Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Zbor ciudat in data de 11 februarie 2013

Mesajde bostina constantin » 20 Feb 2013, 00:43

Alx, am vizionat si eu filmul, nu sunt in masura sa spun multe, pt ca nu am experienta, dar tot zic; ;)

am inteles motivul pt care ai umblat in cuib, dar nu gaseai alta metoda de a unifica, fara sa depropolizezi toate ramele, fara sa folosesti atata fum in perioada asta ?
Ma gandesc ca voi fii pus in situatia ta, asa trebuie facut?
Nu spun cu rautate, dar mi se pare un pic prea dura metoda ;)
Sanatate sa avem :)
bostina constantin

Mesajde ilalexandru » 20 Feb 2013, 01:32

Domnul Constantin, fiecare are metoda lui de lucru. Cu fumul recunosc ca am exagerat putin, insa vroiam sa termin treaba cat mai repede. In familia din filmulet nici nu trebuia sa umblu...insa curiozitatea a fost prea mare si am indraznit sa o deranjez. Familia respectiva doar am verificat-o de matca. Alta am unificat-o cu un nucleu...acolo nu am mai stat sa filmez pt ca era afara, in aer liber, si am si mutat albinele dintr-o parte in alta.
Iar eu, in general, unific familia bagandu-i nucleul dupa ultima rama, langa diafragma, in cuib. Dar cu o atenta supraveghere....in functie de sezon. Fara a mai folosi alte chestii....si ma apropii de o rata de acceptare a matcilor de peste 90%.
In seara aceasta, verificand urdinisele, am depistat o familie care avea un zumzait mai accentuat...sunt curios maine daca se manifesta la fel. Daca e asa....sigur fara matca.
ilalexandru

Mesajde bostina constantin » 20 Feb 2013, 01:58

Multumesc de raspuns Alex [sa nu-mi mai zici ,,domnule'' ca ma nervez :) ], si eu am fost un pic neatent, am un monitor .....!!
Am retinut ce ai spus, eu tremuram tot cand ridicam podisoarele, dar sa mai tin in mana o camera video, nici acum nu am avansat mult, dar insist, simt ca se poate ;)
Sa fii sanatos :)
bostina constantin

Mesajde yulian » 16 Feb 2015, 12:48

Buna ziua,
Am si eu o mica problema...am gasit o familie fara matca. Cum unificam in perioada asta?? Singura metoda pe care o stiu este cea cu ziarul la care am avut tot timpul succes. Este pretabila si pentru vremea actuala??
Multumesc.
yulian

Mesajde Mircea_63 » 16 Feb 2015, 14:19

Se unifica simplu. Adica unifici! Ia ramele cu tot cu albine, daca poti impreuna si muta-le in stupul primitor, langa celelalte rame. Mai departe se unifica ele si singure. Acuma iarna, merge linistit.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde yulian » 16 Feb 2015, 14:44

La mai stropesc cu ceva pentru unificarea mirosului..sau nu este cazul??
Multumesc.
yulian

Mesajde Closcutz » 16 Feb 2015, 16:31

Un puf de tuica nu face rau, dar nu exagera ca nu-i cazul. Acum se unifica destul de usor, numai sa ai grija cand muti ramele sa nu-ti cada albinele pe jos ca-i pacat de ele.
Closcutz

Mesajde un OM » 16 Feb 2015, 19:44

Pentru a pierde cat mai putina albina, muta stupul care cedeaza ramele cat mai aproape de primitor. Nu are rost sa defilezi cu ramele, cate 2-3 cate poti manevra deodata, prin stupina.
un OM

Mesajde csaa » 16 Feb 2015, 21:24

yulian scrie:Buna ziua,
Am si eu o mica problema...am gasit o familie fara matca. Cum unificam in perioada asta?? Singura metoda pe care o stiu este cea cu ziarul la care am avut tot timpul succes. Este pretabila si pentru vremea actuala??
Multumesc.

De unde stii ca nu are matca?
csaa

Mesajde yulian » 17 Feb 2015, 23:15

Agitatie in stup. Lipsa mancare...si nu in ultimul rand...botci de salvare!! :x. L-am unificat deja...ma mai uit la stup pe saptamana viitoare cand mai da caldura. Multumesc tuturor!
yulian

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE