Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Crotalierea stupilor !

Mesajde modigliani » 28 Noi 2011, 21:19

Fireste , multi producatori-importatori au acest tip de silicon la dispozitia consumatorului : DenBraven , Bison , Ceresit , etc . Toate au aproximativ aceiasi parametrii tehnici . Insa este suficient sa se solicite la orice depozit de materiale de constructii , asa cum spuneam , " SILICON DE MONTAJ" .

Extrem de usor de aplicat de catre fiecare in propria gospodarie .
modigliani

Mesajde gica » 28 Noi 2011, 21:23

Pictore,numarul de pe placuta e numarul coloniei nu al lazii.Da-le dracu de lazi ca vor ajunge cu 10-20 de numere pe ele in timp.Procedeul propus cred ca este fara sens.
Alta varianta asemanatoare mai ieftina dar tot fara sens este fixarea placutelor cu popnituri.Cu 25 de lei ai rezolvat 300 presupunand ca mai cumperi si clestele.Dar sa ai autofiletanta si spiral.
gica

Mesajde modigliani » 28 Noi 2011, 21:46

gica scrie:Pictore,numarul de pe placuta e numarul coloniei nu al lazii.Da-le dracu de lazi ca vor ajunge cu 10-20 de numere pe ele in timp.Procedeul propus cred ca este fara sens.
Alta varianta asemanatoare mai ieftina dar tot fara sens este fixarea placutelor cu popnituri.Cu 25 de lei ai rezolvat 300 presupunand ca mai cumperi si clestele.Dar sa ai autofiletanta si spiral.

Dl- Gica , si-asa am fost suficient prost inteles referitor la interventia mea pe acest topic . Unii cer aderare definitiva , altii cer ca placuta sa fie demontabila , altii ..... Dumnezeu mai stie ce vor . Mi-am adus aportul in discutie pe cat de bineintentionat am putut . N-am incercat decat sa vin la intampinarea tuturor pretentiilor .
Fireste ca varianta demontabila ( holzsuruburi ) a placutei cu gaurile date de catre producator este la indemana oricui . Varianta cu popp-nituri ..... este buna dar oarecum atehnica ( va mutila peretele lazii si va fi greu de inlaturat fara a-l mutila si mai rau ) . Tocmai de aceea am "elaborat" atatea variante tehnice de executie si de aplicare a acestora .

.................................................................................................................

Dar ...... ( !!! ) ....... putini au sesizat faptul ca mi-am axat atentia inspre producerea unor crotali DEFINITIV MONTATI , dar a caror "fatza" , inscriptia in sine , este ..... SCHIMBABILA !!! Ca atare , indiferent ca instrainezi un stup , o faci odata cu o placuta de aluminiu ( plastic , spuma PVC , etc ) atasata definitiv pe acesta . Schimbarea inscriptiei e "alta mancare de peste " , presupune doar eticheta autocolanta , care la data schimbarii nu poate costa mai mult de ..... 0,4 ron , si poate fi aplicata de catre oricine . Referitor la investitia in sine ...... acelasi lucru ! Un nou nr. crotal in anul ce vine nu presupune schimbarea INTREGULUI ANSAMBLU CROTAL , ci doar a etichetei autocolante plastifiate . Consider ca si asta-i un avantaj .
In situatia in care instrainezi un stup iar cumparatorul nu are nevoie de nr. de inmatriculare ( crotal inregistrat ) al acestuia placuta de aluminiu va ramane aplicata ( fara autocolantul inscriptionat ) cu statut de "blank" si nu are cum sa afecteze in vreun fel .
modigliani

Mesajde jenica67 » 28 Noi 2011, 21:59

Scuza-ma dar nu cred ca este bun si iti spun 2 motive :
1. Cei care au dati stupii cu ulei de in sigur nu are cum se adere ca nu au suprafata de aderenta solida.
2. Daca vopseaua se cojeste, cade cu tot cu vopsea.
Mai indicat mi se pare, nituri pop de aluminiu, cu saibe de aluminiu, atat pe interior cat si pe exterior.
jenica67

Mesajde modigliani » 28 Noi 2011, 22:06

jenica67 scrie:Scuza-ma dar nu cred ca este bun si iti spun 2 motive :
1. Cei care au dati stupii cu ulei de in sigur nu are cum se adere ca nu au suprafata de aderenta solida.
2. Daca vopseaua se cojeste, cade cu tot cu vopsea.
Mai indicat mi se pare, nituri pop de aluminiu, cu saibe de aluminiu, atat pe interior cat si pe exterior.

N-am considerat necesar sa amintesc faptul ca pe zona de aderare suprafata stupului trebuieste curatata ( smirgheluita , raschetata , curatata de impuritati , etc ) . Am considerat ca fiind de la sine inteles .
Imi cer scuze pentru omisiune .
modigliani

Mesajde modigliani » 28 Noi 2011, 22:09

jenica67 scrie: Mai indicat mi se pare, nituri pop de aluminiu, cu saibe de aluminiu, atat pe interior cat si pe exterior.

Fiti sigur ca m-am interesat deja , am luat in calcul varianta respectiva ! Va fi in acest caz nevoie de popp-nituri de ....... 25 mm lungime !!! Ori , in cazul in care veti gasi aceste nituri , vor avea minim 5 mm diametru ( 3,5 si 4 mm la lungimea asta ..... extrem de dificil de procurat ) . Mult ponderate fata de sarcina ce-o vor avea . Cota atipica si greu de procurat .
modigliani

Mesajde gica » 28 Noi 2011, 22:15

modigliani scrie:Dar ...... ( !!! ) ....... putini au sesizat faptul ca mi-am axat atentia inspre producerea unor crotali DEFINITIV MONTATI , dar a caror "fatza" , inscriptia in sine , este ..... SCHIMBABILA !!! .

Da spui asta a sasea oara cred.Eu nu pot sa oblig userii sa citeasca tot subiectul.Citesc ultima pagina si apoi dau si ei cu presupusul.Si de aici toata tarasenia asta.
Jenica popnitul ala poate sa fie si de 10 mm lungime ca merge bine.
Dar nu este cazul sa apelam la ele.
gica

Mesajde modigliani » 28 Noi 2011, 22:26

gica scrie:
modigliani scrie:Dar ...... ( !!! ) ....... putini au sesizat faptul ca mi-am axat atentia inspre producerea unor crotali DEFINITIV MONTATI , dar a caror "fatza" , inscriptia in sine , este ..... SCHIMBABILA !!! .

Da spui asta a sasea oara cred..

Si-a fost ultima oara cand o fac . Pe bune !
modigliani

Mesajde jenica67 » 29 Noi 2011, 00:21

Nu exista nimic permanet pe lumea asta, numai cand se naste un animat si ii bagi crotalul in ureche la nastere si este obligatoriu, sa il aiba orice animal, desi si acolo iti fura vaca, merge undeva in pustietate, ti-o taie, o manaca si i se falfaie, de crotalul tau. La stup, iti fura lada, iti ia jos tabla, vopseste lada, si zice ca are un roi in ea. Asa ca siguranta asta exagerata nu face 2 bani in cazul albinelor. Am zis si eu nituri pop, dar la fel de bine, pot fi nituri de plastic, care se imprima cand ti-i pune pe cutie, si nu poate fi luat jos, decat prin rupere.
jenica67

Mesajde topy » 02 Dec 2011, 08:25

concluzia e ca lacatele sunt pentru oameni cinstiti.
topy

Mesajde arnautu valentin » 05 Dec 2011, 21:10

aca prahova 3.5 lei pe placutza din inox!(o fi inox alimentar :lol: )cam scump ....din ce am citit asta i recordu!este undeva mai scump?
adi1574
arnautu valentin

Mesajde cristi-serban » 28 Dec 2011, 15:16

Un arzator pe gaz din asta poate merge. :roll:
Fişiere ataşate
298780_289558087723182_100000069791193_1244563_577543363_n.jpg
313839_289558174389840_100000069791193_1244565_2103828140_n.jpg
308879_289562871056037_100000069791193_1244654_587641162_n.jpg
cristi-serban

Mesajde gabimihai » 29 Dec 2011, 19:27

Azi am mers la cooperativa si am stabilit detaliile pentru crotaliere, totul e OK, deocamdata fac pentru cei 30 de stupi prinsi la M141 apoi se solicita in functie de nevoile fiecaruia si extinderea exploatatiei. Placutele costa undeva la aprox.2 lei si sunt din plastic alb, cele din placute de inox sunt ceva mai scumpe.
Pagubasii incep prin a vinde ceea ce stiu a pot produce; castigatorii incep prin a produce ceea ce stiu ca pot vinde.
gabimihai

Mesajde balasbebe » 29 Dec 2011, 20:31

Cine a dat aceasta lege nu cred ca stie ce-i acela un stup.

Daca am accesat sau vreau sa accesez o masura 141, 112, 121 as fi de acord cu placutele.
Daca eu am o familie de albine si a roit acel roi il pun intr-o lada. Nu-l pot vinde doar daca voi comanda o placuta, ma fac ca o montez dupa care vand familia. Iau placuta si o predau. Oare ce rost are sa cumpar o bucata de tabla nefolositoare, si sa maresc costurile. Daca mai pun si cel putin inca vreo cateva drumuri si timpul asteptat unde ajungem?
Azi m-am dus la asociatie sa vad ce documente i-mi trebuie. Ca sa iau o adeverinta de la primarie am mai facut cateva zeci de km. Sa nu uitam ca trebuie trecut si pe la medicul veterinar. Pe mine ma doare capul sa ma gandesc ce inseamna sa cumpar cateva placute sa vand legal cativa stupi.
Stuparul trebuie sa piarda iar comerciantii sa castige bani pe munca noastra.
balasbebe

Mesajde alt stupar » 29 Dec 2011, 23:49

gabimihai scrie: Placutele costa undeva la aprox.2 lei si sunt din plastic alb, cele din placute de inox sunt ceva mai scumpe.

Aveti grija la ce tip de placuta alegeti si mai ales la costul ei !
Exista pe piata placute inscriptionate pe inox la fix 3 lei bucata.
Orice pret care depaseste suma mentionata naste suspiciuni de cardasie comerciant-sef de asociatie !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde alt stupar » 29 Dec 2011, 23:52

balasbebe scrie:Cine a dat aceasta lege nu cred ca stie ce-i acela un stup.

UE si legiuitorul roman cica sunt de alta parere...
si anume ca ... "cine fuge de aceasta lege nu cred ca stie ce-i acela un stup" :lol:
probabil, ca de obicei, adevarul este undeva la mijloc.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE