Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Utilaje tamplarie lemn

Mesajde jenica67 » 18 Feb 2015, 20:06

Din pacate nu este de falt, este numai de canal ca are cca latime de 6,5 mm si diametru de cca 30 mm cu rulment in cap. Am si freza de falt si de imbinare dar este pentru freza ce este in constructie. Cutite pentru imbinare lamba si uluc, am originale, dar suportul l-am facut eu. Din pacate nu le am acasa la bloc, ca sa ti le arat. Dupa suport am niste poze :
Este relevata dupa o freza profesionala facuta de o firma de freze. La aceasa pot sa pun si cutite pentru falt. Numai ca trebuie sa imi comand. Suportul este din duraluminiu, ca si originala, numai ca este vopsita, nu eloxata cum era originala.
Fişiere ataşate
003r.jpg
002r.jpg
jenica67

Mesajde almasel » 18 Feb 2015, 21:31

A mea este pt 3 cutite, cu interiorul de 35 mm.
Deocamdata am doar 2 seturi de cutite pt ea, dar mai caut oferte.
Fişiere ataşate
IMG_20150117_153251.gif
almasel

Mesajde almasel » 18 Feb 2015, 21:43

Freze pe care le-am cumparat deja + alte tipuri din oferta vanzatorului de la care am luat eu.
Fişiere ataşate
rsz_img_20140801_195212.jpg
freze pe care le am
rsz_img_20140801_195212.jpg (16.31 KiB) Vizualizat de 14427 ori
rsz_1795729_270489999814948_6851731764848830878_n.jpg
alte freze pe care le-am gasit la cineva, dar inca nu am mai cumparat
rsz_1795729_270489999814948_6851731764848830878_n.jpg (22.96 KiB) Vizualizat de 14427 ori
almasel

Mesajde jenica67 » 18 Feb 2015, 22:03

Avantajul la freza mea este ca cutitele, sunt cu gauri si freza are doua stifturi, cu care centreaza cutitele exact. Nici nu exista riscul sa iti arunce cutitele afara, nici nu ai probleme de centrare. Asta mi-a placut la ea si de aceia am copiat-o. Freza ta este exact cum este prinderea la circular. Din aceia pot sa imi fac usor, nu e problema si axul meu abriht, are la un capat de circular si la celalalt se poate pune freza. Dar mi-am facut freza separat, tocmai ca sa nu mai schimb. Apropo freza ce se vede pe oberfreza mea, o folosesc pentru imbinarea scandurilor. In ultimul timp nu am mai facut lamba si uluc, ci dupa taiere la circular, am frezat canturile cu freza si le-am lipit direct cu adeziv, cred ca Moment D3 de la Dedeman. Se comporta f bine.
jenica67

Mesajde emil_sorin » 18 Feb 2015, 22:08

Intradevar u set de freze foarte bun si practic , si pe la noi , in piață se găsesc , doar sa ai pe ce sa le pui.
Eu inca sunt mult prea micuț si nu îmi permit sa arunc cu bani pe așa ceva ,poate peste câțiva ani , când voi scoate o fărâmă de profit din acest hoby frumos ,nsunt convins ca o sa trec si eu la un alt nivel de lucru .

Dl. Jenica , la 40 de lei cat a-ti dat pe circular e pomana curata , mai ales ca e gama profit de la Bosch . Eu pana acuma am folosit așa ceva de hoby (verde ) si ii super ok .

Sper sa vin cu un filmulet sa cu câteva poze pe când o sa am circularul cu masa terminat .
Oricum nu am de gând sa dau 250 de lei pe un circular cu masa nou de genul stern sau alte firme de genul acesta dintr-un singur motiv; la acești bani nu iei nici un circular de mana ,macar 1200W , si nu ma gândesc la clasa profit sau un Dewalt.
emil_sorin

Mesajde emil_sorin » 18 Feb 2015, 22:12

http://youtu.be/BomZ3phaVFo

Ceva de gen vreau sa îmi fac.
emil_sorin

Mesajde almasel » 18 Feb 2015, 22:34

jenica67 scrie:Avantajul la freza mea este ca cutitele, sunt cu gauri si freza are doua stifturi, cu care centreaza cutitele exact. Nici nu exista riscul sa iti arunce cutitele afara, nici nu ai probleme de centrare. Asta mi-a placut la ea si de aceia am copiat-o. Freza ta este exact cum este prinderea la circular. Din aceia pot sa imi fac usor, nu e problema si axul meu abriht, are la un capat de circular si la celalalt se poate pune freza. Dar mi-am facut freza separat, tocmai ca sa nu mai schimb. Apropo freza ce se vede pe oberfreza mea, o folosesc pentru imbinarea scandurilor. In ultimul timp nu am mai facut lamba si uluc, ci dupa taiere la circular, am frezat canturile cu freza si le-am lipit direct cu adeziv, cred ca Moment D3 de la Dedeman. Se comporta f bine.

Eu am finalizat "sculele mari": am circular, abrich si freza vertical, fiecare separata pe masa ei (freza si abrich le-am terminat saptamana trecuta). Asta mi-am dorit, asta am. Sunt foarte multumit de ele.
Merg bine toate, minusuti am doar la freza in ceea ce priveste motorul; este de 2.2 kw, dar este o chinezaraie la care am mari indoieli ca o sa tina.
Circularul si abrich-ul sunt cu motoare romanesti... trainice, pe viata.

