Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: un sfat prietenesc

Mesajde ves.lucian.zabrani » 16 Mar 2015, 22:43

Un sfat din partea mea !!! Prietenesc si sincer !!!
Ia-ti maxim 5 stupi pentru inceput !!!
Iti spun eu care asa am inceput !!!
Vezi daca iti place apicultura , si apoi te " inmultesti " la capitolul apicol !!!
Si daca simti ca le iubesti , apoi poti sa continui !!!
Parerea mea !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde mcadrian » 16 Mar 2015, 22:47

gigibecalul scrie:In esenta, toti cei pe care ii vei intreba, o sa te sfatuiasca sa incepi cu 2-5 familii de albine (cei care iti vor binele)...pentru ca riscul sa le pierzi e atat de mare la inceput, incat nu merita sa investesti atat de multi bani in albine. Dupa aproximativ 3 ani, o sa incepi sa-ti dai seama de mai multe lucruri referitor la meseria aceasta...nu vei sti tot, dar vei fi in masura sa hotarasti matur daca merita sa investesti sau nu. Poate acum ti se pare ca nimic nu poate zadarnici hotararea ta, dar - spre binele tau - nu te arunca cu capul inainte...sunt atat de multi care au dat gres...

Multumesc frumos!! ai dreptate majoritatea m`au sfatuit asta si nu cred ca am sa fac alta alegere decat daca o sa reusesc sa gasesc sa ma asociez cu cineva cu experienta
mcadrian

Mesajde alt stupar » 16 Mar 2015, 22:50

aha !
Deci asa...
Ok, ia atunci si cumpara albine. Apicultorii castiga. Si tamplarii asisderea.
Si tu castigi. Experienta e un castig intodeauna.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde gigibecalul » 16 Mar 2015, 22:51

mcadrian scrie:Multumesc frumos!! ai dreptate majoritatea m`au sfatuit asta si nu cred ca am sa fac alta alegere decat daca o sa reusesc sa gasesc sa ma asociez cu cineva cu experienta

...ai grija si la asocierea asta...sa fie om de incredere, altfel vei fi considerat "cel cu capitalul, care nu stie nimic despre apicultura"...un fel de a cincea roata la caruta
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde mcadrian » 16 Mar 2015, 22:57

lucky5strike scrie:MC, cat de "apucat" esti mai de treaba asta, de albine, carevasazica? Sa stim cum te sfatuim.

Apicultura e intai din placere, apoi din... restul.

L5S, pofta mai vine si mancand ca altfel ramai un subnutrit daca nu ai pofte...nu imi displace din moment ce ma interesez si incerc sa ma documentez...nu am zis ca vreau sa ma imbogatesc peste nopate:) daca nu ziceam varsta si suma mai eram luat de sus?:))....am zis si mai sus ca sunt incepator si orice sfat , parere , vorba buna este bine primita....daca tot ma sfatuiti sa nu ma apuca ca ba e alba ba e neagra si suntem pe un forum de apicultura si cineva mai sus imi propune o afacere in imobiliare ca are el un pont pt urmatorii 2-3 ani inseamna ca e serioasa treaba...mai astept pareri sa fac vre`un fond mutual sa joc la BVB sa ii bag intr`un plafon de pensii sau ii pun in banca sa scot mai putin decat depun?:))...pareri careva?...sa fi gresit locul?
mcadrian

Mesajde mcadrian » 16 Mar 2015, 22:59

gigibecalul scrie:
mcadrian scrie:Multumesc frumos!! ai dreptate majoritatea m`au sfatuit asta si nu cred ca am sa fac alta alegere decat daca o sa reusesc sa gasesc sa ma asociez cu cineva cu experienta

...ai grija si la asocierea asta...sa fie om de incredere, altfel vei fi considerat "cel cu capitalul, care nu stie nimic despre apicultura"...un fel de a cincea roata la caruta

nu se pune problema...automat asocierea o voi face cu cineva cunoscut nu cu 1 venit 1 servit :D
mcadrian

Mesajde Florin Dobre » 16 Mar 2015, 23:13

Sunt sigur ca vei gasi usor pe cineva care sa te ajute sa-ti cheltui cei 10k. Se simte miros de bussines facil...victima sigura.
De-as fi in locul tau la anii tai, as risca doar o parte din suma...sa zicem 3k. As trece macar un sezon si o iarna cu stupii si apoi as avea o imagine cu mult mai clara.

