Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iubirea de albine e un zid...

Mesajde duma » 15 Feb 2015, 10:06

Mellis :lol: tocmai de aceea nu am încheiat cele 3, sa nu ma dau rotund ca ni mi genul :lol: cât despre dormit pe " preș " de nenumărate ori prea iubita mea soție care și acest an de ziua îndrăgostiților a fost singura preferând sa fin în mediul apicol spunea " într-o zi o sa te trimit sa vorbești cu Familia ta de albine ca, cu Familia ta ( nevasta și copii) nu mai ai timp sa vorbești ca numai noaptea vi acsa și mai faci și gălăgie, ba faci rame, ba vopsești, ba socializezi cu, cărțile și forumurile. Tocmai ieri când a vrut sa dea și ea 2 kg de miere la cineva "cadoooouuu " a constatat ca nu mai am decât 5 kg......."bine ca muncești ca un bou de-ți rupi spatele și la urma dai mierea pe ochi frumoși "......de astăzi am meneger de vânzări și producție :lol: . Mellis eu postez și ce fac rău și nu strica acest lucru, am fost ajutat aici de către miniti luminate și cu experienta sa înțeleg unde am greșit și sa nu mai repet gresala.
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 15 Feb 2015, 10:13

La arhiva ta de poze și dorința de a comunica și etc, etc, etc......Lucian am văzut ca se simte amenințat ca ii va fi bătut recordul de număr pe pagini la pagina personala :lol: :lol: :lol: Eu am onoarea ca de 1000-lea mesaj pe forul sa fie postat pe pagina ta. Nu te lasă Mellis dai tare cu postările!!!!!! A-și mai scrie dar trebuie sa ma apuc de lucru la serviciu să-mi termin treaba cât mai repede sa pot fugii la prinz la prisaca ;)
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde mellis » 15 Feb 2015, 11:00

florinapi scrie:Te salut Lucian!
...
Salutal si pe Jony din partea mea.Sunt curios sa aflu cum a evoluat si el.Sa fii sanatos si spor in toate!

Salutari calduroase Florin ;),
sunt onorat sa imi scrii. Ma bucur mult ca m-am decis sa iau albine cuminti si harnice de la tine.MEul a fost si este vedeta mea..a fost o decizie excelenta..m-a tinut in priza tot anul, nu a roit, a cules doua caturi la tei, de lada ce sa mai zic - este un ideal..
Multumesc mult pentru sprijin..am incercat de cateva ori sa te sun dar nu am reusit sa te prind liber..
Cu d-nul Pop am mai vorbit, am auzit ca ai noi achizitii, te sun curand sa vorbim..
Jony a avut nunta anul trecut si a lasat albinele pe planul 2 o perioada, si cum a fot anul trecut au roit, mai sa planga cand a vazut..
Apoi experiente - in stup peste 10 matci cantatoare ;) fiecare pe cate o rama..
am facut roiuri si roiulete, cutii mici de imperechere - deranjat des - o nebunie - doar una am salvat-o si am reusit sa o imperechem in nucleu - s-a intors in stupul mama..
Acum are 3 din 6, a facut ceva miere de gust si astept sa ii revina apetitul de albine ;)..

Ma bucur mult sa aud de tine, sunt mandru tare cu MEul achizitionat ;) si ca ne-am cunoscut ..
Multa sanatate si impliniri..
Cu multa stima..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde mellis » 15 Feb 2015, 11:38

duma scrie:Mellis :lol: tocmai de aceea nu am încheiat cele 3, sa nu ma dau rotund ca ni mi genul :lol: ..de .

Am glumit cu datul rotund, sper ca nu te-ai supărat..
Si eu am realizat ca la albine am luat flori si la sotie ba..inca mai merge - noi nu ținem sf valentin, dragobetele e romanesc...i-am luat un gândăcel de plus cu nas inimioara...dorm pe pres doar cu un picior:)..
Am început cu poze despre albine si primii stupi, urmează sa postez din prostii..sa te tii...
Pe Lucian nu am cum să-l ajung, este prea devotat albinelor, are poze excelente..mai am până-i citesc pagina..
Cu mierea, soacra as luat-o pe toată in cămară, a cumparat-o la un preț modic:) sa ma sprijine....daca tot găzduia stupul vedeta, eu voiam sa dau pe la colegi, dar poate anul acesta...
Spor la treaba, azi sunt dedicat familiei..ies cu bebe in parc daca tot de vreme buna...ce as da o fuga la albine...
Șpir in toate..
La cat mai multe poștari..sunt onorat...
mellis

Mesajde BRUMITA » 15 Feb 2015, 20:28

DUMA si MELLIS aveti timp destul pana la 8 Martie sa duceti flori sotiilor. :D
Dacă ai mult , dă și altora din bunurile tale .
Dacă ai puțin, dă din inima ta.
(Fernad Fauriner Avery )
BRUMITA

Mesajde paul » 15 Feb 2015, 21:21

BRUMITA scrie:DUMA si MELLIS aveti timp destul pana la 8 Martie sa duceti flori sotiilor. :D

Ce sa faca cu ele ?
Baieti , ca s-o parafrazez pe doamna Lucretia, aveti timp destul pana la 8 Martie sa incarcati conturile sotiilor ! :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde mellis » 16 Feb 2015, 01:03

Stiti ca perioada aceasta se numeste "proba de a supraviețui „Triunghiului Morții”: Valentine’s Day – 1 Martie – 8 Martie."
Citez dintr-un articol:
"perioada amintită este una din puținele în care bărbații ar prefera chiar să facă ore suplimentare la serviciu în mod benevol decât să cutreiere, precum primele triburi de nomazi, cu căruțul după ei, prin tot felul de malluri. Ceea ce ne miră, de exemplu, este faptul că, cei mai mulți dintre noi habar nu avem cine este numitul Sfânt Valentin din cauza căruia se demonstrează încă o dată că bărbații nu doar că nu sunt egali în drepturi cu femeile, ci sunt doar egali între ei ca obligații. "
"Totodată, am ajuns la concluzia că în spatele acestei sărbători se află și o mafie a florilor, cu tentacule internaționale, coordonată de un grup de feministe. Pentru că în această perioadă prețurile florilor ajung la niște cote care pot pune în pericol economia mondială, iar dacă această sărbătoare a sexului frumos ar mai dura câteva săptămâni, și băncile ar intra în lipsă de lichidități datorită numeroaselor credite ce trebuie date soților și îndrăgostiților care vor să-și manifeste afecțiunea. Bineînțeles, aceste costuri trebuie suportate oricum, nu contează dacă vindeți ceva din casă, puneți gaj casa sau mașina sau luați bani de la cămătari."

Un buchet de flori nu e de ajuns - greul abia acum incepe..de multe ori realizez ca sunt pierdut, am uitat sa iau, sau am luat doar flori..si trebuie sa ... si scotocesc prin casa sa pictez un tablou, sau sa fac ceva personalizat..uneori iese, alteori - pe pres..
Paul, nu merge sa incarc cardul - ca trebuie sa vina de la mine - sa fie o surpriza ;)

Sursa triunghiului:
https://iulianrinder.wordpress.com/2014/02/14/triunghiul-mortii-valentines-day-1-martie-8-martie-2/
mellis

Mesajde hateganul » 16 Feb 2015, 09:49

florinapi scrie:Te salut Lucian!

Ma bucur sa vad ca ai dragoste pentru albine,se vede asta din ce ai scris pe pagina ta.
Daca mai ai numarul meu,si crezi ca iti poate fi de folos,sunama.

Salutal si pe Jony din partea mea.Sunt curios sa aflu cum a evoluat si el.
Sa fii sanatos si spor in toate!

Te salut Florin,
Eu nu pot sa zic ca am evoluat decat la capitolul experienta...adica am facut multe rau si multe bine :)
Anu' trecut a fost productie de matci, cum zicea si Lucian, si roit pe banda rulanta. Am avut 6. Doi au roit inca odata. I-am pierdut. Am intrat in iarna cu 4 roiuri facute din zeci de matci, la data asta avand 3. Noroc cu Luci, ca mai trage de mine si imi da curaj.
Anu asta, soarele din ultimele zile imi da sperante. Sa vedem cum iesim din iarna care inca nu e gata...sper sa nu le pacaleasca soarele asta cum ma pacaleste pe mine :)
Pun si eu eici la Luci, doua poze din vremurile bune... sunt sigur ca o sa se bucure ;)
Abia astept sa ne vedem cat mai curand la o poveste,
J.
Fişiere ataşate
albinute_02.jpg
Mitraliera !
albinute_01.jpg
Fiecare cu floarea ei.
hateganul

Mesajde mellis » 16 Feb 2015, 10:44

Bucuros de oaspeti Hategane',
Am cautat pozele acelea peste tot, multumesc pentru ele, mai astept cateva ;)..
Am deschis MEurile sambata, le este dor de tine ;), fata de DBurile ce sunt cu fata spre sud, MEurile spre Nord sunt foarte linistite - sunt convins ca nu au inceput ponta inca, spre deosebire de DB.
Zilele aceasta cam calduroasa - DBurile au iesit afara ca si vara..cam devreme..dar nu te poti pune cu vremea de primavara...noaptea inghet, ziua 10/15 grade..
Spor la treaba..
mellis

Mesajde mellis » 16 Feb 2015, 11:13

duma scrie:Mellis eu postez și ce fac rău și nu strica acest lucru, am fost ajutat aici de către miniti luminate și cu experienta sa înțeleg unde am greșit și sa nu mai repet gresala.

La indemnul tau, cu capul plecat, scriu despre ASA NU:
1. Acum cativa ani, un DB sanatos - hranit in primavara a dat afara de cate albine erau in el, mai un pic roia, am facut un roi sanatos cu matca, albinele ramase in stup ,in lipsa de puiet, multe, cules, au umplut catul 3/4 si cuibul cu destul de multa miere. Am stors prin iulie - in ideea ca au ele timp sa isi mai adune. Am stors si din cuib ;(..La verificare tarziu - rezerve aproape deloc..panica - am decis - cititnd in ceva carte sa hranesc cu sirop in rama, si am luat rama/seringa si dupa vreo 2 nopti nedormite am umplut cateva rame; Le-am si capacit ;), am pus hartie de fax subtire peste sirop. Totul era lipicios in jurul meu, bucataria, balconul, pana le-am dus la sat, am hranit albinele din vecini cu sirop pe balcon ;)
Familia respectiva am pierdut-o in iarna, la control primavara era lada plina de albine, dupa cateva saptamani - doar o mana - nu am stiu ce s-a intamplat - ori lipsa matca - ori boala ;(
Sa plang de ciuda..
Pun o poza cu ASA NU!!
Fişiere ataşate
RamaSirop.JPG
SiropInRamaASA_NU
mellis

Mesajde mellis » 16 Feb 2015, 16:43

Astazi am verificat MEul din oras.
S-au trezit la viata, temperaturi mari zilele acestea, seara inghet -2grade dar ziua cald - cam 10 grade.
Aduc polen destul de mult - inseamana ca ponta este inceputa bine. Nu l-am deschis, nu i-am pus nici o turta, nu are nici o diafragma, subar deschis 1/3, folie si patura peste.
Nu am numarat cate aduc polen in un minut dar am fost surprins placut - ca sunt destul de multe.
In oras papadiile sunt inflorite - probabil cu ele au inceput primavara..
O poza cam neclara cu telefonul...o sa fac si un filmulet daca tine caldura..
Fişiere ataşate
Polen16Feb.JPG
PolenPapadieME
mellis

Mesajde duma » 16 Feb 2015, 23:31

paul scrie:
BRUMITA scrie:DUMA si MELLIS aveti timp destul pana la 8 Martie sa duceti flori sotiilor. :D

Ce sa faca cu ele ?
Baieti , ca s-o parafrazez pe doamna Lucretia, aveti timp destul pana la 8 Martie sa incarcati conturile sotiilor ! :oops:

Paul la mine e simplu .....sa fie sigura nu nui da la casa " fonduri insuficiente " o suna pe șefa mea si merg împreuna la cumpăraturi ......iar șefa mea daca nu sunt in zona ma suna și-mi spune " am plecat la shopping cu nevasta ta si rade ...clar se stie ..... daca sunt prin zona si ma vede imi spune in fata cu același zâmbet ....Același lucru .......clar se stie ......vine cu bonurile de la casa si contabila imi taie din salar ......simplu ! :lol: :lol:
duma

Mesajde mellis » 17 Feb 2015, 00:09

duma scrie: ..... daca sunt prin zona si ma vede imi spune in fata cu același zâmbet ....Același lucru .......clar se stie ......vine cu bonurile de la casa si contabila imi taie din salar ......simplu ! :lol: :lol:

Duma, toata stima pentru sotia ta, asta da strategie de piata...
Sunt convins ca florile le-ai dus sotiei dupa ce au cules albinele polenul din ele ;)
Spor la treaba...
mellis

Mesajde duma » 17 Feb 2015, 00:39

Mellis nu au mai apucat ca ma așteptat in pragul ușii :lol: ....am lasat florile si am fugit la ele .
duma

Mesajde mellis » 18 Feb 2015, 17:26

Pentru ca nu am mai ajuns pe la albine, desi am in plan sa fac un film cu polenul de primavara, afara este iarasi soare si cald..mai postez ceva poze/amintiri de la arhiva..
Intr-o zi de vara, m-a sunat un coleg ca o cunostinta are un roi in gradina si daca il doresc sa merg dupa el (a mai avut unul si l-a imprastiat cu apa ;(..)..Am mers pregatit, plin de elan - deja am prinsesem un roi - eram expert ;) ... dar cu mana-n "buzunar", toate sculele, afumator, masca erau la stupina de la sat..Am gasit acasa un rest de perdea - ceva manusi de panza..si la razboi rupt in dos..
Aveam roinita de plastic cu hranitor pentru tinut roi, matura, cutie, sirop - dar atat.
Surpriza - roiul secundar, mititel, s-a asezat cuminte in gard - pe ambele parti - si intr-o planta ce statea frumos la baza gardului (jos beton - sus plasa sudata)...M-am tot invartit in jurul lui..ce sa scutur?gardul??nu puteam taia planta omului..am pus pe o parte o cutie de plastic si cu o matura mica am nceput sa perii, dar nu le-a placut deranjul si perdeaua s-a dovedit ineficienta..m-au cam ciuruit ... albinele pieptanate in cutie cu sirop - unele stateau acolo - altele inapoi...
Am dat inapoi..am incercat pe partea cealalta de gard..dar la fel..nicicum nu puteam scoate albinele dintre gard si planta...deja eram intepat dupa ureche, in cap, pe maini, picioare nu mai stiu cate..
Am sunat la suportul tehnic - apicultorul pe care-l stresez cand ma impotmolesc...si dupa cateva discutii m-a incurajat...sa il iau cu mana, sa nu ma las acum...am ezitat la inceput .. dar fiind deja cu adrenalina crescuta...suparat de nereusita..am inceput sa le iau incet una cate una - cate un pumn..pana le-am mutat pe majoritatea in cutie..
Au mai ripostat cateva dar deja eram pufos ;)...Am reusit, cam sifonat, umflat, dar cu mandrie ;)
Seara am baut tuica din casa - si m-am imbaiat cu ea peste rani..dar eram fericit..mai am un roi muncit cu truda...Am facut o febra de toata frumusetea - dar m-am calit..ce nu te omoara - te face mai puternic..
Le-am lasat cateva zile in beci cu bidon de sirop, in cutie speciala - apoi le-am dus la sat..
Si acum le mai am - a mai trecut prinr-o faza delicata - le-am bagat in toamna slabe - cu putina mancare - primavara le-a cules un vecin din iarba - aproape moarte de foame..
Mi-am dat cateva palme, apoi le-am ajutat cu mancare si albine de la alte familii - si s-au dezvoltat bine...
Spor in toate..
Fişiere ataşate
RoiDumbravita.JPG
RoiGard
mellis

Mesajde mellis » 19 Feb 2015, 11:44

O poza cu Maya, insotitorul meu zilnic - de zbor..;)
Fişiere ataşate
Maya.JPG
Maya
mellis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?