Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

diafragma din folie de plastic sau ...?

Mesajde catalin_viezure_6 » 28 Noi 2011, 20:52

salut sunt incepator in ale apiculturii si am o nedumarire in privinta diafragmei deoarece am in toti cei 5 stupi pe care iam achizitionat acum 2 luni diafragme din folie de plastic puse cam pe la jumatatea stupului adica 5 rame cu albine si 5 rame goale si intre ele diafgrama .Mentionez ca diafragma nu e etansa si albina poate trece la celelate 5 rame cu miere cand doreste daca permite temperatura si stupi sunt cu plasa si tabla de obturare si as vrea sa stiu daca le las asa .... sau pun diafragma??
etansa(pal, poliestirena ,etc )
catalin_viezure_6

Re: diafragma din folie de plastic sau ...?

Mesajde gica » 28 Noi 2011, 20:57

Lasa-i asa.
gica

Mesajde gica » 28 Noi 2011, 20:59

Pin,colegule e omul tau.
gica

Mesajde jenica67 » 28 Noi 2011, 22:06

Eu asi fi scos ramele goale, sa nu te trezesti, ca vre-o familie ca la mine, ramine cu ocazia unei incalziri, pe ramele goale. Dar acum e cam rece, numai daca mai prinzi o zi calda.
jenica67

Mesajde catalin_viezure_6 » 28 Noi 2011, 23:55

jenica67 scrie:Eu asi fi scos ramele goale, sa nu te trezesti, ca vre-o familie ca la mine, ramine cu ocazia unei incalziri, pe ramele goale. Dar acum e cam rece, numai daca mai prinzi o zi calda.

bun dar io nu am rame goale toate din fiecare stup au miere ... vroiam sa zic ce risc daca le las asa ... cu diafgrama din folie
catalin_viezure_6

Mesajde proapis13 » 29 Noi 2011, 00:02

catalin_viezure_6 scrie: bun dar io nu am rame goale toate din fiecare stup au miere ...
vroiam sa zic ce risc daca le las asa ... cu diafgrama din folie

Foarte bine ca ai,or sa prinda bine in februarie
Deocamdata nu risti nimic pana dupa primul zbor de curatenie
Nu ne-ai scris in ce zona geografica a tarii ai stupii;e si asta o regula
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde catalin_viezure_6 » 29 Noi 2011, 00:11

proapis13 scrie:
catalin_viezure_6 scrie: bun dar io nu am rame goale toate din fiecare stup au miere ...
vroiam sa zic ce risc daca le las asa ... cu diafgrama din folie

Foarte bine ca ai,or sa prinda bine in februarie
Deocamdata nu risti nimic pana dupa primul zbor de curatenie
Nu ne-ai scris in ce zona geografica a tarii ai stupii;e si asta o regula

ok sory .. mica stupina este situata in sudul tari langa dunare aproape de granita cu bulgari dar ce vrei sa spui ca nu risc nimic pana dupa primul zbor de curatire ?.. aaa si aztazi au fost 13 grade la noi si si au facut zborul de curatire .
catalin_viezure_6

Mesajde proapis13 » 29 Noi 2011, 00:30

catalin_viezure_6 scrie:dar ce vrei sa spui ca nu risc nimic pana dupa primul zbor de curatire ?.

In perioada asta albinele zboara doar din 3 motive,unul fiind zborul de curatire
Dupa primul zbor or sa gaseasca mierea si or sa se puna ZIUA pe carat
Noaptea cand temperaturile or sa scada ele vor ramane acolo formand al doilea ghem
Daca o sa vina inghetul o sa ai 2 ghemuri in acelasi stup
Pe masura ce albina batrana o sa piara ghemurile or sa retina cat mai putina caldura
O sa ai la sfarsitul iernii 2 ghemuri de albina moarta - unul de frig si altul de foame
Apropo, ce si cat ai citit despre albine :?:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde catalin_viezure_6 » 29 Noi 2011, 01:21

de 5 luni citesc numai pe net despre mustele astea iar acum fara suparare astept alti sa confirme ce ai zis dumneata
catalin_viezure_6

Mesajde catalin_viezure_6 » 29 Noi 2011, 14:36

nu pre mai stiu cum sta treaba : ii las asa , le scot cele 5 rame si ramane pe 5 sau ii las asa si pun o diafragma buna ?
catalin_viezure_6

Mesajde pin » 29 Noi 2011, 16:28

gica scrie:Pin,colegule e omul tau.

Eu va apreciez pentru raspunsurile scurte si la obiect.
pin

Mesajde gica » 29 Noi 2011, 16:43

catalin_viezure_6 scrie:de 5 luni citesc numai pe net despre mustele astea iar acum fara suparare astept alti sa confirme ce ai zis dumneata

Domnule,
- scrie la avatar localitatea din Dolj de unde esti
- unii au facut statuia acestui animal minunat numit albina
- altii au facut din banii lor forumuri de discutie in cinstea albinei
- unul care se bucura de respectul meu zicea acum 1-2 ani unuia ca matale "Ma,albina e vesnica,noi suntem trecatori"
.............
La urma urmei pentru muste exista o solutie sigura - flitul.
Cunosc ca in sudul Doljului pentru albina se mai foloseste in mod nepeiorativ cuvantul musca.Asta te-a salvat de la avertisment.In alta ordine de idei poate ai copii,stii din prima cand mint si cand spun adevarul.Asa a fost si cu prima interventie despre cei 5 stupi.A fost suficient cat ai scris ca sa-ti raspund - '''lasa-i asa'''
colegule,bine ai venit printre noi,ai putine de corectat si multe de invatat.
Stupii lasa-i asa cum sunt.Cati mor de foame pana la 10-15 martie atatia iti dau eu.Plus transportul.
Dar cuvantul musca sa-ti iese din vocabular.E folosit de cei care sunt atat de prosti incat nu stiu sa defineasca doua insecte.
gica

Mesajde gica » 29 Noi 2011, 16:46

pin,nu te supara,omul este la inceput.Dar vezi cate i-am zis mai sus.Sa vezi ce stupar iese din el.
gica

Mesajde catalin_viezure_6 » 29 Noi 2011, 18:18

gica scrie:pin,nu te supara,omul este la inceput.Dar vezi cate i-am zis mai sus.Sa vezi ce stupar iese din el.

pfuuuu las ca ma descurc si singur ce o sa iasa iasa si gata si ..... faza cu lasa ca tii dau io de la mine plus transportul laso balta ca nam 15 ani ... ms oricum
catalin_viezure_6

Mesajde Badea. claudian » 29 Noi 2011, 23:25

Vizure .... nu dispera ca or sa treaca iarna cu bine !!!!.... mai ai timp zilele astea sa scoti cele 5 rame goale si sa le treci la rezerva ,daca nu ai un raft pentru depozitarea lor punele intr-un loc mai ferit ,iar pe cele care mai au ceva miere bagale in saci de hartie leagai bine la gura pentru ca o sa ai nevoe de ele la inceputul primaveri ....restul ramelor cu albina ramasa in stup tragele catre peretele din dreapta cum stai in spatele stupului si pune diafragma mobila ....pana aici e bine ,acum spatul ramas gol il poti umple cu un material izolator -absorbant ....asta pentru o iernare mai ''usoara'' ...sper sa te descurci !?
succes!!! daca nu stii intreaba ca nui nici o rusine ...gata pa ...
Badea. claudian

Mesajde catalin_viezure_6 » 29 Noi 2011, 23:56

Badea. claudian scrie:Vizure .... nu dispera ca or sa treaca iarna cu bine !!!!.... mai ai timp zilele astea sa scoti cele 5 rame goale si sa le treci la rezerva ,daca nu ai un raft pentru depozitarea lor punele intr-un loc mai ferit ,iar pe cele care mai au ceva miere bagale in saci de hartie leagai bine la gura pentru ca o sa ai nevoe de ele la inceputul primaveri ....restul ramelor cu albina ramasa in stup tragele catre peretele din dreapta cum stai in spatele stupului si pune diafragma mobila ....pana aici e bine ,acum spatul ramas gol il poti umple cu un material izolator -absorbant ....asta pentru o iernare mai ''usoara'' ...sper sa te descurci !?
succes!!! daca nu stii intreaba ca nui nici o rusine ...gata pa ...

ms frumos .. in sfarsit cineva care stie sa explice maine ma duc la stupi si o sa fac ce mi -ai zis
catalin_viezure_6

Următorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR