Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Religii...pe gaura cheii. Netul e mare...

Mesajde Ioan Guist » 02 Mar 2015, 18:02

Prietene Akmm,
Se da asa :
Una bucata comuna, sat, grup , familie orice comunitate ,cu urmatoarea componenta: ...tot individul e prost bata.BATA Fra !!Apare in sat sau in grup un preot, un om , un misionar ceva...destept.Adica...DESTEPT si le spune de treaba cu Isus si jertfa si cruce si pacat si ...tot.Intelege unul singur ce si cum ...cat de cat.
Moare Desteptu si raman astia singuri.
Ce avem acolo? Pauza pana la urmatoarea vizita a vreunui Destept de peste 600 de ani ??
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde teinegru64 » 02 Mar 2015, 18:31

Din vacanta.Un cantaret (a facut scoala cu preafericitul) se cearta in public cu preotul ca a primit doar 500 din 7000.La o singura pomenire.De maine ma inchin la salcamul din fundul curtii.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde paul » 02 Mar 2015, 20:07

Pitare , nu te aprinde si mai ales ... nu te supara ! :P
Si va fi ratacirea cea de pe urma,mai rea decat cea dintai ... Crezi ca-ti suna cunoscut ??? Care crezi tu ca-i ratacirea cea mai de pe urma ???
Ca sa te ajut putin ... ratacirea cea dintai a fost ateismul ! Poate exista o alta ratacire mai mare decat aceasta ???
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Mircea_63 » 02 Mar 2015, 20:12

Ioan Guist scrie:Moare Desteptu si raman astia singuri.
Ce avem acolo? Pauza pana la urmatoarea vizita a vreunui Destept de peste 600 de ani ??

Imi amintesti de o povestire a lui Borges, scriitor argentinian.
Un sat asemeni celui imaginat de tine,ratacit in imensitatea Pampasului. Sat primitiv ce ramanea izolat aproape jumatate de an, in sezonul ploilor. Ajunge un misionar la ei. Nu auzisera nimic, niciodata despre Fiul Lui D-zeu. Oamenii il asculta cu o deosebita atentie, ii sorb fiecare cuvant. Ce au retinut ei? Ca cel care le aduce cuvantul Domnului moare pentru ei, asemeni lui Iisus. Intr-un fel il vedeau pe Iisus in misionar.
Ploiele incepusera. Cam tot pe atunci incepusera si bocaniturile pentru construirea crucii...
Bietul misionar era privit cu maxima consideratie, dragoste, evlavie si recunostinta ca le-a adus Cuvantul. Urma sa fie rastignit si ... apoi sa invie pentru a implini Cuvantul, credeau ei.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 02 Mar 2015, 20:15

Paul, daca bine tin minte, ratacirea cea dintai a fost vitelul de aur. Daca vrei sa fie si mai de dinainte... Pomul Cunoasterii. Si mai inainte? Mandria ingerasului Lucifer.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde paul » 02 Mar 2015, 21:12

Mircea_63 scrie:Paul, daca bine tin minte, ratacirea cea dintai a fost vitelul de aur. Daca vrei sa fie si mai de dinainte... Pomul Cunoasterii. Si mai inainte? Mandria ingerasului Lucifer.

Mircea te-ai dus prea inapoi. :P Ia-o si tu dela Hristos incoace, mai inspre zilele noastre !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde State » 02 Mar 2015, 23:12

Eu m-am nascut in Africa. Astia de pe acilea nu stie de Iisus, Rai sau Iad, e prosti, multi si negri. Eu sunt la fel ca ei.
La sfarsitul vietii mele , ma duc in Iad ?
Sau musai trebuia sa ma nasc in Romania sa stiu de toate cele?

Bine ca nu m-am nascut prin Turcia...sau India. Prefer ipocrizia aici la mama ei, in Romania. Am de unde alege daca vreau. A fiecaruia e mai mare, mai tare, mai dreapta sau fara noduri.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde nicus » 02 Mar 2015, 23:33

Sunt multe intrebari grele Statica (la fel ca in apicultura unde sunt putini cei care ne pot oferi raspunsuri)
De pilda, aici langa noi (adica pe terra , fie africa sau US) se nasc oameni ..direct morti (fara sa miste o mana, limba sau neuronu) nu stim care sunt mai pedepsiti dintre astia si cu atat mai putin ne intereseaza pozitia lor geografica.

Alta, citeam "Obosit de viata, obosit de moarte" . Nu am terminat o, insa am descoperit o mare bucurie in faptul ca.. nu sunt un animal
(mai ales al familiei mele ;) )

Avem un topic (2 randuri mai jos), despre .. batranete sau intelepciune , dar sunt cam putini ..doritori de asa ceva ;)
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde akmm » 03 Mar 2015, 10:37

petru71 scrie:Promit sa nu mai deranjez.
.................
Pitar

E tardiv sa cer orice scuze.Am mai precizat insa ca de fiecare data cand citez o persoana pur si simplu combat ideea acelei persoane.Daca am folosit un cuvant ca acela si am jignit, atunci am gresit.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde mellis » 03 Mar 2015, 10:52

Nu exista padure fara uscaturi...
Sunt preoti cu har, langa care simti acel har, si cei cu mai putin har..
Va recomnad celor care nu au fost deja sa mergeti la mormantul lui Arsenie Boca la Manastirea Prislop.
Pe de alta parte, "Banu-i ochiul dracului"..
O poveste de la o alta manastire cu traditie din zona, prefer sa nu-i dau numele - sunt si preoti cumsecade acolo..
Eram in biserica si am auzit langa mine un domn cu copilul tinut de mana, cu ochii in lacrimi ce ii cerea unui preot sa faca o slujba pentru sotia care era la terapie intensiva...
Preotul a zis ca ii face - dar sa treaca intai pe la "cutia milei", sa lase si el ceva, ca nu merge asa ...
Mi s-a parut de foarte prost gust atitudinea preotului respectiv si m-a lasat cu un gust foarte amar..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde akmm » 03 Mar 2015, 10:57

Ioan Guist scrie:Prietene Akmm,
Se da asa :
Una bucata comuna, sat, grup , familie orice comunitate ,cu urmatoarea componenta: ...tot individul e prost bata.BATA Fra !!Apare in sat sau in grup un preot, un om , un misionar ceva...destept.Adica...DESTEPT si le spune de treaba cu Isus si jertfa si cruce si pacat si ...tot.Intelege unul singur ce si cum ...cat de cat.
Moare Desteptu si raman astia singuri.

In principiu putem insista, insa nimeni nu vine la Fiul daca nu e trimis de Tatal.
Iar daca din cei multi a priceput numai unul, atunci ceilalti nu asteptau nimic.
Prin Faptele Apostolilor se pomeneste de cateva ori: indata.,,Cuvantul'' umple un gol, de cele mai multe ori existential al unei societati ce stagneaza(daca nici vechii greci nu aveau religie cand l-au primit pe IIsus...) si nu prezinta o alta fata a religiei.Grecii aveau nu stiu cate variante de iesire din impasul religios, inclusiv cea mozaica.
Daca noi acuma, la asa lunga vreme, in loc sa intelegem gestul lor repede renuntam si cautam altceva, am pirdut acei ani.
Si sa raspund si celui ce spunea ca daca avea banii Bisericii facea spitale, eu cred ca nu facea nimic pentru ceilalti.
Biserica este tot pentru oameni, nu o ia nici preotul nici Patriarhul.Mai ales ca se face cu banii credinciosilor si nu a celor ce tanjesc dupa banii aia.Poate ca ala care da banii pentru biserica nici nu are nevoie de spitale.Il are doctor pe Iisus acceptand orice soarta ii ofera viata.Ceilalti, care de regula nu dau nimic, vor scoli, spitale, si multe altele.Din fericire,din banii Bisericii s-a construit cu folos iar cladirile se vad.
O sa sara unul altul si o sa zica ceva de alocarile bugetare.Asa se intampla cand deposedezi manastiruile si bisericile de pamanturi daruite de voievozi, cu pretentia ca le tai mai repede si de tot mai bine, acum platesti.
akmm

Mesajde akmm » 03 Mar 2015, 11:07

mellis scrie:Nu exista padure fara uscaturi...
Sunt preoti cu har, langa care simti acel har, si cei cu mai putin har..
Va recomnad celor care nu au fost deja sa mergeti la mormantul lui Arsenie Boca la Manastirea Prislop.
Pe de alta parte, "Banu-i ochiul dracului"..
O poveste de la o alta manastire cu traditie din zona, prefer sa nu-i dau numele - sunt si preoti cumsecade acolo..
Eram in biserica si am auzit langa mine un domn cu copilul tinut de mana, cu ochii in lacrimi ce ii cerea unui preot sa faca o slujba pentru sotia care era la terapie intensiva...
Preotul a zis ca ii face - dar sa treaca intai pe la "cutia milei", sa lase si el ceva, ca nu merge asa ...
Mi s-a parut de foarte prost gust atitudinea preotului respectiv si m-a lasat cu un gust foarte amar..

Cu tot respectul fata de suferinta oricaruia care se cheama om, dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.Postam tot felul de istorioare jignitoare fara posibilitate de verificare, avand doar cuvantul celui ce spune si apoi cautam compasiune.
Cum e sa ceri totul, adica viata, si sa nu fii capabil sa oferi nimic? Iisus a apreciat si banutul vaduvei numindu-l o avere maI mare ca punga bogatului.Discutia e mult prea serioasa si consecintele mult prea dramatice pentru a fi aruncate in vant.
akmm

Mesajde alt stupar » 03 Mar 2015, 11:56

pe bune, nu va plictiseste subiectul asta ? :shock:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde akmm » 03 Mar 2015, 12:57

alt stupar scrie:pe bune, nu va plictiseste subiectul asta ? :shock:

La o adica plictiseste si cand se vorbeste de albine.Exact genul asta de intrebare nevinovata aduna oameni pe forum.
akmm

Mesajde Florin Dobre » 03 Mar 2015, 16:12

alt stupar scrie:pe bune, nu va plictiseste subiectul asta ? :shock:

Treaba ta Adi...vei arde in iad. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 03 Mar 2015, 16:20

Garantat va fi cazanul cu smoala suprapopulat. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE