soryn76 scrie:Cu roiurile scot productie la floarea soarelui?
duma scrie:...trebuia sa iau 2 roi si ieseam mai bine .....3 zile am tot sucito si intradevar asa este ...mai castigat eram daca loam roi ....find si un am prost 2014 aceea familie a dat inapoi dupa rapita ! !
nae scrie:Amicul/vanzatorul avea matci imperechiate atunci ?, nu cred .![]()
Nu confundati un roi cu o fam slaba pe 2-3-4 rame ( ce ascunde roiul respectiv nu vrei sa stii )
O fam BUNA la rapita da miere , la salcam e amortizata si da un roi , la tei mai da unul = in toamna bagi 3 unitati BUNE (ca tu poti sa faci mai multe cu pricepere si SIROP... ) , e rau ?
NU te raportezi la '14 , nu-i corect = poti face infarct dupa cumparare si ... drobul de sare
vlad scrie:duma scrie:...trebuia sa iau 2 roi si ieseam mai bine .....3 zile am tot sucito si intradevar asa este ...mai castigat eram daca loam roi ....find si un am prost 2014 aceea familie a dat inapoi dupa rapita ! !
si roiurile alea nu dadeau inapoi dupa rapita ?duma , ala nu-ti e amic . daca-ti era ti-ar fi recomandat el o fam dintre cele mai bune , ,, ca sa-l pomenesti " , asa el a vrut sa-ti dea doua fam slabe , sa scape de ele si din fam pe care i-ai luat-o tu el facea si miere si roi si iesea pe plus .
primavara nu cumperi roiuri ci familii sau familii slabe ce sunt la stadiul de roi . zici ca faci o afacere ca iei mai ieftin , dar te scumpesti la tarate ( pierzi un an cu matca , are eventuale probleme ascunse , tragi nadejde sa culeaga abia pe la tei }.
fam slabe sunt ca un balast in stupina , te trag in jos toata vara ( si la munca si la productie )
duma scrie:... motive ne elucidate matca din stupul de baza a dat coltul ......este cu 2 taisuri treaba cu acizitionarea albineleor in primavara ...depinde ce planuri ai pe anul in curs ...inmultire sau miere ...sauuuuu amandoua cate putin din fiecare !
serbanel220 scrie:Nu prea am multi apicultori in sat la mine si cei care sunt apicultori stau destul de departe de mine:D.
serbanel220 scrie:...familiile de albine pot sa le prind de pe la vecini cand mai roiesc...
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori