Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cate rame de puiet aveti?

Mesajde popik50 » 20 Mar 2012, 23:18

Domnule Nae am cativa stupi foarte buni si nu exagerez cu nimic , si am deasemenea 2 - 3 slabi pe langa cei de clasa mijlocie . Timpul e perfect pentru dezvoltare.Polen este din belsug . Mancare inca au suficienta dar cred ca la inceput de aprilie le dau putin sirop si atunci sa te tii la ei . Cred ca si la dumneavoastra vor merge lucrurile bine. Numai bine va doresc si daca sunteti bolnav vin si va dau o reteta :lol:
popik50

Mesajde paul » 20 Mar 2012, 23:29

Popik frate ... ia povesteste cum faci tu stimulari din decembrie ,cu ce si mai ales cum ,de esti nevoit sa pui catul in martie ??? ;)
Cred ca ai sa rupi la papadie ... :P
La prun sa ai grija sa ai scara la indemana ... :idea:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde catalin_viezure_6 » 20 Mar 2012, 23:30

paul scrie:Popik frate ... ia povesteste cum faci tu stimulari din decembrie ,cu ce si mai ales cum ,de esti nevoit sa pui catul in martie ??? ;)
La zarzar sa ai grija sa ai scara la indemana ... :idea:

:lol: :lol:
catalin_viezure_6

Mesajde popik50 » 20 Mar 2012, 23:36

paul scrie:Popik frate ... ia povesteste cum faci tu stimulari din decembrie ,cu ce si mai ales cum ,de esti nevoit sa pui catul in martie ??? ;)
La prun sa ai grija sa ai scara la indemana ... :idea:

Vreau sa fac niste roi din el , deci ... sper sa nu fie nevoie de scara. Catul trebuie sa-l pun pentru ca are foarte multa populatie. Poate ca va trebui sa pun si ceva poze ca sa nu se creada ca vb prostii... iar de stimulat , a primit apifonda si turte cat a putut sa duca .Iar regina este la al doilea an. Anul trecut a fost printre familiile recordiste la miere si am facut si 2 roi buni din el.
popik50

Mesajde paul » 20 Mar 2012, 23:46

Popik in cazul asta ... fa regine !
Fara misto ... astea sunt raritati !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde catalin_viezure_6 » 20 Mar 2012, 23:52

paul scrie:Popik in cazul asta ... fa regine !
Fara misto ... astea sunt raritati !

cam raritati ... eu i am stimulat niki nu mai stiu cu ce .. la greu si tot degeaba :(
catalin_viezure_6

Mesajde peterneamt » 21 Mar 2012, 00:08

Daca intrii la iernat cu familii puternice tot familii puternice o sa ai in primavara si pe deasupra o sa ai la 1 Aprilie numai albine tinere (generatiile schimbate ).
ps. acum 2 ani la rapita la Macesiul de sus, Dolj, de la 134 familii deplasate la cules am extras 2500 kg de miere din care am predat Domnului Radu de la Podari 2300 kg, iar acum 3 ani la Segarcea tot la rapita (unde a fost si Domnul Guist Ioan ) de la 112 familii am extras 1400 kg. ;)
Precizez ca in anii respectivi nu au vazut nici cel mai mic stimulent.
peterneamt

Mesajde peterneamt » 21 Mar 2012, 08:51

Anul trecut rapita a fost un cosmar de care nu vreau sa imi amintesc. Un cumul de factori (neonicotinenoidele + amplasarea gresita a stupinei in interes personal nu in interesul albinelor ( sursa de curent ) + rezerve putine de miere +peste 2000 familii pe 300 hectare + timpul nefavorabil +un martie de cosmar si rapita modificata genetic ) au facut ca albinele sa regresioneze revenindu-si in timpul salcimului 2 si rezultatul final a fost ca am scos cu o tona de miere mai putin pe an (la rapita nimic ) desi am plecat cu 150 familii in pastoral fata de 134 familii in anul anterior. In schimb stupii lasati pe vatra s-au dezvoltat exploziv, dar ei sunt folositi pentru reproducere. Familiile au primit in martie cite o turta de feed bee cu miere si nimic alceva fapt care a dus la cresterea cantitatii de puiet dar si la diminuarea drastica a rezervelor de miere . Albinele batrine au disparut urgent cind au cules dimineata roua + insecticidele din tratamentul facut cu citeva ore inaintea sosirii mele cu familiile la rapita ( sa mai ai incredere in fermieri ? ), iar cele tinere nu apucau sa faca zborul de orientare ca vintul le muta la alte stupini si in timpul asta eu trai neneaca ( table, sah, tutun, beuturica, si taina lunga ). :roll:
peterneamt

Mesajde thomas » 04 Mar 2015, 19:48

Dupa verificarea sumara de primavara, rezultate modeste: putin puiet (pe max 2 rame intregi, maxim o palma capacit). 2 regine de anul trecut nici n.au inceput ponta, cu toate ca.n ianuarie aveau o palma de puiet!!
Cuib strans bine, miere ok, turte. Fara folie.
La dumneavoastra, cam cat puiet este, in medie la ora asta?
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde FlorinBee » 04 Mar 2015, 20:16

Puiet capacit pe 3 rame, larvar pe inca una, insumand in total 1,5 - 2 rame pline.
Doua turte energetice inca din Ianuarie, una proteica, folie deasupra ramelor pusa acum 2 saptamani. Polen au bagat masiv in weekend.
Busu` anunta un val de frig in weekend, speram sa nu dureze mult.
Daca lupti poti sa pierzi, daca nu lupti ai pierdut deja.
FlorinBee

Mesajde alt stupar » 04 Mar 2015, 21:27

thomas scrie:Dupa verificarea sumara de primavara, rezultate modeste: putin puiet (pe max 2 rame intregi, maxim o palma capacit). 2 regine de anul trecut nici n.au inceput ponta, cu toate ca.n ianuarie aveau o palma de puiet!!
Cuib strans bine, miere ok, turte. Fara folie.
La dumneavoastra, cam cat puiet este, in medie la ora asta?

relax, abia a trecut februarie !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde kiloz » 05 Mar 2015, 09:56

Puiet mai tirziu,uzura mai mica,si urmeaza o dezvoltare exploziva primavara.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde alt stupar » 05 Mar 2015, 12:37

Ala-i maistor chef la stupi, care cica are de Martisor mai multe celule de puiet decat aripi de albine
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Florin Dobre » 05 Mar 2015, 12:59

La restrângerea pe care am facut-o pe 28.02 si 02.03 am vazut puiet in toate stadiile pe 1,2 sau 3 rame...portiuni cat podul palmei. Media ar fi la 2 rame pe care am vazut elipse mici de puiet.
Dupa restrangere familiile se prezinta pe 3, 4 si 5 rame. Media este la 4 rame bine acoperite cu albina. Media la intrarea in iarna a fost de 5 rame.
Familii slabe ar spune unii. Anul trecut a fost cam la fel situatia. Si totusi au recuperat bine...majoritatea la salcam erau bune de cules. N-a fost salcam dar am avut pomii mici in zona. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gabimihai » 05 Mar 2015, 20:53

Momentan activitatea e intensa,sigur au puiet dar nu am deranjat cuibul, nu cred ca bine sa le deranjam in aceasta perioada cu vreme schimbatoare.
Pagubasii incep prin a vinde ceea ce stiu a pot produce; castigatorii incep prin a produce ceea ce stiu ca pot vinde.
gabimihai

Mesajde thomas » 05 Mar 2015, 22:41

Este generalizata si in zona mea treaba cu familiile slabe. Au ramas pe 2-3 rame multe familii. Probabil varroua sau lipsa culesului in toamna/sfarsit de vara. Asta e, am si eu un roi care a ramas pe 3 rame, si nu pleaca nici cu puietul.
Singurul lucru care mi se pare ciudat: in ianuarie avea puiet si acum nici macar oua!! Regina ok si de anul trecut/iunie.
Oricum, ar mai fi timp pt dezvoltare. Practic din a doua jumatate a lunii martie se cresc generatii care prind salcamul. Problema e, ca fiind albina putina, nici atunci nu vor creste mult puiet.
O sa testez la cativa folia si turta proteica sa vad daca pleaca mai bine. Mai ales ca avem si un val de frig pana pe saptamana viitoare..
Speram sa nu afecteze cornul si ce mai e inflorit..
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR