Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

un sfat prietenesc

Mesajde mcadrian » 16 Mar 2015, 17:40

Buna ziua!

Sunt incepator de o saptamana cochetez cu ideea...in cursul saptamanii acesteia ma voi inscrie si la cursul de apicultor!

Detin o suma de aproximativ 10.000 euro cunosc cativa apicultori am mai purtat niste discutii dar doresc mai multe sfaturi si sper sa le gasesc la dumneavoastra...detin si un autoturism de teren 4x4...rugamintea mea la dumneavoastra este : sa ma indrumati ce ar fi mai bine sa fac , de unde sa incep , cate familii sa iau , ce fel de echipament imi trebuie si ce preturi ar avea fiecare , cand ar fi bine sa cumpar...mentionez ca sunt tanar am 25 de ani si vreau sa investesc in treaba asta , nu am experienta in domeniu dar imi voi da silinta! va multumesc anticipat si astept pareri
mcadrian

Re: un sfat prietenesc

Mesajde un incepator » 16 Mar 2015, 17:48

Păi.....,în primul rând ar trebui să vezi dacă esti alergic la albine şi apoi restul.
un incepator

Mesajde alin75 » 16 Mar 2015, 17:54

Vezi ca forumul este plin de "idei" ca ale tale. La 25 ani, cu gip si 10k € cam.... Daca chiar te dau banii afara din casa, ia un teren pe la periferie/Ar/Cj/TM si peste 2-3 il dai. Castig garantat si dormi si langa nevasta!
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde mellis » 16 Mar 2015, 17:55

de unde esti?
De unde a venit asa dintr-o data dorinta de a avea albine?
Ai vazut la cineva sau ai cunostinte care se ocupa cu apicultura?
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde mcadrian » 16 Mar 2015, 18:56

sunt din braila , imobiliarele nu prea ma intereseaza , "gip" detin ca asa a fost natura data ma invart pe langa agricultura , cateva cunostinte nu prieteni , am terminat USAMVB si anul asta termin si masterul si vreau sa ma apuc de ceva nu sa ma duc pe 1200 lei la unu si altu sa ma alerge...prefer sa alerg pt mine nu o fac din fita sau ca tot ce zboara se mananca...nu am zis ca am banii si ma si arunc...d`asta si intreb in stanga`n dreapta si la final trag concluzie si vad daca se merita sau nu!
mcadrian

Mesajde proapis13 » 16 Mar 2015, 18:59

Daca NU stii nimic despre albine si doar vezi apicultura doar ca pe un instrument rapid de imbogatire...PAS...
Stai cu banii la tescherea sau ruleaza-i in alte activitati... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alin75 » 16 Mar 2015, 18:59

Da forumul l-ai parcurs? Daca crezi ca sunt "invidios" pe tine sa sti ca te inseli!! Da pe la anunturi ai trecut? Da "un plan de afacere ai facut"?
alin75

Mesajde mcadrian » 16 Mar 2015, 19:02

asta fac acum...nici nu m`am gandit la treaba asta si nici nu vad rostul ca n`am intrat sa fac valuri ci doar sa cer sfaturi , pareri , plan de afaceri sau orice altceva m`ar putea ajuta este bine venit
mcadrian

Mesajde mellis » 16 Mar 2015, 19:04

Sfatul meu este sa nu te arunci repede- ci sa mai rumegi cativa ani, esti tanar, apicultura chiar se invata in timp.
Sunt multe de invatat, experimentat, este greu sa iti faci un stil de lucru, sa fi eficient la cateva familii.
Trebuie practica in stupina - de stat pe langa cineva cu experienta si vazut cum lucreaza si ce se face, cand se face; pus mana si ajutat. Eventual inceput cu cateva familii 5/10 si vazut ce inseamna munca in stupina si cat timp trebuie alocat.
In functie de rezultate, mortalitate peste iarna, randament si profit peste vara, se pot trage concluzii.
Fara ajutor profesionist - banii investiti sunt greu de recuperat..trebuie rumegata bine apicultura asta si posibilitatile de castig, se poate dar nu este usor cum pare...
Bafta..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde mcadrian » 16 Mar 2015, 19:10

mellis scrie:Sfatul meu este sa nu te arunci repede- ci sa mai rumegi cativa ani, esti tanar, apicultura chiar se invata in timp.
Sunt multe de invatat, experimentat, este greu sa iti faci un stil de lucru, sa fi eficient la cateva familii.
Trebuie practica in stupina - de stat pe langa cineva cu experienta si vazut cum lucreaza si ce se face, cand se face; pus mana si ajutat. Eventual inceput cu cateva familii 5/10 si vazut ce inseamna munca in stupina si cat timp trebuie alocat.
In functie de rezultate, mortalitate peste iarna, randament si profit peste vara, se pot trage concluzii.
Fara ajutor profesionist - banii investiti sunt greu de recuperat..trebuie rumegata bine apicultura asta si posibilitatile de castig, se poate dar nu este usor cum pare...
Bafta..

multumesc...inca caut persoana(cu experienta) sa ma afiliez...nici nu ma astept sa investesc azi si maine sa fiu pe profit...stiu ca nu este usor ca pana la urma este o ramura a agriculturii si asta inseamna loterie...dar decat sa stau sa astept sa pice din cer prefer sa fac ceva si sa vad daca sunt sau nu in stare sa o duc la capat! o zi buna va doresc
mcadrian

Mesajde alin75 » 16 Mar 2015, 19:14

mcadrian scrie:multumesc...inca caut persoana(cu experienta) sa ma afiliez...

Daca o gasesti sa ne spui si noua!
alin75

Mesajde nicu has » 16 Mar 2015, 19:19

Ai spus ca ai cunostinte ceva apicultori roagate de iei sa iti erste cat ceva mergi la ei ajutai Poate te rasplateste cu un roi tot odata vezi su cum SE mananca apicultura cat de cat
nicu has

Mesajde alt stupar » 16 Mar 2015, 22:22

Copile... zici ca ai 25 de ani... atata-ti spun, asa prieteneste... ia si traieste-ti viata, pana inca ii senina!
In apicultura asta banu' se castiga pe coclauri, cu apa coclie si noroaie pana la genunchi. Profit cu stupii la umbra in dosul vilei... vise ! Si pentru iluzii... ai timp "mai incolo"...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde mcadrian » 16 Mar 2015, 22:38

alt stupar scrie:Copile... zici ca ai 25 de ani... atata-ti spun, asa prieteneste... ia si traieste-ti viata, pana inca ii senina!
In apicultura asta banu' se castiga pe coclauri, cu apa coclie si noroaie pana la genunchi. Profit cu stupii la umbra in dosul vilei... vise ! Si pentru iluzii... ai timp "mai incolo"...

Mosule ce sa zic imi place sa imbin utilul cu placutul nu vreau sa`i sparg pe domnisoare ca ma duce capul sa port o conversatie nu`i nevoie s`o cumpar (daca ma intelegi) cat despre distractie am facut si o sa mai fac....banu` asta ti se pare a fi gasit prin coclauri de vin si cer pararea altora ?....eu ce cer aici sunt sfaturi nu lectii de viata sau batai pe umar;)...deci daca are cineva de oferit un sfat , o vorba buna sunt ochi si urechi in rest toate cele bune !!
mcadrian

Mesajde gigibecalul » 16 Mar 2015, 22:42

In esenta, toti cei pe care ii vei intreba, o sa te sfatuiasca sa incepi cu 2-5 familii de albine (cei care iti vor binele)...pentru ca riscul sa le pierzi e atat de mare la inceput, incat nu merita sa investesti atat de multi bani in albine. Dupa aproximativ 3 ani, o sa incepi sa-ti dai seama de mai multe lucruri referitor la meseria aceasta...nu vei sti tot, dar vei fi in masura sa hotarasti matur daca merita sa investesti sau nu. Poate acum ti se pare ca nimic nu poate zadarnici hotararea ta, dar - spre binele tau - nu te arunca cu capul inainte...sunt atat de multi care au dat gres...
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde lucky5strike » 16 Mar 2015, 22:43

MC, cat de "apucat" esti mai de treaba asta, de albine, carevasazica? Sa stim cum te sfatuim.

Apicultura e intai din placere, apoi din... restul.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Următorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR