Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

baza melifera propie

Mesajde flory » 17 Feb 2015, 00:06

buna seara sa vrea si eu sa stiu cum pot sa imi amenajez baza melifera pt stupi mei si doar ai mei , nu si ai vecinului care are stupina cu 50 de famili de albine langa vatra mea unde am 10 famili . distanta dintre stupine este de 150 m. nu am posibilitatea sa imi mut vatra in alta parte si nu am nici alte plantre melifere pt intretinerea culesului . la mine in zona am salcam si floarea soarelui . ce plante melifere ma sfatuiti sai cultiv pt mica mea stupina sa am cules de intretinere intre salcam si floarea soarelui . va multumesc anticipat .
flory

Re: baza melifera

Mesajde Closcutz » 17 Feb 2015, 00:14

Pai poti sa pui evodia intr-un solar cat iti tine curtea de mare(care sa includa si stupii) si ai baza melifera numai pt stupii tai(exclusi ai vecinului). Te rugam sa ne spui daca se merita! Ps. Postarea a fost o gluma; se intelege!
Ultima oară modificat de Closcutz pe 17 Feb 2015, 00:32, modificat de 2 ori în total.
Closcutz

Mesajde State » 17 Feb 2015, 00:16

buna seara sa vrei si tu sa stii ca atunci cand o sa putem sa descifram ce ai scris ne putem da si cu parerea. pana atunci e grele si ne doare ochii de la atata cultura de clasa a doua.
cu placere
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde Closcutz » 17 Feb 2015, 00:19

Nu inteleg ce vina au stupii vecinului? Daca ar fi porumbei jucatori sau curcani si ar veni sa ciuguleasca printre gainile tale i-ai impusca? Daca tu semeni floricele de tot felul, oricum albinele tale fiind mai aproape vor vizita florile mult mai des. ;)
Ultima oară modificat de Closcutz pe 17 Feb 2015, 00:36, modificat 1 dată în total.
Closcutz

Mesajde Closcutz » 17 Feb 2015, 00:28

flory ar trebui sa scrii la avatar de unde esti. Intre salcam si floarea soarelui unii colegi pot duce stupii la tei, dar astia nu cresc in muntii Parang si nici in multe alte zone din tara. ;)
State, imi cer scuze daca am dat impresia ca-s cu capsa pusa! Eram destul de iritat de ideea de a oferi baza melifera doar pt capra din dotare, pe cand a vecinului ar fi bine sa-si dea duhul...intre salcam si floare. ;)
Closcutz

Mesajde State » 17 Feb 2015, 00:34

omu a zis ca nu poate sa mute vatra in alta parte si dupa ce-a bajbait el acolo nici pastoral nu face deci el vrea baza melifera doar pentru stupii lui si numai ai lui ce nai inteles.
vrea sa le puna jardiniere la urdinis cu roinita, gogoasa tigancii,etcetera. musai trebuie paza 24 din 24 ca altfel il fura albinele vecinului cu stupina la 150m. asta implica ori caini ori paza umana.
State

Mesajde Mishu05 » 17 Feb 2015, 00:37

Eu nu am inteles de ce vrei ca doar albinele tale sa culeaga nectar din plantele sadite de tine?
Ca ma gandesc ca uneori albinele tale culeg nectar din baza melifera care nu e a ta..adica copaci/flori prin curtile si gradinile din jur, ale vecinilor adica.
Poate chiar din curtea vecinului cu stupina ! Atunci cum faci?
Mishu05

Mesajde State » 17 Feb 2015, 00:38

Closcutz scrie: State, imi cer scuze daca am dat impresia ca-s cu capsa pusa!

La asa specimen de topic nici n-ai voie sa-ti pice capsa. Deja imi imaginam ghivece cu muscate la urdinis si bezele in podisor. :lol:
State

Mesajde balanciprian » 17 Feb 2015, 01:08

Intre salcam si fs, cea mai buna baza o gasesti la supermarket,2,5
balanciprian

Mesajde mihaistupar » 17 Feb 2015, 08:30

Colegule flory,am eu matci din soiul ala negru care se bat pe flori.le vor bate pe ale vecinului si vor culege de pe toate florile de castraveti. :mrgreen: :lol:
mihaistupar

Mesajde mihaistupar » 17 Feb 2015, 08:36

Daca ai avea familii pe 30 de rame dadant, albinele tale ar invata sa dea cu tifla la gard. Concluzia e ca trebuie sa schimbi linia genetica.
Ps. Pun pariu ca daca gasesti un roi pe gard te duci repede sa-l iei pana nu vede vecinu... :lol:
mihaistupar

Mesajde mihaistupar » 17 Feb 2015, 08:42

Lasand gluma la o parte,asa ceva nu am mai auzit. N-om fi toti prea buni stupari,da macar suntem oameni seriosi cu aproape toate doagele sub palarie.
mihaistupar

Mesajde proapis13 » 17 Feb 2015, 09:41

Colegule citeste despre raza de zbor a albinei si despre raza de eficacitate a zborului...
dupa aceea te hotarasti daca si ce plante melifere cultivi si pe ce suprafata... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde mellis » 17 Feb 2015, 11:08

Se poate face un gard lateral si superior din placa colector de polen, macar polenul sa ramana in casa..
de ce sa-l impartim cu vecinii?
Cine iubeste albina o iubeste pe a lui dar si pe a vecinului...Albina nu are nici o vina daca vecinii au ceva de impartit..
Ma indoiesc ca la 50 familii vecinul face doar stationar, si daca face - inseamna ca zona respectiva suporta toate familiile adunate...
Spor la treaba..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde Bee Happy » 17 Feb 2015, 13:11

Flory,
Dupa nume cred ca esti femeie. Iarta-i pe colegii bascaliosi.
Poti sa ai propria ta flora melifera, dar plantata sub protectia serei. Si in loc de albine sa cresti bondari. Ca am inteles ca aia se intorc la stup chiar si in spatii inchise. Problema e ca la cat de burduhanosi sunt, nu o sa gusti miere. Deci mai bine plantreaza cat mai multe flori in spatiul deschis si o sa fie toata lumea fericita.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde alt stupar » 18 Feb 2015, 09:43

mellis scrie:Se poate face un gard lateral si superior din placa colector de polen, macar polenul sa ramana in casa..
de ce sa-l impartim cu vecinii?

:lol:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE