Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Religii...pe gaura cheii. Netul e mare...

Mesajde petru71 » 07 Mar 2015, 14:52

State scrie:Georgica isi expune ideile despre religie in general..[...].
Cand incerci sa fi sincer nu-i bine. [...]
Religia mai mult desparte oamenii decat sa-i apropie. :idea:
Pe orice forum, in orice comunitate, oriunde in lumea asta, acest subiect se naste mort. Niciodata nu va exista o singura idee/perceptie/gandire. Doar ideea in sine ca nu esti din acelasi peisaj cu majoritatea, ii face pe unii sa te vada ca pe un cui in talpa. Culmea, din cauza...religiei. :lol:

Asa-i cum zici Statica.
De-asta ti-am dat PM. Era floricica la ureche sa le pun aici. Da' nu era bine. Deloc !
Da' cand vezi ipocrizia si prosteala pe fata la cote alarmante, te mai apuca si mancarimile de...diverse... :lol:
Pe Carlin l-am gasit cu ani in urma, incercand sa aflu cine-i posesorul de bile din Zeitgeist. Si-am aflat.

Gata !
Weekend frumos si linistit tuturor !
petru71

Mesajde nae » 07 Mar 2015, 16:40

..., da' pe George Carlin l-ai vazut ?

Cred ca am mai comentat pe subiect . :(
Daca sunt la ''ciclu'' sau ''dorm pe mine'' merge vazut , obligatoriu sa te lasi dus de val , in rest nu depaseste maneaua = daca razi cand ma scobesc in nas cu destu' mare sau flatulez in bus e OK si tipul ,in rest un mascarici(daca avea 25-35 ani il vedeam ,poate, haios dar cu parul alb :roll: ).

Poti sa-i spui unui copil de 2-4 ani ca bunicul lui e facut din pamant sau ca pe el l-a zamislit ma-sa cu furtunul pisecios al tatalui !? ,NU .
Carlin face ''copilul'' sa rada (sa se rada ;) ) mistocarind barza :x = e haios ?
Un privitor(observator inertial) urmareste un tren in miscare = trenul si pasagerii se misca fata de privitor , pasagerii NU fata de tren ;) (sa intelegi religia trebuie sa sadesti un pom ,sa cladesti o casa , sa cresti un copil = nu e ''dat'' pt toti .
nae

Mesajde luci » 08 Mar 2015, 23:59

"I. Viaţa omului - să îl cunoască şi să îl iubească pe Dumnezeu

1. Dumnezeu, infinit de perfect şi fericit în Sine însuşi, într-un plan de pură bunătate, l-a creat în mod liber pe om ca să-l facă părtaş la viaţa sa fericită. De aceea, în orice timp şi în orice loc, El se apropie de om. Îl cheamă, îl ajută să-l caute, să îl cunoască şi să-l iubească din toate puterile. Îi cheamă pe toţi oamenii, pe care păcatul i-a risipit, în unitatea familiei sale, Biserica. Pentru aceasta, la plinirea timpurilor, El l-a trimis pe fiul său ca Răscumpărător şi Mântuitor. În El şi prin El îi cheamă pe oameni să devină, în Duhul Sfânt, fiii săi adoptivi şi, deci, moştenitorii vieţii sale fericite. "

CATEHISMUL BISERICII CATOLICE
“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.”
luci

Mesajde Mircea_63 » 09 Mar 2015, 00:07

O fi catehismul Bisericii Catolice, dar... infinit de perfect este o exprimare gresita. "Perfect" nu are grade de comparatie. Nu exista mai perfect sau foarte perfect, nici infinit de perfect. Exista doar notiunea de perfect. :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde nae » 09 Mar 2015, 17:26

luci scrie:1. Dumnezeu, infinit de perfect şi fericit în Sine însuşi, într-un plan de pură bunătate, l-a creat în mod liber pe om ca să-l facă părtaş la viaţa sa fericită. De aceea, în orice timp şi în orice loc, El se apropie de om. Îl cheamă, îl ajută să-l caute, să îl cunoască şi să-l iubească din toate puterile. Îi cheamă pe toţi oamenii, pe care păcatul i-a risipit, în unitatea familiei sale, Biserica. Pentru aceasta, la plinirea timpurilor, El l-a trimis pe fiul său ca Răscumpărător şi Mântuitor. În El şi prin El îi cheamă pe oameni să devină, în Duhul Sfânt, fiii săi adoptivi şi, deci, moştenitorii vieţii sale fericite. "
CATEHISMUL BISERICII CATOLICE

Prea multa dulcegarie si ma irita pe gat .
Copiii egiptenilor erau fiii Sai sau nu l-a facut El pe OM !? ; gagiul e ''superperfect'' de selectiv cu bunatatea/fericirea...; seamana izbitor cu Base .
(nu am vrut sa te jignesc dar l-am certat pe Carlin mai sus si ... = asta cred )
nae

Mesajde TDI » 09 Mar 2015, 17:43

Mircea_63 scrie:O fi catehismul Bisericii Catolice, dar... infinit de perfect este o exprimare gresita. "Perfect" nu are grade de comparatie. Nu exista mai perfect sau foarte perfect, nici infinit de perfect. Exista doar notiunea de perfect. :D

Perfectiunea nu exista la nivelul social al omului, nici măcar la nivelul de supraom sau fiara al antisocialului. Perfectiunea transcede umanul si e infinit de gresit sa încerci sa folosesti un sistem de valori probabil suficient de abstract si de straniu încât l-am putea categorisi ca extraterestru, in folosul si motivarea unor doctrine meschine, definite de oameni.
Umanitatea e conservatoare, condamna anormalul, propavaduind in acelasi timp evoluția care te situează, in cazul in care e reusita, in limitele anormalului.
Scopul efectiv al religiilor institutionale e sa te tina inregimentat, dependent si cu frica de Dumnezeu, Yahve, chiar si Buddha, etc. Scopul declarat e supraomul, apropierea de Dumnezeu, transcendenta. Un paradox... uman.
TDI

Mesajde modigliani » 10 Mar 2015, 23:26

Tei , ce mai faci , mah ? ..... AMIN !
modigliani

Mesajde modigliani » 10 Mar 2015, 23:33

nae scrie:..........dar nici nu-L vad pe creator ca un batran libidinos cu ochiul pe gaura cheii, CRED ca am primit un ADN prea diluat sa-mi trebuiasca un loc langa ''babac'' ...

Esti miez , nenicule !!! Te iubesc !!!!!!!!!
modigliani

Mesajde akmm » 12 Mar 2015, 16:34

[quote="Bee Happy] .... -Nu se atinge nimeni de liberul arbitru al omului (nici Dumnezeu insusi)
....[/quote]

Si da, si nu.
Cazul lui Iona e relevant cred. Numai de liberul albitru nu a avut parte.
Apoi Iisus.Cand stii cu 700 ani dinainte de ce nastere, viata, moarte si inviere va avea parte, iar nu e liberul albitru.
Nu e o tragedie decat pentru unii.Altii zic multumesc Doamne! numai sa se stii in cartile masluite.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde modigliani » 09 Sep 2015, 22:18

Acum câţiva ani regele Arabiei l-a vizitat pe Putin la Moscova. Inainte de a pleca i-a spus lui Putin că ar vrea să cumpere o mare parcelă şi să ridice, numai cu bani arabi, o mare moschee în capitala rusă.
“Nu e o problemă”, i-a răspuns rusul, “dar cu o condiţie: să autorizaţi să se construiască deasemenea în capitala arabă o mare Biserică ortodoxă”.

“Nu se poate” spuse arabul.
“De ce?” a întrebat Putin.
“Pentru că religia voastră nu este adevărată şi nu putem lăsa ca poporul să fie înşelat”.
“Eu gândesc la fel despre religia ta şi fără îndoială aş permite ridicarea templului tău dacă ar fi echivalent, aşa că am terminat subiectul”.

https://deveghepatriei.wordpress.com/20 ... -ei-acasa/
modigliani

Mesajde mellis » 10 Sep 2015, 00:17

Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde Donbazil » 12 Sep 2015, 22:22

Sal'tare!