Cu 2000 de iepuroi iti poti lua 10 familii si 20 de cutii; rame, ceara, sarma, etc.
Mia ramasa se duce pe o centrifuga mica si o remorcuta pentru 20 de lazi....Jeep-ul il ai.
Te ''agati'' de un nenea apicultor care are nevoie de mana de lucru si vezi ce inseamna pastoral. Te pregatesti sufleteste pentru momente de restriste in sanul naturii. ;)

Asta ar fi o simulare in scurt. La simulari sunt artist. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde daffid mihailov » 16 Mar 2015, 23:19

Scrie si tu la avatar de unde esti. Daca ai facut cei 10000, masterand fiind, nu te-ai miscat rau. Deci vrei sa investesti in apicultura. Vezi ca fondurile UE...mai greu de data asta.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde proapis13 » 16 Mar 2015, 23:26

AM CUNOSCUT ANUL TRECUT UNUL ASA ENTUZIAST CA TINE SI CU 10000 DE EURO IN BUZUNAR
...De fapt a venit la mine sa-l ajut,sa colaboram dar dupa ce cumparase 100 de lazi cu gandul sa le umple pana toamna si sa traga si 1 tona de miere...problema a fost ca anul trecut a fost cum a fost...din 27 fam cumparate s-a tras 100kg miere si s-au facut inca 20
a venit toamna cu unificarile,furtisaguri din vina apicultorului si iarna cu doua regine batrane cazute la datorie...
7000 de euro s-au dus pe ce am scris mai sus plus medicatia si hranirile de completare...
1000 euro pe motorina arsa pe coclaurile patriei.....inca are bonurile ...
500 euro pe reparatiile la masina dupa pastoral...a vandut masina dupa reparatii...1350 euro...

astazi platit 210l sirop,2 cutii faguri,20 hranitoare,100 rame insarmate...400 euro...fara tratamente....
...si inca NU a inceput munca grea in stupina...baga bani-baga bani.... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde mcadrian » 16 Mar 2015, 23:26

Florin Dobre scrie:Sunt sigur ca vei gasi usor pe cineva care sa te ajute sa-ti cheltui cei 10k. Se simte miros de bussines facil...victima sigura.
De-as fi in locul tau la anii tai, as risca doar o parte din suma...sa zicem 3k. As trece macar un sezon si o iarna cu stupii si apoi as avea o imagine cu mult mai clara.

Cu 2000 de iepuroi iti poti lua 10 familii si 20 de cutii; rame, ceara, sarma, etc.
Mia ramasa se duce pe o centrifuga mica si o remorcuta pentru 20 de lazi....Jeep-ul il ai.
Te ''agati'' de un nenea apicultor care are nevoie de mana de lucru si vezi ce inseamna pastoral. Te pregatesti sufleteste pentru momente de restriste in sanul naturii. ;)

Asta ar fi o simulare in scurt. La simulari sunt artist. :lol:

Nu scapi asa usor de mine daca asa ma consideri dar dintre toti tu ai venit cu cea mai buna idee !! Multumesc
mcadrian

Mesajde mcadrian » 16 Mar 2015, 23:33

proapis13 scrie:AM CUNOSCUT ANUL TRECUT UNUL ASA ENTUZIAST CA TINE SI CU 10000 DE EURO IN BUZUNAR
...De fapt a venit la mine sa-l ajut,sa colaboram dar dupa ce cumparase 100 de lazi cu gandul sa le umple pana toamna si sa traga si 1 tona de miere...problema a fost ca anul trecut a fost cum a fost...din 27 fam cumparate s-a tras 100kg miere si s-au facut inca 20
a venit toamna cu unificarile,furtisaguri din vina apicultorului si iarna cu doua regine batrane cazute la datorie...
7000 de euro s-au dus pe ce am scris mai sus plus medicatia si hranirile de completare...
1000 euro pe motorina arsa pe coclaurile patriei.....inca are bonurile ...
500 euro pe reparatiile la masina dupa pastoral...a vandut masina dupa reparatii...1350 euro...

astazi platit 210l sirop,2 cutii faguri,20 hranitoare,100 rame insarmate...400 euro...fara tratamente....
...si inca NU a inceput munca grea in stupina...baga bani-baga bani.... :lol:

D`asta exista 2 tipuri de oameni : ciocan sau cui...tu alegi ce vrei sa fi ! si nu e rau daca inveti din greseli dar nici sa te arunci ca muta cand se vand linguri de lemn in targ...banii ii faci intr`un fel sau altul dar daca stai toata ziua`n pat si nu faci nimic doar iti traiesti viata cum ma indruma mai sus n`ai de unde sa te lovesti de esec sau "succesuri"
mcadrian

Mesajde Donbazil » 17 Mar 2015, 00:24

Sal'tare!
Nu-ti spun sa faci asa, dar EU asa as face:
Prima data m-as lipi de un apicultor "tare" din zona si pe cinstite i-as spune ce plan am.
Dupa o initiere cat-de-cat cu albinele, de fo' luna, sa vad daca nu-s alergic, sa vad ce-i aia o rama, un trantore si unde "creste" polenul - si doar daca-mi place ceea ce vad si sunt convins ca asta e ceea ce vreau sa fac, as pleca pana la Graz in Austria intr-o vizita de-o saptamana la Scoala de apicultura....Mai bag la cap ceva si de acolo. Apoi, daca tot sunt in drum bag o vizita de inca o saptamana in Italia....(Gasim pe net conationali dispusi sa ne fie ghizi si ajutoare. Daca ne asiguram cazarea si masa pe cont propriu sigur gasim si oameni de buna credinta care sa ne primeasca la ei in stupine de SUTE sau MI de familii , unde avem ce invata ajutand dupa putere si stiinta si fara sa solicitam vreo plata.....Intr-o saptamana vezi - si ai timp sa notezi destule....
Dupa acest mic concediu activ, in care nu strici decat vreo mie de coco, vii acasa si deja vezi lucrurile altfel....
Succesiunea nu-i obligatoriu sa fie cea expusa de mine, eu as merge si pana-n Moldova dar tot la unu' "tare"....Doar de la de'astia am ce invata, - ca de la filozofi cu 3,14 stupi, invatati " pe economie" :cry: :evil: ....
N-ai chef sa mergi pe afara, suna-l pe Lucian Avram, pe Dragos, pe Puisoru sau pe cine mai crezi tu ca-i pe meserie din judet sau judetele apropiate si roaga-l sa te primeasca - in practica la el o vreme....
N-ai ce pierde!...Iti convine viata de apicultor, bine, nu - Pa si pusi!...Viata merge inainte! (Iti inchipui ca ai avut pojar si ai fost obligat sa stai in casa 10 zilefara sa faci nimic din ce faceai de obicei) :lol: :lol: :lol:
Sal'tare!
Donbazil - Faget
Donbazil

Mesajde BogdanU » 17 Mar 2015, 02:01

Cand ai sa ajungi sa visezi cand dormi si nu numai , doar albine, atunci poti investi o suma mai frumusica, daca o ai, multi nu o au! Pana atunci fa cum a zis un "smecher" d'astia " citeste, citeste, citeste" !
Legat de numarul de familii pe care le achizitionezi, ia-ti cate crezi de cuviinta dupa ce ai facut ce ti-am propus mai sus!
Un element foarte important aici ,RABDAREA , este esentiala, iar noua tinerilor, ne cam lipseste!

Bafta!
Cand e prea mult lapte in stup nu e miere deloc!!!
http://bogdanungureanu.sunphoto.ro
BogdanU

Mesajde clncatalin » 17 Mar 2015, 11:14

In orice domeniu, ca sa dezvolti o investitie si sa ai succes pe termen lung, rebuie sa ai cunostinte cat mai serioase despre ceea ce vrei sa faci, astfel incat sa poti administra investitia fara pierderi si de preferat cu profit.
In apicultura aceste cunostinte se asimileaza practic de-a lungul catorva sezoane. Banii si hotararea iti apartin. Succes in ceea ce iti propui. Sa ne tii si pe noi la curent cu ceea ce faci. Eu admir spiritul intreprinzator. Deja faptul ca ai cerut pareri cinstit despre situatia ta, iti da mai mult credit. Colegii ti-au raspuns cinstit, fiecare dupa experienta sa.
Mult noroc!
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa." - Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/catalin.calin.353
clncatalin

Mesajde mcadrian » 17 Mar 2015, 12:40

Donbazil scrie:Sal'tare!
Nu-ti spun sa faci asa, dar EU asa as face:
Prima data m-as lipi de un apicultor "tare" din zona si pe cinstite i-as spune ce plan am.
Dupa o initiere cat-de-cat cu albinele, de fo' luna, sa vad daca nu-s alergic, sa vad ce-i aia o rama, un trantore si unde "creste" polenul - si doar daca-mi place ceea ce vad si sunt convins ca asta e ceea ce vreau sa fac, as pleca pana la Graz in Austria intr-o vizita de-o saptamana la Scoala de apicultura....Mai bag la cap ceva si de acolo. Apoi, daca tot sunt in drum bag o vizita de inca o saptamana in Italia....(Gasim pe net conationali dispusi sa ne fie ghizi si ajutoare. Daca ne asiguram cazarea si masa pe cont propriu sigur gasim si oameni de buna credinta care sa ne primeasca la ei in stupine de SUTE sau MI de familii , unde avem ce invata ajutand dupa putere si stiinta si fara sa solicitam vreo plata.....Intr-o saptamana vezi - si ai timp sa notezi destule....
Dupa acest mic concediu activ, in care nu strici decat vreo mie de coco, vii acasa si deja vezi lucrurile altfel....
Succesiunea nu-i obligatoriu sa fie cea expusa de mine, eu as merge si pana-n Moldova dar tot la unu' "tare"....Doar de la de'astia am ce invata, - ca de la filozofi cu 3,14 stupi, invatati " pe economie" :cry: :evil: ....
N-ai chef sa mergi pe afara, suna-l pe Lucian Avram, pe Dragos, pe Puisoru sau pe cine mai crezi tu ca-i pe meserie din judet sau judetele apropiate si roaga-l sa te primeasca - in practica la el o vreme....
N-ai ce pierde!...Iti convine viata de apicultor, bine, nu - Pa si pusi!...Viata merge inainte! (Iti inchipui ca ai avut pojar si ai fost obligat sa stai in casa 10 zilefara sa faci nimic din ce faceai de obicei) :lol: :lol: :lol:
Sal'tare!
Donbazil - Faget

buna ziua...daca aveti cunostinte si detineti un nr de telefon sau adresa mi le puteti spune ca suna tentant partea cu experienta printre straini...nu am sa ezit sa cer sfaturi nici de la cei enumerati mai sus daca vor fi bine voitori si intentionati...tot respectul!
mcadrian

Mesajde mcadrian » 17 Mar 2015, 12:43

multumesc pentru incurajari BogdanU & clncatalin
mcadrian

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR