Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde ves.lucian.zabrani » 13 Feb 2015, 22:37

Te rog eu , nu mai scrie prescurtat cuvantul Dumnezeu !!!
Daca vrei sa ma asculti !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Augustin78 » 13 Feb 2015, 22:53

Salut...
Am sa tin minte sfatul tau....cu Dumnezeu inainte....
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde ves.lucian.zabrani » 13 Feb 2015, 22:57

Asa sa faci !!! TOT TIMPUL !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Augustin78 » 13 Feb 2015, 23:08

Asa voi face....Tot timpul..ma voi gandi la sfatul tau..multumesc.
Doamne ajuta.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 28 Feb 2015, 19:45

Salut.
astazi am fost la tara,am verificat stupii..am o parere bunicica...cei mai buni sunt nr 1 si 7...pe urma 4,6,5,3"la asta nu am vazut aducand polen decat cateva albinute si plus ca peste rame are turta cu polen si mancare...a luat cam putin din fiecare...e acolo pentru ce eventualitate."....
1,7...aduceam polen la greu...e adevarat sunt cei mai buni cu mortalitate foarte putina si populatie multa...
Sa speram ca totul va incepe foarte frumos si voi avea si eu ceva rezultate"notabile" :D +
Va salut...
...a....si mai am o intrebare....in cutia nr 2"cel care a murit" mai am 3 rame cu mancare 2 cu cate o portiune de miere si una"alba" cu mai mult de 3 sferturi plina cu miere"asta am scos-o acum din altul si am adaugat alta mai neagra din nr 2 si aproape plina cu miere...
-----.e bine sa le las dupa diafragma cate o rama cu miere? sau exista riscul sa ramana dupa diafragma si sa moara acolo?

Numai bine.
Augustin78

Mesajde Florin Dobre » 28 Feb 2015, 20:41

De acum eu las la toti cate o rama cu papa dupa diafragma. :!:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde popik50 » 28 Feb 2015, 22:30

Odata ce au puiet in cuib nu mai exista riscul ca albinele sa faca alt ghem pe ramele de dupa diafragma. Probleme de genul acesta apar la inceputul iernii...
popik50

Mesajde Augustin78 » 01 Mar 2015, 13:25

Va salut.
aha,deci de acum nu mai sunt probleme...voi lasa si eu cate o rama dupa diafragma...sa-si mai faca de lucru :D
Va multumesc pentru raspunsuri.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 05 Mar 2015, 20:56

Va salut.
..............
miercuri a fost mai cald....astazi ninge....maine oare ce va mai fi???????
............
Miercuri am fost la tara,am vizitat putin albinele..erau OK...am mai adaugat cate o rama dupa diafragma"acum sper sa nu moara dupa diafragma""""" la nr 7 am gasit putin condens....albina OK..multa.
......mortalitate redusa....asta a iernat pe 5 rame....."conteaza populatia".....puiet cred ca are mai mult ca sigur..."avea/are condens,populatie,vitalitate in stup,consum de miere,turte cu tymol si facuta de mine din miere+zahar macinat+drojdie de bere..si proteica....asta rade tot,nu tine cont,nu e mofturos.....i-am dat rama dupa diafragma"asta e cu hranitor deasupra" si am pus si putin sirop 2/1 din toamna ramas.....cred ca la tras..imediat....
..in rest mai modesti...unul e la fel ca sapte...astia au fost pe 5 rame....deci iarasi observ ca ...."populatia/densitatea de albina CONTEAZA"
.....
alte achizitii pe noul an,au fost ceva/cateva sute de lei....doar pe faguri,rame si altele am cheltuit la Craiovala targ cam 550 lei.....astazi am mai achizitionat vopsea...4 roinite...o foaie de tabla pt. roinite...le am inca in masina.....maine dupa ora 15:30 cand ajung acasa le scot din masina,si daca doriti atasez si ceva poze cu ele....sper sa fie dinmaterialul promis de vanzator ca este uscat..la prima vedere asa pare..dar....sper sa nu ma fi mintit.....Oare? :roll:
Va las....Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 09 Mar 2015, 14:19

Va salut.
Doua filmulete cu albinele astazi..

Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 13 Mar 2015, 15:03

Va salut.
Am si eu o dilema....de unde sa cumpar o centrifuga mai buna calitativ dar mai accesibila la bani?
Am gasit ceva pe site-uri de vanzari diverse...cu preturi plecand de la 800 lei si ajungand pina la 1350 lei....as dori sa cumpar o centrifuga reversibila din inox pe 4 rame....manuala...pot face fata sa invart la manivela :D ..macar sa am ce da in centrifuga...
..astept si eu ceva recomandari in privinta asta..
Multumesc anticipat..Numai bine.

https://www.dropbox.com/s/173djhfr2f2ia ... 4.jpg?dl=0

o poza de ieri la cutia nr 7 carnica....
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 15 Mar 2015, 00:11

Salut.
Am si eu o nelamurire....as dori sa cumpar o centrifuga pentru rame de 1/1 si nu stiu daca cotele sunt cele corecte..adica daca incap ramele in aceste cote.....
citez din anuntul postat de vanzator"Centrifuga apicola din inox, 4 rame dadant mobile, canea din dur aluminiu, fabricata in Ucraina, este foarte usor de folosit.inaltime : 70cm
diametru : 60 cm
dimensiune suport rame: 42x32x5cm
.....sunt cotele corecte pentru rama de 1/1....eu am masurat insa nu stiu daca sa iau tot leatul superior... :oops:
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 22 Mar 2015, 18:10

Va salut.
Astazi fetele erau la cules de polen..activitate frumoasa.
1:
[youtube]http://youtu.be/MjoAMt5X6CA[/youtube]
2:

[youtube]http://youtu.be/naZu8N_KI00[/youtube]

Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 22 Mar 2015, 18:42

Augustin78

Mesajde catalin.profiri » 22 Mar 2015, 19:04

Intrebai de centrifuga mai devreme.
Am vazut la Konigin 2 centrifugi: una pe 3R si una 20R 1/2 radial si 4x1/1 tangential. Mi-a placut lucratura, tabla era groasa (0.8). L-am intrebat cat ajunge una pe 4R tangential, actionare manuala, si a spus 1600. Vezi ca de la ei si-a luat si Cristi Vidican o jucarie.
A mai fost un comerciant la targul de la Iasi, Spasa ii spuneam (parca din Timisoara), si avea preturi ok si calitate. Poti incerca si la Cioloca (cred ca e si pe anunturi)
Mai e un tip pe anunturi despre care am auzit pareri bune (damin1969 parca), de la el voiam sa iau initial dar pana la urma am luat de la Konigin.
Sper sa te ajute.

PT admin: nu facem reclama aici nimanui. Vorbim despre producatori asa cum vb si despre masini: unuia ii place Ford, altuia Mercedes.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde Augustin78 » 22 Mar 2015, 19:09

salut Catalin.
Multumesc de ponturi ;) deocamdata cred ca o voi trece pe lista pentru la anul..deocamdata..am ceva banuti dar sa vad daca voi avea ce stoarce din stup nu sa storc de la mine ssa bag in stup "asa cum am facut anul trecut".
Multumesc inca o data pentru ponturi. ;)
Numai bine.
Augustin78

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?