificat la milimetru. Tu crezi ca este tigania de la principalele baze melifere, unde fiecare se pune unde vrea si cu cati stupi vrea ? Totul este calculat in functie de suprafete si de numarul de familii. Vad ca tot se discuta despre legea apiculturi referitor la pastoral, cel mai bun exemplu este IMB unde, desi cei care o administraza nu sunt apicultori, rationalizeaza corespunzator baza meifera.
geangu

Mesajde RazvanTi » 13 Feb 2015, 14:54

asta iti place ttie sa crezi geangule :|
RazvanTi

Mesajde nae » 13 Feb 2015, 15:14

catalin mondial scrie:M a ajutat un prieten am luat legatura .sincer va spun si dejamagit ei au deja apicultori lor nu vor colaborare

Valcene , m-ai ucis ! :lol: :lol: :lol:

Pitar = RESPECT
nae

Mesajde geangu » 13 Feb 2015, 19:19

RazvanTi scrie:asta iti place ttie sa crezi geangule :|

Nu stiu de cate ori ai fost tu cu stupii in insula, acolo totul se face pe baza de contract iar daca nu-l respecti nu prea mai ai ce cauta pe acolo.
geangu

Mesajde bio » 13 Feb 2015, 23:31

Cataline, fii linistit .... poate nu ai pierdut mare lucru .
..pentru tine care ai fi venit de la mare distanta doar pentru anumita cultura cred ca primeai niste conditii destul de stinjenitoare.

Imi desfasor activitatea intr-o zona cu "circuit apicol inchis" si stiu conditiile destul de bine.... dar eu mi-am dezvoltat stupina pe conditiile de acolo si sunt acasa si mi se par acceptabile.
--daca vrei la floarea soarelui trebuie sa fii si la rapita -- si in balta in 99% din cazuri rapita este mai proasta d.p.d.v. apicol fata de rapita din afara baltii..... rapita din balta poate fi calamitata multe zile deoarece primavara pe balta sunt foarte multe nopti si dimineti cu ceata care se ridica si dupa ora 9 si ziua aceea este ratata.
--trebuie sa stai pina la terminarea infloritului culturii si daca rapita este inca inflorita si salcimul a luat-o din loc chiar dava vrei sa pleci nu ai cu ce trece din balta ca bacul este al lor si fara ordinul directorului nu intra si nu iese nimic.... si nu-ti arde sa dai o zi de rapita pe o zi de salcim .
-- cind apare floarea soarelui sa infloreasca ... trebuie sa lasi teiul si sa fii deja pe pozitia indicata in termenul de timp indicat.
--da/nu da, cultura respectiva nu pleci pina nu trece inflorirea culturii
-- orice plimbare in afara traseului stabilit i-ti poate aduce banuiala ca te-ai luat de trafic cu motorina sau cereale ca in perioada infloririi la floarea soarelui inca se recolteaza la griu sau triticale .

sa nu mai spun.... la citeva zile de cules daca apare vreo zona neacoperita cum vor cu albine "te roaga" si te ajuta sa te muti imediat unde spun ei..... la mine nici nu ma mai duc eu la mutarile de acest gen trimit ei tractoristul care imi agata pavilionul si-l duc unde trebuie .. inante ma anunta si pe mine si imi dau acordul fara discutii.

Nu stiu exact cum o fi treaba la cei care au fost tu, dar in zona mea cam asa sta treaba... ... dar daca este vorba de cei de la YMB cam asa lucreaza si ei,... ca i-am avut in zona mea acum citiva ani si asa am lucrat si cu ei.
bio

Mesajde BogdanU » 13 Feb 2015, 23:47

Na belea!
Sa mai vrei contract de colaborare...!

Da partea buna unde este in toate acestea?
Cand e prea mult lapte in stup nu e miere deloc!!!
http://bogdanungureanu.sunphoto.ro
BogdanU

Mesajde bio » 14 Feb 2015, 00:09

....aaa..uitasem ..contractul..

O hirtie pe care o semnezi cu buletinul in mina ... si acolo printre altele te anunta ca pe perioada contractului,... daca esti la rapita ... pe perioada contractului se fac in zona stropiri avio-chimice si sa ai grija sa-ti iei masurile necesare pentru a preintimpina problemele.

..astfel de probleme nu sunt cu stropirile deoarece te anunta cu o zi inainte daca da cu ceva in zona ta ...la stropiri sunt foarte serioshi respecta zonele cu stupi si dau la primele ore ale diminetii... dar ei se acopera cu hirtii .
bio

Mesajde geangu » 14 Feb 2015, 00:14

Cam asa sta treaba, regulile sunt stricte. Avantaje ar fi faptul ca au firma de paza care patruleaza permanent iar baza melifera este distrbuita corespunzator.
geangu

Mesajde PAGANEL » 14 Feb 2015, 09:47

Anu trecut, loca a avut mutatia in insula. In luna martie, conducerea IMB da un comunicat-In perioada 1 martie-1 septembrie, se fac stropiri cu insecticide. Atatea stupi ca anu trecut, nu au fost in IMB de cand sa indiguit insula. 2/3 din cei care au fost in insula anul trecut, nu or sa mai calce pe aici. Stiu apicultori cu 300-400 de stupi care iernau in insula si care au plecat si nu vor sa mai auda de IMB. Dar, o sa vina o vreme cand or sa plateasca polenizarea. Momentan, IMB este o mama vitrega pentru apicultori.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde geangu » 14 Feb 2015, 14:23

Loca nu tine de fermier, tine de apicultorii iresponsabili, cei de la imb nu fac analize la albine, nu este treaba lor , ei administreaza rational o baza melifera ceea ce apicultorii nu prea stiu sa faca.

PS. Am cinci prieteni cu numar considerabil de stupi (fiecare peste trei sute) care au fost anul trecut in insula si nu s-au plans de asa ceva, chestia cu loca este ca si cea priviitoare la mortalitatile mari, multi incearca sa spuna ca este CCD , campuri electromagnetice etc, adevarul este ca mortalitatile cele mai mari se datoreaza apicultorilor care nu observa la timp anumite deficiente si boli datorate neglijentei si lipsei de experienta.
geangu

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE