de gabimihai » 20 Feb 2015, 19:25
Eu in fiecare an am legat stupii (corp 1/1 +cat 1/1) cu sarma, fara capac, deoarece acesta il prindeam cu funia ce trecea pe deasupra la randul de stupi si apoi prinsa de clemele remorcii. Anul trecut nu am mai procedat asa, era munca cam multa, trebuia sa leg stupii cu 2 ore inainte sa plec, asa ca am aplicat alta metoda. Nu am mai legat caturile de corp, deoarece au scandurele si coltare, asa ca am aplicat de fiecare parte a stupului cate 2 holsuruburi de 30 mm, le-am lasat 1 cm in afara si de acestea am legat sarma in forma de Z deasupra podisorului, apoi am pus capacul. Astfel nu mi s-au desfacut la transport podisoarele, dar a aparut o problema. La ultimul rand de stupi de la spatele remorcii, la caturi, din cauza drumului prost, s-au despins sipcile si deasemenea caturile s-au deplasat atat cat sa iasa albina afara.
Anul acesta am prins colturile sipcilor de la caturi cu tabla, drept pentru care intentionez sa cumpar kinga pentru prinderea fiecarui stup in parte, la fel cum faceam cu sarma.
Pagubasii incep prin a vinde ceea ce stiu a pot produce; castigatorii incep prin a produce ceea ce stiu ca pot vinde.