Din moment ce-i vad pe ceilalti mai puternici am pretentii si de la acesta
Multam pentru raspunsuri
Ovidiu123 scrie:As vrea sa incep stimularea cu sirop la 1 dintre cele 4 familii ale mele. De ce? Nu prea mai are miere suficienta+albina putina(3 intervale)
pustu scrie:Nea Nae cata ceapa-usturoi pui la litru de sirop si cum il prepari ?
Multa sanatate .
pustu scrie:Nea Nae cata ceapa-usturoi pui la litru de sirop si cum il prepari ?
Multa sanatate .
mellis scrie:Care credeti ca este cauza excesului de condens din lazile ce doriti sa le inlocuiti?
Multumesc...
nae scrie:...........
joohny scrie:..........
urdinisul lam lasat cam 15 mm, cum ma invatat un apicultor mai batran Am lasat albinele sa isi faca singure ghemul numai ca am lasat cam multe rame!mellis scrie:Mucegaiul este efectul unei aerisiri nepotrivite.
Cat ati lasat urdinisul deschis peste iarna si unde este pozitionat ghemul fata de urdinis?
Ati aranjat ramele sau ati lasat albinele sa isi faca ghemul singure?
Eu as fi scos afara ramele nefolosite si as fi lasat familiile centrate pe urdinis deschis corespunzator inca din toamna..
Noile lazi au AV sau fund plin?
O lada noua pe vremea aceasta este neprietenoasa albinelor, nu pot sigila gaurile si peretii lazilor cu propolis...podisorul iarasi - va avea scapare de caldura...se poate folosi burete adeziv la marginea podisorului...
Ar trebui urmate sfaturile de la bolile albinelor...ramele mucegaite inlaturate, aerisire corespunzatoare prin urdinis deschis maxim...tratament...liniste...
La noi este frig de mutat lazi sau umblat la albine...iarna ar trebui sa fie linistite...
Le-ati verificat des peste iarna sau in primavara? Ati folosit turta (daca da - de care)?
ghitacusman scrie:george_axente scrie:ghitacusman scrie:george_axente scrie:Mentionez ca nu a fost folosita nici o substanta chimica in interiorul stupilor (antivaroua, antibiotice, etc), s-a mers pe ideea de stup bio. (care se pare ca nu a functionat).
si daca-i bio nu are nevoie de tratamente ?
Pai in scorbura unde traiesc ele in mod natural au nevoie de tratamente ?
dadusi cu stingu-n dreptu,pai hotarrastete despre care vorbim ? ,stup sau scorbura ?
george_axente scrie:... Poate o sa ducem la analiza o albina sa vedem .
pustu scrie:nae scrie:...........joohny scrie:..........
Multumesc .
Si siropul ? Apa , zahar si bormasina ? Sau ... ?
Multa sanatate .
Dila Daniel scrie:Si o intrebare din curiozitate...ai gasit albina moarta cu capul in celule?
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori