Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: exista printre noi cineva "realizat" din apicultura?

Mesajde Closcutz » 09 Mar 2015, 23:02

Ceva e ,,putred in Danemarca" la dl Enciu junior. Sustine ca si-a intocmit singur dosarul, dar vreo 20-25 de puncte depindeau de apartenenta la o asociatie apicola ( care fie vorba intre noi cu asta se ocupau: intocmeau proiecte, consiliau membrii care depuneau dosare in bifarea urmatoarelor documente, avize, contracte, bla., bla.). Nu contest faptul ca seniorul stie meserie, ca are albine, dar in filmulet il vedeti pe tanar cum isi sterge tacticos incaltarile atinse de noroi...un adevarat manager de ferma apicola.
Un alt lucru evident este ca aceste fonduri au dus la o dezvoltare artificiala cu mult peste posibilitati si capacitati in unele cazuri. Una peste alta imi pare rau de patania tanarului, dar oricum ar da-o vina este si a lui.
Closcutz

Mesajde daffid mihailov » 10 Mar 2015, 11:28

Eu am un soft special gandit pentru apicultura care tine evidenta la toate cheltuielile. De exemplu, daca anul asta fac o productie mai mica pe familie, imi calculeaza media, imi scade cheltuielile cu achizitii si deplasarile, personal, tratamente, miere, sirop, zahar, scandura, cuie, tabla, etc si apoi imi arata profitul net si profitul brut.

Se realizeaza cine nu face diferenta intre net si brut, sau cine nu tine evidenta banilor. E adevarat, sunt multi bani in mana cand dai mierea. :lol:

Ce nu tine cont apicultorul liber ca mai are, CAS, CASS, contributie somaj, si impozit peste 75 fam.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde elvis » 10 Mar 2015, 19:19

mirel scrie:Nu am citit toate paginile, insa imi expun opinia si experienta raportata la titlul topicului.....de aproape doi ani am renuntat la servici, era ok , munca de birou, program de gravide si libere cand doream,( in limita bunului simt) .....insa consideram ca as avea de castigat mai mult daca as lucra doar pt mine.....fara sef , sa fac ce mi place si sa mai castig si bani din asta.....ce castig din albine imi permite un salariu mediu lunar pe care nu l as fi primit niciodata in piata muncii care axista azi ....eu unul ma consider realizat si implinit....acum depinde si ce dorinte ai....eu unul prefer sa ma bucur intens de ce am decat sa ma mi doresc lucruri care mi ar face viata de ocnas pt a le realiza....incetunel, ca dolanescu, ce se poate se poate ...ce nu...sper la mai bine...
Merg pe diversificare nu doar miere....polen, propolis,venin, material biologic ....se aduna de la fiecare...

cati stupi ai mirele?
elvis

Mesajde MIHAI BALS » 15 Mar 2015, 04:15

ghitacusman scrie:
mirel scrie:ce castig din albine imi permite un salariu mediu lunar pe care nu l as fi primit niciodata in piata muncii care axista azi ....eu unul ma consider realizat si implinit....

....sa inteleg ca totu-i trecut prin contabilitate ,impozite la zi ,..........sau totu-i la negru ....zavoi :lol: (daca totul e curat ,cinste tie ).

cusmane,du-te si culca-te.
e cel mai bun lucru pt comunitate.
MIHAI BALS

Mesajde MIHAI BALS » 15 Mar 2015, 04:18

deci:
-nu exista!
RUSINICA!
MIHAI BALS

Mesajde MIHAI BALS » 15 Mar 2015, 04:20

elvis scrie:
mirel scrie:Nu am citit toate paginile, insa imi expun opinia si experienta raportata la titlul topicului.....de aproape doi ani am renuntat la servici, era ok , munca de birou, program de gravide si libere cand doream,( in limita bunului simt) .....insa consideram ca as avea de castigat mai mult daca as lucra doar pt mine.....fara sef , sa fac ce mi place si sa mai castig si bani din asta.....ce castig din albine imi permite un salariu mediu lunar pe care nu l as fi primit niciodata in piata muncii care axista azi ....eu unul ma consider realizat si implinit....acum depinde si ce dorinte ai....eu unul prefer sa ma bucur intens de ce am decat sa ma mi doresc lucruri care mi ar face viata de ocnas pt a le realiza....incetunel, ca dolanescu, ce se poate se poate ...ce nu...sper la mai bine...
Merg pe diversificare nu doar miere....polen, propolis,venin, material biologic ....se aduna de la fiecare...

cati stupi ai mirele?

chiar,poti da un raspuns?
MIHAI BALS

Mesajde bio » 15 Mar 2015, 21:21

ghitacusman scrie:....sa inteleg ca totu-i trecut prin contabilitate ,impozite la zi ,..........sau totu-i la negru ....zavoi :lol: (daca totul e curat ,cinste tie ).

\
Contabilitate..??.Nu i-ti trebuie contabilitate daca nu esti persoana juridica.
bio

Mesajde C.Valentin » 16 Mar 2015, 11:58

Da, eu m-am "realizat" din apicultura. Daca vrei detalii ma contactezi pe privat. O zi buna.
C.Valentin

Mesajde teinegru64 » 16 Mar 2015, 17:27

C.Valentin scrie:Da, eu m-am "realizat" din apicultura. Daca vrei detalii ma contactezi pe privat. O zi buna.

Ghilimelele nu au prevalenta.Asemenea mesaje se gasesc doar in ....WC CFR.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde mirel » 16 Mar 2015, 18:27

cati stupi am? in jurul a 100 de familii acum
contabilitatea si taxele sunt la zi.....consider ca trebuie dat cezarului ce este al cezarului...
nu mi trebuie contre si nici polemici , fiecare stie cel mai bine ce l face fericit si realizat.....eu unul sunt multumit si nu ma vad facand altceva ....
va salut cu respect!
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde nae » 16 Mar 2015, 19:06

mirel scrie:cati stupi am? ....
va salut cu respect!

Prietene , tu ai albina in sange = asta nu se invata si nu se cumpara . ;)
Ma bucur ca te cunosc si ... RESPECTUL meu .
nae

Mesajde bio » 16 Mar 2015, 20:21

ghitacusman scrie:
bio scrie:
ghitacusman scrie:....sa inteleg ca totu-i trecut prin contabilitate ,impozite la zi ,..........sau totu-i la negru ....zavoi :lol: (daca totul e curat ,cinste tie ).

\
Contabilitate..??.Nu i-ti trebuie contabilitate daca nu esti persoana juridica.

se pare ..........ca mai sant legi pe care nu le stiu :( .Atunci persoanele fizice pot incasa ..la negru ...zavoi , legal .

ghitacusman scrie:bio ,sa-ti spun ceva ,dar sa nu spui la nimeni .Cand eram inregistrat ca persoana fizica autorizata nu eram obligat sa am contabil ,dar eram obligat sa tin contabilitatea primara .Spune-mi si mie daca s-au abrogat acele legi .

Sal, Ghita...
...am peste multe de familii de albine, ~ 350 de familii. ... si nu mi-a spus nimeni vreodata ca as fi obligat sa ma inregistrez ca persoana fizica autorizata.
Exista undeva legiferata obligativitatea sa ma autorizez ca persoana fizica autorizata daca am m-ai multe familii de albine..??..
bio

Mesajde daffid mihailov » 16 Mar 2015, 23:06

Bio, cum platesti contributiile la pensie, la Casa de Asigurari de Sanatate? Sau probabil ca ai avut vechime, insa ma intreb, stuparii nu trebuie sa apuce si ei o amarata de pensie la batranete? O asigurare de sanatate in caz de...Doamne fereste? Un ajutor de somaj. Sa nu mai pun o asigurare pe afacere, in caz de..inundatii, calamitati.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde big_bro » 18 Mar 2015, 11:58

Va salut.
Sunt un crescator de albine in faza de embrion, cu aspiratii spre incepator.
Citesc din cand in cand acest forum si ma bucur sa gasesc oameni buni, pasionati. Probabil acesta este prima mea postare, desi va urmaresc de ceva vreme.
Au mai spus-o si altii: din fericire suntem cu totii diferiti. De asta avem perceptii diferite despre lumea din jur. Fiecare are propriul univers, propriile nevoi. A se realiza inseamna ceva pentru unii, iar pentru altii cu totul altceva. Unii se limiteaza la anumite sabloane, altii au curaj sa treaca peste ele. Asa a progresat omenirea, iar nu prin indiferenta si neputinta celor multi. Eu cred ca un bun apicultor isi poate asigura o batranete mult mai linistita dintr-o stupina, decat dintr-o pensie la care contribuie cu mult mai mult intr-o viata.
Privita ca afacere, cresterea albinelor ar trebui tratata ca atare. Nu cred ca exista afacere cinstita care sa aduca profit peste noapte. Cel mai usor se castiga azi din idei. Cine are macar o idee in plus fata de ceilalti, realizeaza ceva. Dar, in general, pentru cei multi, castigurile mari nu sunt de durata. Informatia se raspandeste repede, creste concurenta si scade profitul. Asta se intampla de mii de ani. Singurii care fac profit cu adevarat sunt cei care trag sforile, nu papusile...
Realizarea se face in primul rand in fata propriei persoane, nu in fata altora. Cred ca acolo se produce ruperea de realitate si transformarea omului in sclav.
Doresc fiecaruia mult succes in tot ceea ce-si propune!
“Nu poti convinge un credincios de nimic; credinta lui nu se bazeaza pe dovezi, ci pe nevoia adânc înradacinata de a crede.”
big_bro

Mesajde nicus » 18 Mar 2015, 12:07

Big little bro, am o propunere:
Ramai cu noi!

Chiar daca nu crezi pana nu vezi (dar de fapt si tu ai propria credinta), exista oameni realizati din apicultura.
Sau,
Cel putin au realizat ca, cei care s au realizat mult mai bine decat ei in ochii unor realizati, nu s de fapt atat de realizati precum se pare.
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde MIHAI BALS » 20 Mar 2015, 01:44

nicus scrie:Big little bro, am o propunere:
Ramai cu noi!

Chiar daca nu crezi pana nu vezi (dar de fapt si tu ai propria credinta), exista oameni realizati din apicultura.
Sau,
Cel putin au realizat ca, cei care s au realizat mult mai bine decat ei in ochii unor realizati, nu s de fapt atat de realizati precum se pare.

mai pe romaneste,despre apicultura si profitul din ea,poti sa ne spui ceva?
MIHAI BALS

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE