Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Drojdiede bere inactivata

Mesajde Dila Daniel » 03 Mar 2015, 13:12

MUSTA scrie:... un kg si l-au carat tot in stupi,...

...te superi daca te contrazic? :)
au carat cel mult 60-70%.Restul se pierde sau nu il cara ca este prea mare.
Ce ramane,poate fi re-rasnit,sau dat la animale si pasari, sau folosit in turta proteica...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Florin Dobre » 03 Mar 2015, 16:08

DD, legat de treaba asta cu proteina la troc(in capace in aer liber) e in regula sa depoziteze drojdia ori laptele praf direct in faguri? :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Dila Daniel » 03 Mar 2015, 19:16

Sa fiu sincer
acum doi ani,am incercat sa vad ce se intampla,si m-am uitat in faguri.Am urmarit si anul trecut,dar rezultatele nu au fost pe masura.In sensul ca nu am vazut nimic concret sau suspect.Nu am vazut(in putinele incercari de a urmarii acest aspect-e totusi rece de umblat in cuiburi in timpul cand le administrez) nici in stup sa fie eliminate resturi de drojdie,atunci cand a inceput polenul in natura,dar nici depozite facute cu drojdie.
In concluzie(personala)...consider ca ele chiar consuma drojdia,ceea ce ma face sa le dau primavara.O fac in ideea de a le da un impuls,nu sa le satur...Macar sa-si puna intrebarea-oare a venit primavara? :)
Cand apare polenul in natura(in cantitati care sa conteze),nu mai ia drojdia...
Asadar Florine,nu prea sunt in masura sa dau un raspuns cu da sau nu.Nu stiu cat de bine le este(sa compar cu lot martor...),dar stiu sigur ca rau nu le e! :)
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde paul » 03 Mar 2015, 20:10

Eu stiam ca drojdia se da cu predilectie toamna pentru formarea corpului gras ! Mai stiam ca primavara se da cu predilectie lapte praf pentru dezvoltare . In cartile vechi de apicultura se vorbeste despre lapte smantanit (degresat) si zer, administrate primavara in sirop pentru o dezvoltare accelerata ...
Poate nu stiu eu bine ! ;)
LE ... cand incep sa dau siropul la pungi deasupra ramelor, dau si lapte praf afara in capace de stupi !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Avram » 03 Mar 2015, 20:38

Pai, Ion Miloiu in Hranirea albinelor spune asa ....

Primavara – sa utilizam hrana proteica care contribuie masiv la cresterea puietului (lapte praf , pastura )

Toamna - sa o alegem pe cea care asigura cel mai mare procent de depozitare in corpul albinei (drojdia de bere ).
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde jenica67 » 03 Mar 2015, 21:46

Paul ai dreptate, dar drojdia o dai si primavara, in procent mai mic (deobicei 25%) sa nu isi consume albinele proteina din corpul gras, atat de repede.
jenica67

Mesajde kiloz » 03 Mar 2015, 22:07

Drojdia ajuta albinele tinere,generatia noua in formarea corpului gras,ca sa fie in stare de a creste alte generatii,si albinele iernate,batrine in mentinerea ei in conditie fizica corespunzatoare. Creste viata activa a albinelor.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde paul » 03 Mar 2015, 22:08

jenica67 scrie:Paul ai dreptate, dar drojdia o dai si primavara, in procent mai mic (deobicei 25%) sa nu isi consume albinele proteina din corpul gras, atat de repede.

Mi se pare ... OK !
Am sa cumpar si eu o punga si o s-o amestec cu lapte praf, respectand proportia de 25%. Sau s-o pun separat ?
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde CristianBee » 03 Mar 2015, 22:21

Eu stiu asa : drojdia , izolatul de soia , laptele praf au un anumit continut de proteina , proteina de care albine au nevoie in acest moment deci o vor conssuma cu mare placere daca o au la dispozitie . Consumul tine mai mult de fineturi ( conditii meteo , cata pastura si polen au in rame , cantitatea de albina/puiet ) , asa ca eu unul mai putin
m-as concentra pe ce anume le dau ci sa le dau sa aiba la momentul potrivit decat sa le dau ce ar fi cel mai bun dar cand nu trebuie .
CristianBee

Mesajde jenica67 » 03 Mar 2015, 22:30

O turta acum cand urmeaza perioade de 1-2 saptamani, cand nu pot iesi din cauza timpului rece, nu pot sa le faca rau. Dupa, la cat polen au adus, merge deja siropul.
jenica67

Mesajde State » 04 Mar 2015, 00:08

paul scrie: In cartile vechi de apicultura se vorbeste despre lapte smantanit (degresat) si zer, administrate primavara in sirop pentru o dezvoltare accelerata ...
Poate nu stiu eu bine ! ;)

Uite inca ceva:
Imagine
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde mellis » 04 Mar 2015, 00:25

Sunt curios daca foloseste cineva galbenus de ou fiert ca si inlocuitor de polen.
Parca Hristea mentiona un mestec cu galbenus de ou fiert in primavara.
Multumesc.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde florind » 05 Mar 2015, 14:08

poate ca folosea galbenus dar nu exista apicomplex

eu fac tura proteica cu : zahar, miere rapita, drojdie, lapte praf, soia si apicomplex

proteina 15%

soia 50% , lapte praf 25% si drojdie inactiva 25%
florind

Mesajde Florin Dobre » 05 Mar 2015, 14:22

Apropos de dilema ca drojdia de bere s-ar duce in corpul gras deci ar trebui administrata toamna iar laptele praf s-ar duce in puiet deci ar trebui administrat primavara...
Proteina(drojdie/lapte) este constituita din aminoacizi si este procesata de albine pentru ca apoi sa fie folosita pentru corpul gras ori/si fabricarea laptisorului pentru puiet.
Argumentele de mai jos imi par solide.
genutzu scrie:...
Referitor la folosirea in procent mai mare sau mai mic a proteinei din drojdie de catre albine sau puiet cred c este de discutat. Care puiet consuma sau nu drojdia?
Pentru ca stim cu totii ca in primele zile larvele primesc laptisor . Ori pentru compozitia acestuia nu putem spune ca albinelor nu le este extrem de utila drojdia prin aportul de aminoacizi si vitamine din aceasta. Deci puietul in primele sale stadii nu are cum sa aleaga , el papa ce primeste. Deci cred eu ca drijdia e f buna. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!......ca dupa ce se trece de la laptisor la hrana miere =polen eu zic ca in lipsa de polen papa ce exista acum. Daca acum nu exista nu se creste puiet. Daca suplimentam cu inlocuitori cat mai calitativi eu cred ca se obtine un spor. Si daca nu facem asta acum nu avem un avantaj pentru ca peste 2,3 saptamani o sa aiba in natura fara sa le mai dam noi. Acum este bataia si ajutorul, cand nu este in natura!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde mitica68 » 05 Mar 2015, 14:58

Pun si eu o intrebare! Sa nu "dati cu parul ":)))) In mai toate retetele de turta se gaseste zahar pudra, stiam ca zaharul uzeaza, cum stat treba cu el la turta ? Nu uzeaza albina zaharul din turta ?
mitica68

Mesajde Dila Daniel » 05 Mar 2015, 15:39

cu tot respectul,vedeti ca topicul are alt subiect de discutie.
Cred ca ar fi bine sa ramanem pe subiect
Cu stima D.D.
Dila Daniel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA