thomas scrie:Nectarul cules de alte insecte sau compromis intra in celelalte 2 parti din intreg. Comform formulei folosite, eu am calculat doar 1/3 din cules ca fiind posibil a fi cules.
Cat priveste cantitatea minima estimata, o stiti toti. Tinde catre 0. Dar sa fim sinceri, nu cred ca a fost vreun an cand sa nu scoateti nimic de la stupina.. Ma refer la miere..
Cum am mai spus, este o metoda de a aproxima cati stupi sa punem pe o vatra stationara, astfel incat sa scoatem pana in 20kg/fam/an.
(Din cate stiu, in pastoral se scoate peste 50 kg/fam/an in anii buni..)
varza scrie:.... Oricum nu imi pare rau ca am albine..... ci imi sunt din ce in ce mai dragi chiar daca m-au dezamagit .
thomas scrie:Si ca sa ramanem tot la capitolul statistica, de la ce numar de stupi ati ajuns pe profit si cat cheltuiti pe an cu stupina?
In cazul meu, de la 10 stupi s.a vazut ceva plus si pe an cheltui undeva la 1000 ron.
lucky5strike scrie:Pana acum 5-6 ani, la orice sueta/ sobor apicultoricesc se trambita ca nu avem albina in tara care sa faca fata bazei melifere.
alt stupar scrie:Am mai spus-o... fiti convinsi ca pe termen mediu apicultura are capacitatea de a se autoregla
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 39 vizitatori