M-am luat cu vorba si am uitat ce vroiam sa postez! :o
Vroiam sa zic ca portfreza o pun pe freza, nu pe circular sau abrich!
Si, da, portfrezele cu stifturi elimina chinurile prinderii cutitelor... Vreau sa imi mai cumpar portfreze din astea, macar inca vreo 2, sa nu fiu nevoit sa schimb cutitele.
almasel

Mesajde cristian bh » 18 Feb 2015, 22:42

Daca nu ai decat lamba si uluc nu e asa greu de reglat,in principal o pui pe freza,sub ea o placa dreapta iar de cat o scoti afara pui un reper fix si gata,strangi usor ....nu e nici o problema ca nu e cu gauri de centrare!
Daca ai face si altceva ar fi bune celelalte profile,....contine cam toata gama necesara la tamplaria pt mobilier!
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde jenica67 » 18 Feb 2015, 22:47

emil_sorin, fiecare isi face o scula dupa posibilitati, sa se ajute si sa ii fie cat mai usor in realizarea obiectivului, care in cazul de fata, sunt stupii si ramele. Eu pana acum, nu am cumparat nici o piesa de lemn la stupii mei, toate le-am fact singur.
jenica67

Mesajde almasel » 18 Feb 2015, 22:54

jenica67 scrie:emil_sorin, fiecare isi face o scula dupa posibilitati, sa se ajute si sa ii fie cat mai usor in realizarea obiectivului, care in cazul de fata, sunt stupii si ramele. Eu pana acum, nu am cumparat nici o piesa de lemn la stupii mei, toate le-am fact singur.

La mine cele cumparate in anii trecuti sunt in lichidare de stoc... Incet incet le inlocuiesc. Mai am niste lazi cu care a stuparit si bunicul meu... astea nu le arunc nici in ruptul capului!
Pana acum am lucrat cu scule de superamatori:
-circular din acela mic, compact cu 300 lei bucata, cu panza pusa direct pe ax (Hercules, l-am luat SH din Germania)
-oberfreza pusa sub o masa
+ alte improvizatii.
In ultimii 2 ani mi-am facut ba una, ba alta. Nu scule profi, ci homemade-uri cu care sa imi fac treaba, facute de mine pe gustul meu.
almasel

Mesajde cristian bh » 18 Feb 2015, 22:56

jenica67 scrie: Apropo freza ce se vede pe oberfreza mea, o folosesc pentru imbinarea scandurilor.

Domnu jenica, ma dezamagesti profund!din ce retin , sunteti inginer,
ce dzeu,pt un simplu panou,...dar mai intai va intreb,aveti abricht?
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde almasel » 18 Feb 2015, 22:59

cristian bh scrie:Daca nu ai decat lamba si uluc nu e asa greu de reglat,in principal o pui pe freza,sub ea o placa dreapta iar de cat o scoti afara pui un reper fix si gata,strangi usor ....nu e nici o problema ca nu e cu gauri de centrare!
Daca ai face si altceva ar fi bune celelalte profile,....contine cam toata gama necesara la tamplaria pt mobilier!

Mobila nu fac, nu ma pricep, deci cand am nevoie... chiar cumpar, de asta nu ma apuc de facut! :D
Pentru tamplarie apicola momentan cred ca imi ajung astea. Cum spui dumneata le-am montat si eu.
almasel

Mesajde jenica67 » 18 Feb 2015, 23:52

Ti-am spus ca il am construit abrihtul si freza, dar trebuie sa le montez si sa le reglez. Am cutite HSS noi aduse din Italia pentru abriht. Am si curtite facute din foaie de arc. Abrihtul are latimea de 300 mm. Dar trebuie sa stii si restul situatiei, eu momentan lucru la garaj in oras, unde nu mai am foarte mult loc. Abrihtul o sa il fac la sat, unde am un atelier, dar unde pana nu imi termin planurile, nu prea am foarte mult loc nici acolo. De aceia nici nu m-am grabit. Dar avand servici, la sat merg numai in weekend cum am mai spus, acolo am prea multe pe cap sa mai fac si tamplarie. Casa e a mea, am cumparat-o, dar nu sta nimeni acolo. Tamplarie fac in timpul saptamanii dupa amiaza, dupa ce m-am odihnit 1-2 zile, de hamaleala din weekend. :lol:
jenica67

Mesajde ovidiu_78 » 21 Feb 2015, 23:57

noa ca se poate si fara dado...si la ce dimensiuni vrei si cum vrei...ingenios si simplu

"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde mausica » 22 Feb 2015, 12:38

ovidiu_78 scrie:noa ca se poate si fara dado...si la ce dimensiuni vrei si cum vrei...ingenios si simplu

Se poate orice in ziua de azi,dar te prinde anul 2016 in stilul asta...unde e randamentul ?
Asta e pt joaca vb voastra.
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde ovidiu_78 » 22 Feb 2015, 15:00

chiar are randament cu asta,ca doar nu faci la scara industriala stupi...iar tu cu dado sa faci asta la pieptene mai mari,ar fi o joaca de copii...mie mi-a placut ideea...
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE