gica scrie:Pictore,numarul de pe placuta e numarul coloniei nu al lazii.Da-le dracu de lazi ca vor ajunge cu 10-20 de numere pe ele in timp.Procedeul propus cred ca este fara sens.
Alta varianta asemanatoare mai ieftina dar tot fara sens este fixarea placutelor cu popnituri.Cu 25 de lei ai rezolvat 300 presupunand ca mai cumperi si clestele.Dar sa ai autofiletanta si spiral.
Dl- Gica , si-asa am fost suficient prost inteles referitor la interventia mea pe acest topic . Unii cer aderare definitiva , altii cer ca placuta sa fie demontabila , altii ..... Dumnezeu mai stie ce vor . Mi-am adus aportul in discutie pe cat de bineintentionat am putut . N-am incercat decat sa vin la intampinarea tuturor pretentiilor .
Fireste ca varianta demontabila ( holzsuruburi ) a placutei cu gaurile date de catre producator este la indemana oricui . Varianta cu popp-nituri ..... este buna dar oarecum atehnica ( va mutila peretele lazii si va fi greu de inlaturat fara a-l mutila si mai rau ) . Tocmai de aceea am "elaborat" atatea variante tehnice de executie si de aplicare a acestora .
.................................................................................................................
Dar ...... ( !!! ) ....... putini au sesizat faptul ca mi-am axat atentia inspre producerea unor crotali DEFINITIV MONTATI , dar a caror "fatza" ,
inscriptia in sine , este ..... SCHIMBABILA !!! Ca atare , indiferent ca instrainezi un stup , o faci odata cu o placuta de aluminiu ( plastic , spuma PVC , etc ) atasata definitiv pe acesta . Schimbarea inscriptiei e "alta mancare de peste " , presupune doar eticheta autocolanta , care la data schimbarii nu poate costa mai mult de ..... 0,4 ron , si poate fi aplicata de catre oricine . Referitor la investitia in sine ...... acelasi lucru ! Un nou nr. crotal in anul ce vine nu presupune schimbarea INTREGULUI ANSAMBLU CROTAL , ci doar a etichetei autocolante plastifiate . Consider ca si asta-i un avantaj .
In situatia in care instrainezi un stup iar cumparatorul nu are nevoie de nr. de inmatriculare ( crotal inregistrat ) al acestuia placuta de aluminiu va ramane aplicata ( fara autocolantul inscriptionat ) cu statut de "blank" si nu are cum sa afecteze in vreun fel .