Apropos de rabdarea crestineasca! Unii prea intind coarda.... :!:
Treaba lor dar daca se termina "instructiunile"!!!! :idea:

La un jucător de fotbal american devenit creștin, vine un evreiaș obraznic și îi spune:
” Am auzit că ești creștin, deci dacă îți trag o palmă, va trebui să întorci și celălalt obraz”.
Americanul: „Adevărat.”
La care ovreiul îi trage cu sete o palmă peste obraz. Americanul, întoarce și celălalt obraz și evident evreul îi mai trage o palmă, după care îl întreabă:
„Și ce vei mai face acum?”
La care sportivul îi răspunde:
„Acum instrucțiunile mele s-au terminat.” :idea: :lol: :lol:
Donbazil

Mesajde mellis » 18 Noi 2015, 19:08

Va impartasesc din experienta mea din KSA - prin 2012 / 2013 - cateva concluzii ce le-am tras atunci si prezentat colegilor incercand sa-i inteleg pe arabi/musulmani.
Sunt texte cautate si traduse de pe net/traduse- cu concluzia ca nu toti arabii sunt teroristi. Trageti singuri concluziile daca vreti.

"Am fost de doua ori in Kingdon of Saudi Arabia cu lucrul - orasul Khobar:
Desi am venit aici cu ganduri nu prea stralucite despre aceasta tara si oamenii ce locuiesc in ea – am ajuns sa mai imi schimb atitudinea in ceea ce-i priveste - din anumite puncte de vedere (spirituale).
Ii observ de cava vreme si concluzionez ca sunt foarte spirituali (incerc sa vad partea buna), diferiti de ce stim noi si suntem obijnuiti dar nu cum sunt prezentati de media.
Cum nu toti romanii sunt tigani si hoti (doar o mare majoritate ce fac naveta de la Paris si nu numai ), asa nici arabii sau musulmanii nu sunt toti teroristi.
Inca din avion s-a lasat o liniste deplina cand am primit foi de complectat pentru a intra in tara pe care scria cu rosu – pedeapsa cu moartea pentru traficantii de droguri …ma gandeam la paracetamolul din geanta..dar in afara ca mi s-a cerut sa deschid geanta sa vada ce aveam in stricla de suc – si sa beau dine a – nu s-a intamplat altceva.
Nu e asa rau cum pare dar nici bine, sclavia este la ordine zilei– la intrare in tara sunt sute de indieni ce stau cuminti la coada – veniti sa adune bani de la mai marii deserului. Si noi an stat la aceeasi coada vreo 3 sau 4 ore. Nu este nici o femeie la coada – doar barbati – femeile nu sunt pe nici o lista..

Din cate am vazut pana acum nu este o religie rea intentionata. Daca o studiem avem origini comune cu crestinismul – cel putin bazat pe Primul Testament.
Ca si Inchizitia Crestina – Islamul este folosit de unii in scopuri personale si ca autoritate asupra maselor – dar invatatura nu este spre violenta, ci spre pace interioara si exterioara.
Oarecum se mentine atmosfera tribala – veche de mii de ani – femeile nu au drepturi ci doar barbatii – aici fiind lucrurile duse la extrem. KSA este singura tara din cate stiu in care femeile nu au drept de a conduce masina.

Partea spirituala :
De exemplu cand te saluta – sallam (pace - originates from the hebrew greeting 'Shalom') - sau iti multumesc isi pun mana dreapta pe inima.
De fapt salutul e mai complex si presupune mana dreapta pe inima, gura si frunte ("my mind, my breath, my heart").
Par a fi reversul semnului catolic ce acoperă aceeași zona a corpului imediat după ce se ridica in picioare pentru a auzi Evanghelia citită de preot. Gestul musulman începe cu inima , se mută pe buze , și se încheie cu fruntea . Gestul Catolic este o mini - cruce pe frunte , apoi buzele , apoi inima . Imi imaginez ca aceasta opozitie trebuie să aibă un anumit motiv istoric.
Pentru catolici gestul de a face cruci mici de pe frunte , buze și inima este partea fizică a rugăciunii : " Domnul să fie în mintea mea , pe buzele mele , și în inima mea .

Despre salut :
Dacă cineva spune „ Salam”, trebuie să returnați salutul spunând Salam inapoi sau „Wa Alaikum As- Salam” (pace sa fie si cu tine) .
„Abu Hurairah a relatat că Profetul Mohamed a spus : " Allah la creat pe Adam din țărână după ce a amestecat lut și l-au lăsat de ceva timp , până când a devenit noroi de modelat , după care Allah i-a dat formă. Dupa aceea Allah la lăsat până a devenit ca lut de olar. " Ai fost creat pentru un scop mare . " . După aceea Allah suflat Duhul Său în el Primul lucru în care a trecut spiritul era ochiul lui și apoi nasul El [ Adam ] a strănutat Allah a spus : . . " Fie ca Domnul vostru aibă milă de tine, Adam ! Du-te la aceste îngeri și să vedem ce ar spune . " Deci, Adam a mers și le-a salutat . Ei au răspuns zicând: " Pace vouă și mila și binecuvântările lui Allah . " Allah a spus : " O, Adam Aceasta este salutul sămânței tale ! ". ( Sahih Bukhari ) „

Din cate vad eu – legile sunt dure pentru a tine in frau un popor crescut in mijlocul desertului – unde crima era la ordinea zilei.
Nu exista libertate pentru femei – cel putin aici in KSA sunt cele mai aprigi reguli – toate femeile sunt acoperite pe fata – doar europencele pot sa-si tina fata descoperita (depinde de zona) – dar trebuie sa poarte capul acoperit.
Femeile nu au voie sa conduca masina (singura tara ce interzice acest lucru) sau sa voteze (doar din 2015 au voie sa voteze). Nu pot iesi din casa decat insotite de sot sau un barbat din casa.
La fast food sau restaurante sunt intrari separate pentru familii si « single » – pentru a nu se amesteca burlacii cu familiile si fetele nemaritate.

Povestea e lunga dar nu vreau sa va pierd in detalii daca nu s-a intamplat déjà ;).
http://en.wikipedia.org/wiki/Women%27s_rights_in_Saudi_Arabia

Voiam sa va povestesc despre pelerinajul la Mecca dar m-am pierdut in detalii ;)..
In articolul de mai jos e prezentarea (la nivelul intellectual al unui american ;)) unei dintre cele 5 porunci din Coran -> Hajj (Hajii) pilgrimage to Mecca.

http://www.latimes.com/news/local/la-hajj-pilgrim-muslim-mecca-20111106,0,6854893.htmlstory

Cele 5 porunci porunci – transmise de Allah prin profetul Muhammad (Coran):
- Nu exista alt Dumnezeu decat Allah si Muhammad este profetul sau
- Sa postesti lunile de Ramadan
- Sa te rogi de 5 ori pe zi cu fata spre Mecca
- Sa faci milostenie
- Hajj – sau pelerinajul la Mecca - singura porunca neobligatorie!!

Fiind curios am inceput sa studiez despre pelerinajul la Mecca – cetatea sfanta spre care se roaga o viata intreaga musulmanii – de 5 ori pe zi si pe care o viziteaza majoritatea macar o data in viata.
Colegul meu zicea sa mergem in vizita la Mecca dar acest lucru nu e posibil – daca nu suntem convertiti la Islam - nu putem sa ne apropiem de Mecca decat in cel mai bun caz la un oras diatanta - Jeddah.

http://www.islamic-dictionary.com/index.php?word=salam

Se pare ca pelerinajul la Mecca presupune sacrificii si o cheltuiala pe masura. Se renunta la hainele de zi cu zi – si se imbraca o haina speciala – spre a nu mai fi diferenta intre bogati sau saraci – « toti sunt la fel in fata lui Allah ».
“ Un pelerin trebuie să pună deoparte hainele elegante și bijuterii și de a schimba în haine de ” ihram” - imbracaminte simpla , pentru bărbați , sunt două bucati de material alb care sunt înfășurate în jurul corpului . Cerința de a purta aceeași îmbrăcăminte de om simplu ca toți ceilalți aduce o persoană cu picioarele pe pământ . Omul bogat și puternic acum stă alături de un om sărac și slab , umăr la umăr și egal. Aceasta distruge iluzia că unii oameni sunt superiori fata de aproapele sau.
Când Allah pare a măsura valoarea unei persoane El nu le valoareaza functie de câți bani au în contul lor bancar sau care sunt părinții lor sau ce naționalitate este sau rasa sau culoarea pielii . Nu Aici , Dumnezeu ne amintește că suntem cu toții ființe umane și egale între ele .”

De asemenea pelerinajul presupune mai multe obiceiuri :
-> ocolul cetatii sfinte – Kaaba – de 7 ori aratand spre ea si incantand rugaciuni specifice –in timpul spiralei – trebuie sa o atinga sau macar sa arate spre ea – inghesuiala este de nedescris..

“Kaaba este considerata a fi fost construita în primul rând de profetul Adam , și apoi mai târziu reconstruit de profetul Ibrahim ( Abraham ) și fiul său Ismail ( Ismael ) .
Profetul Avraam și fiul său au fost rugati de Dumnezeu pentru a construi prima clădire - altar fizic și permanent dedicat lui Dumnezeu . Această clădire se numește Ka'bah datorită formei sale de cub - pelerinii merg în jurul Ka'bah în sens antiorar de șapte ori . Aceasta se numește Tawaf . Există un loc la un colț al Ka'ba numit Maqam Ibraheem , stația lui Avraam ( Pacea) , care este locul Profetului Avraam care a stat și a observat procesul de construcție , când a construit inițial Kaaba , pelerinii spun o rugăciune scurtă la acesta oprire .”

-> Drumul dintre cei 2 munti Safa and Marwa – simbolul sacrificiului mamei pentru copilul ei
“După cele șapte circuite ale Kaaba sunt făcute, pelerinii se indreapta spre o parte din Marea Moschee numit masaa . Masaa conectează doi munti mici , Safa și Marwa .
În sa'ee , pelerinii merg pe jos / fug de șapte ori între munți în amintirea Hajira , a doua soție a lui Ibrahim și mama primului său fiu, Ismail . La porunca lui Dumnezeu , musulmanii cred Ibrahim a părăsit-o pe Hajira și copilul Ismail în deșert . Când Hajira a ramas fara apă potabilă , a fugit între doi munți sa căute . Din nou și din nou și din nou . Un total de șapte ori . La sfârșitul ultimului circuit , ca fiul ei sa nu moara , îngerul Jibreel ( Gabriel ) a apărut în fața ei și a pus piciorul pe pământ . Pe acel loc miraculos a iesit fantana Zamzam și Hajira și Ismail au fost cruțați de moarte . Devotamentul Hajira pentru copilul ei și credința ei în Dumnezeu au fost recompensate .”

 O zi petrecuta in desert spre rugaciune – si dormit afara in desert
 Aruncarea de pietre inspre diavol
”Profetul Avraam a fost dată urmărit și hărțuit de Satana , Iblis , de trei ori . Avraam a luat pietre / pietricele de la sol și le-a aruncat spre el să -l facă să plece . Ca parte a ritualurilor Hajj , pelerinii colecteaza suficiente pietricele pentru a arunca 7 tinte clare , fiecare la trei piloni de piatră care reprezintă Satan . Aruncarea de piatra simbolizeaza un asalt asupra lui Satan și actul de distanțare a diavolului de la sine .”

“Pelerinii care au facut Hajj sunt adesea numit Hajji ( dacă masculin ) sau Hijjiyyah ( feminin ) . Hajj este o experiență de viață în schimbare , care ridică sufletul și am observat personal că oamenii care s-au întors de la Hajj revin relaxati cu o strălucire caldă pe fețele lor și sunt revitalizate și purificate atât fizic cât și spiritual . Acest lucru este ceva ce noi toți dorim personal și într-adevăr ar trebui să facem toate eforturile pentru a merge la pelerinaj îndată ce putem .”

Alte obiceiuri:
Purdah
“Purdah este o perdea care face o separare clară între lumea omului și cea a unei femei , între comunitatea în ansamblul său și a familiei , care este inima ei , între stradă și acasă , public și privat , la fel cum brusc separă societății și individului .

Dress code:
“Printre barbati non - mahram , femeile trebuie să acopere părți ale corpului care sunt awrah ( nu destinate a fi expuse ) .
În mod tradițional , haine pentru femei nu trebuie să indice nimic despre corpul ei . Se presupune a fi gros, opac . De asemenea, trebuie să fie o culoare plictisitoare , fără podoabe , și, în general , nu de interes pentru sex masculin . Nu ar trebui să semene cu îmbrăcăminte de bărbați ( sau non-musulmani ) .

Sex segregation
“Segregarea sexuala este de așteptat în public . Femeile non - mahram și bărbați trebuie să minimizeze interacțiunea socială . Cele mai multe birouri, bănci, și universitățile au intrări separate pentru bărbați și femei . Potrivit legii , ar trebui să existe fizic și vizual secțiuni separate pentru cele două sexe la toate reuniunile , inclusiv nunți și înmormântări .
Segregarea este deosebit de strictă în restaurante , deoarece mananca necesită îndepărtarea de voal . Cele mai multe restaurante din Arabia Saudită au " familie " și secțiunile " burlac " , acesta din urmă pentru bărbați necăsătoriți sau oameni fără familie care să însoțească . Femei sau bărbați cu familiile lor trebuie să stea în partea de familie . Restaurante bar de obicei intrarea femeilor care vin fără soții sau mahram lor . Femeile sunt excluse de la slujba de chelneriță , cu excepția unor câteva restaurante doar pentru femei.”

Stu ca v-am plictisit..
Dar eram curios despre ce se intampla in jurul meu si am zis sa va impartasesc si voua daca nu stiati...
Numai de bine,
"
mellis

Mesajde mellis » 27 Noi 2015, 11:54

Despre religie si nu numai, impartire abuziva si prosteasca a unor zone conflictuale si criza actuala, un articol ce merita cateva minute din viata:
Tradus cu google - cititi printre randuri:
https://translate.google.com/translate?sl=en&tl=ro&js=y&prev=_t&hl=ro&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwaitbutwhy.com%2F2014%2F09%2Fmuhammad-isis-iraqs-full-story.html&edit-text=

Articol original in engleza:
http://waitbutwhy.com/2014/09/muhammad-isis-iraqs-full-story.html

Sa traga concluziile cei ce pot judeca la rece..
Sanatate.
mellis

Mesajde Florin Dobre » 27 Noi 2015, 21:02

Interesant articolul! O lectie de istorie.
Multumesc pentru link!
Si ne mai vaitam cate unii ca-i viata grea cand acolo ti-ar zice: care viata!?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde mellis » 14 Dec 2015, 18:16

Salutari,

Ca in fiecare sfarsit de an - profitam de "darnicia" oamenilor de sarbatori - gasim un caz sau mai multe umanitare si actionam - cu diverse produse facuta acasa, borcane cu muraturi sau dulcegarii, diverse.
Se vand si strangem cativa banuti, mai punem de la noi etc..
Anul trecut am renovat apartamentul unei familii cu 4 copii - le-am facut un pat supraetajat si sertar dedesubt - si ce mai aveau nevoie prin casa.

Anul acesta am gasit un copil (4ani) cu certificat de handicap - din cauza vederii.
L-am adus (cu greu/planificat - unchiul nu poate) la un control la o clinica privata - sa ne facem o idee cat ar costa si daca se poate rezolva problema, un coleg il cunoaste pe seful clinicii si a spus ca nu ia bani pe operatie ci doar pe ce intra.
Se poate opera - pana la 8 ani - copilul are 4 - implant de iris/cristalin.
Unchiul este "tutorele" (parintii despartiti) in casa si raspunsul lui a fost: el apartine "Martorii lui Iehova" si ei nu accepta transfuzii de sange. Religia este foarte importanta.
I-a explicat doctorul ca nu este vorba despre asa ceva - nu trebuie internare - se opereaza si poate pleca acasa in aceeasi zi.
Concluzia este - parintii (unchiul) nu sunt de acord cu operatia, cauza nu o stim - decat ca primesc ajutor de handicap - care poate il vor pierde - si religia (care interzice ) "care este foarte importanta".
Ce pot sa spun, parintii decid - dar este o sansa poate unica sa fie un om sanatos cu care nu stiu daca se va mai intalni. Vom face doar ochelari performanti...
Sunt dezamagit si ma oripileaza acest cult religios ... sunt ingretosat ce am vazut pe gaura cheii..
Sanatate..
mellis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE