Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Politia in actiune

Mesajde Mircea_63 » 11 Mar 2015, 17:05

Am citit... sper ca nu confunzi analiza unui tip de gandire cu cenzura. Am dorit doar sa creionez un portret si asteptam reactia, ca sa fiu sigur ca m-ai inteles.

Nici nu ma asteptam sa fie altfel. Ar insemna sa te subestimez. Ori eu cunosc un singur CI, inteligent, dar care are intotdeauna dreptate.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Cristian IONITA » 11 Mar 2015, 17:31

Noi sa fim sanatori Mircea ..... cu bune si cu mai putin bune .... despre cate "cunosti" tu iti propun sa discutam in alta parte .... sincer nu cred ca ar fi prea multe de spus .... dar aici suntem off topic
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Mircea_63 » 11 Mar 2015, 20:00

Cristian IONITA scrie: .... despre cate "cunosti" tu iti propun sa discutam in alta parte .... sincer nu cred ca ar fi prea multe de spus .... dar aici suntem off topic

N-am avea ce sa discutam Cristi. Tot ce cunosc, recunosc ca este egal cu zero. :(
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde CATALIN » 11 Mar 2015, 20:12

N-am avea ce sa discutam Cristi. Tot ce cunosc, recunosc ca este egal cu zero. :(

LICKE :lol: :lol:CU 2-DE EEE :lol:
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Cristian IONITA » 12 Mar 2015, 00:16

Mircea_63 scrie:
Cristian IONITA scrie: .... despre cate "cunosti" tu iti propun sa discutam in alta parte .... sincer nu cred ca ar fi prea multe de spus .... dar aici suntem off topic

iar acum ca am lamurit acest aspect te rog sa binevoiesti a delesta acest topic de interventiile in afara subiectului
Cristian IONITA

Mesajde nae » 12 Mar 2015, 20:56

Cristian IONITA scrie:...o fi pacat treaba cu gandu' .... dar judecata asta depaseste cu mult pe cea umana .... a realitatii in care traim .... doar societatile extrem de totalitare i-au permis pana acum sa "pedepseasca" gandirea .... daca nu ai citit iti recomand George Orwell 1984 .... cu predilectie partea cu "politia gandirii"

Nea Mircea inteleg ca l-a citit , eu nu = pe multi :(
Nu stiu ce vrea ''politia gandirii'' dar POLITIA si RELIGIA pt mine inseamna foarte mult; IMENS de mult ( :( ) = nu CRED in ele dar sunt gata sa lupt pt ele (fiind citata din nae e posibil sa n-o intelegi dar .. nu se pune )
nae

Mesajde Donbazil » 12 Mar 2015, 21:42

Sal'tare!

O ştire de pe ProTV spune:

Citat
Romania are nevoie de 6 penitenciare noi ca sa faca fata numarului de detinuti.

In timp ce tot mai multe persoane publice au ajuns in ultimii doi ani la inchisoare, reprezentantii Administratiei Penitenciarelor trag un semnal de alarma: celulele sunt arhipline.
Sistemul are un deficit de peste 11.000 de locuri, iar solutia ar fi construirea unor penitenciare noi, care costa 500 de milioane de euro.

Romania are nevoie de cel putin 6 penitenciare noi ca sa faca fata numarului de detinuti, spune ministrul Justitiei. Instantele emit noi si noi condamnari, dar locurile in inchisori sunt putine.

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 3 Februarie 2015
..............................................................................................................................

"Mă întreb aşa retoric, cum de nu sunt capabili cei care ne blamează şi ne bălăcăresc neîncetat în spaţiul public să realizeze că tocmai poliţiştilor din Poliţia Română li se datorează acest lucru, această aglomerare din puşcării".

N-am zis-o eu da' sunt cu totul de acord....
Sal'tare!
Donbazil

Mesajde Donbazil » 12 Mar 2015, 23:10

Sal'tare!

Nici nu-i de mare mirare faptul ca multa luma s-a cam saturat cand aude de politie.....Pai, inainte aveai militia, granicerii, pompierii si trupele de securitate, fiecare cu treaba sa specifica, acuma s-au inmultit grozav....
Poate unii nu cred, dar - cu toate ca mai sunt si " uscaturi" - cei din adevarata politie - "politia nationala" - au ajuns sa fie apreciati in raport cu alte structuri de asa-zisi politisti....
Cei mai atacati - si poate pe bune, sunt fostii gardieni publici, ajunsi peste nooapte - si din dorinta expresa a unor primari de a avea "oamenii lor" - politisti comunitari....Fac astia niste nefacute.....
Incalca flagrant legea prin folosirea de uniforme "de circulatie" desi n-au dreptul....Au inscriptionat autoturismele din dotare asemanator celor ale adevaratei politii desi n-au dreptul....Aplica amenzi pe linie de circulatie DESI N-AU DREPTUL!.....Confisca marfuri, desi n-au dreptul....
Da' numa' hoti nu prind, DESI ASTA LE ESTE MENIREA!!!.... :evil:

Ce zice presa:..."Au început să fie anulate pe bandă rulantă, amenzile aplicate de ”polițiștii locali rutieri”. :)))) Motivul ? Simplu ! Calitatea de agenți constatatori în cazul contravențiilor prevăzute și sancționate de OUG 195 / 2002 revine polițiștilor rutieri, astfel cum rezultă din art. 109/al. 1 , potrivit cu care, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor contravenționale se fac direct de către polițiștii rutieri iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către polițiștii de frontieră. Se va lăsa și cu ceva plângeri pentru abuz în serviciu" ? ..... :idea:

Parerea mea-i ca unele chestii sunt foarte serioase si lasand la o parte bascalia chear trebuie facut ceva! :idea:
Sal'tare!
Donbazil
Donbazil

Mesajde Cristian IONITA » 13 Mar 2015, 15:29

Donbazil scrie: ...

Parerea mea-i ca unele chestii sunt foarte serioase si lasand la o parte bascalia chear trebuie facut ceva! :idea:
Sal'tare!
Donbazil

uite ca acum sunt de acord cu dvs .... despre ce ar trebui facut .... ce parere aveti despre metoda "georgiana" .... cea in care au fost concediati peste noapte TOTI politistii (ca de altfel majoritatea bigetarilor), si in locul lor angajati doar oameni pe criterii strict de competente profesionale?

http://www.ziare.com/international/geor ... la-1245511
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 13 Mar 2015, 15:31

cornelioandanciu scrie:Si acuma pe bune. Pe palmasii din Politie, adica pe subofiterii care dau piept cu infractorii, care de multe ori isi pun viata in pericol pentru a apara societatea, cine ii apara?Ca am auzit de multe ori ca au fost destituiti, cercetati, etc ca au bruscat infractorii, sau ca au facut uz de arma pentru a-si apara viata. Ii apara cineva, sau societatea le cere prea mult uneori?

si tu vorbesti de parca stimabili au ajuns politisti fiin obligati?

se stie de zeci de an ce si cum merg lucrurile in politie .... pana si ei (au si exceptii e adevarat) evita sa fie atat de ridicoli incat sa se planga de ceea ce de buna voie au ales sa faca in viata - acum partea ca de fapt in realitate nu sunt in stare sa faca altceva nu o discutam :D
Cristian IONITA

Mesajde csaa » 13 Mar 2015, 23:36

Pentru tine ideea de "datorie" sau cea de "onoare" sunt de domeniul trecutului, ori mai degraba sunt concepte abstracte. Legalitatea si respectul pentru lege sunt deasemena prohibite.
Ce crezi ca vrea un om care de la 14 ani a fost educat in spiritul apararii legii? Daca nu se plange inseamna ca ii convine!? Asa crezi tu! Intr-o tara in care alesii sunt 90% puscariabili sa iti pastrezi cinstea este deja o fapta de mare curaj si merita un premiu Nobel.
Pentru stiinta mea, acolo unde muncesti beneficiezi de toate drepturile ce ti se cuvin?
P.S. - in varianta necenzurata te intrebam daca tu ai vrut sa te nasti
csaa

Mesajde Cristian IONITA » 29 Apr 2015, 17:01

sigur trebuia sa ajute o batranica ramasa in pana de benzina
Fişiere ataşate
10609639_772837682758665_485419879949081414_n.jpg
Cristian IONITA

Mesajde csaa » 31 Mai 2015, 12:48

Eeeee! Cu ce ai spus mai sus nu pot fi decat DE ACORD! Daca citesti (recitesti) ce am scris eu referitor la susnumitii (mai putin Iohanis) ai sa vezi ca am aceiasi parere, poate chiar mai radicala a ta.
Dar vezi dumneata, toti cei enumerati sunt politicieni sau apropiati ai cercurilor politice. Tot acestia au distrus sistemul judiciar din Romania prin impunerea oamenilor supusi lor in functii cheie. Cand a venit la putere alianta DA ministrul Dejeu a schimbat toti șefii de unitati din tot ministerul (politie, graniceri, pompieri, jandarmi, 2,15). Mi-e greu sa cred ca nici unul din acesti fosti comandanti nu era competent. Mai mult maniera in care s-a facut acesta schimbare a fost una desprinsa parca din Germania nazista sau URSS lui Stalin. Expresia favorita era ”Ce o sa faci? Mai sus de noi e cerul!”. In locul acestor ofiteri de cariera au fost NUMITI (nu a fost nici un fel de concurs, sau daca a fost nu a stiut nimeni de el) oamini recomandati de filialele judetene de partid. A urmat epoca Nastase, iar sefii au fost schimbati incet, pe muteste, oferindu-le posibilitatea sa se mute pe o alta functie calduta, cu salarii bunicele, dar fara putere de decizie.
Dupa a venit la putere Basescu cu a lui ”Ciocu mic, ca noi suntem la putere acum!” si iarasi a inceput o vanatoare de comandantin. De data asta nu s-au limitat doar la comandantii unitatilor sau sefii inspectoratelor, nu, au schimbat aproape tot ce avea functie de comanda. In lșoc au venit oameni angajati cu trei luni in urma si care aveau comenzi clare. Nu ii interesa legea, regulamentul, procedura, ordinul, pe ei ii interesa doar protejarea intereselor unor persoane, a unor grupari, sau vanarea altora. Cei care nu s-au supus au fost dati afara pentru motive .....puerile.
Urmarea maine, ca acum trebuie sa plec.
O zi frumoasa sa aveti!
csaa

Mesajde a_costy » 01 Iun 2015, 10:51

„ Romania nu-si merita politistii” Doamne Dumnezeule

Un subofiter face 1,5 ani la Campina (mancare si imbracaminte de la stat)
Un medic face 6 ani de facultate, dupa care alti 4,5 de rezidentiat (mancare si imbracaminte de oriunde, mai putin de la stat)
Medicul iese la pensie la 65 de ani, fara pensie speciala. Cica el nu s-a sacrificat.
La fel se poate pune problema si in cazul profesorilor, care castiga la jumatate fata de un subofiter.

P.S Rugam a ne ierta pentru nesimtirea de a trai si noi (altii decat politistii) in Romania.
a_costy

Mesajde csaa » 01 Iun 2015, 14:08

Stai! Ca nu e aceiasi situatie! Gandeste-te ca un politist nu are voie sa desfasoare alta activitate remunerata decat daca lucreaza in invatamant sau in cercetare, nu are voie sa fie asociat sau administrator la o societate comerciala, nu are voie sa....multe. Un medic are voie sa-si deschida cabinet particular chir langa spitalul unde lucreaza. Si de aici toate consecintele de care va plangeti si voi, dar acum esti un pic cam ...... Profesorii nu castiga jumatate din leafa unui subofiter, asta e un mit. Recunosc ca merita mult mai mult (cei care sunt cu adevarat profesori si aplica conceptul ”profesiune de credinta”), dar asta e alta discutie.
Revenind la postarea mea anterioara as vrea sa va intreb, retoric e adevaratȘ: Credeți ca aceste schimbari si periodice de sefi impusi politic nu si-au pus amprenta si asupra celor din esalonul de executie?
De trei ani se incearca remedierea situatiei folosindu-se ca varf de atac DNA. S-ar parea ca situatia e pe cale sa fie indreptata! GRESIT!!!!!!! Pana nu sunt indepartati cei numiti pe criterii politice nu se vor curata nici sectiile de politie de jarle. Mai mult, si DNA-ul cauta sa-si faca ”bete”. Adica inregistreaza dosare ”la numar” pentru infractiuni inventate pentru ca apoi sa dea clasare. E adevarat ca daca ai un dosar in care s-a luat spaga la greu zece ani pentru a face dosare de pensie da muuuult mai bine la presa sa ai cercetati si doi politisti. Aia nu au cu nimic de-a face cu respectivele fapte, dar "au aparut pe inregistrari". Sunt cercetati doi-trei ani si apoi.....clasare. Ce e in sufletul oamenilor alora? Cum se descurca in perioada asta, pentru ca sunt pusi la dispozitie si li se plateste salariul minim?
Opinia publica are tendinta sa acuze politia pentru ca infractori dovediti sunt lasati liberi (de la simpli hoti de buzunare pana la mari corupti), dar uita ca anchetele sunt conduse nemijlocit de catre procuror iar solutiile (hotararile) sunt date de judecatori. O greseala facuta de politist poate fi cercetata sub aspectul infractiunii de abuz in serviciu, in schimb daca eronat sau rauvoitor te aresteaza un procuror (cu concursul judecatorului) este aparat de faptul ca este magistrat, iar greseala lui (sau a lor) este platita de statul roman. Stiti ce mi-a spus un procuror referitor la condusul mopedelor fara permis (sub influenta bauturilor alcoolice, fara dotarea minima de siguranta, etc)? A spus ca va dispune clasarea in dosarele de acest gen pentru ca nu le considera infractiuni. Astept comentarii!
Va plageti ca legile care va guverneaza activitatea sunt facute aiurea si protejeaza anumite cercuri de interese. De cine sunt facute aceste legi? Ce sa faca politistul care e pus in postura sa constate o fapta incriminata de aceste legi? Sa-si apere painea si faca actele de constatare asa cum ii cere legiuitorul sau sa inchida ochii si sa riste sa fie si el inchis de DNA?

P.S. - daca vom continua sa discutam civilizat. fara sa ne jignim si fara sa punem etichete, vom ajunge la un punct de vedere unanim acceptat. Daca nu.........asta e! Imi cer scuze de pe acum!
O zi frumoasa sa aveti!
csaa

Mesajde a_costy » 01 Iun 2015, 14:49

Nu am jignit pe nimeni si nici nu intentionez s-o fac.
Totul a plecat de la afirmatia ” Romania nu-si merita politistii”. Hai sa fim seriosi.
Am vrut sa subliniez faptul ca in Romania, politistii nu sunt nici pe departe cea mai oropsita breasla.
Argumentele sunt nenumarate.
Legat de faptul ca medicii isi pot deschide cabinete medicale.... cu o leafa de rezident nici macar nu-ti poti plati chiria intr-un oras universitar.
Sa nu uitam ca dupa revolutie au plecat din tara peste 25000 de medici.
Printre cei plecati se regaseste si sora mea. In tara castiga 1500 lei (mai putin decat un subofiter), in Germania 4000 E (mult mai mult decat un subofiter neamt).
Desprea asta e vorba.
a_costy

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE