Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: un sfat prietenesc

Mesajde ves.lucian.zabrani » 17 Mar 2015, 14:13

De incurajat nu este greu !!! Si la mine nimeni din inaintasii mei nu au avut albine !!! Nici macar vecinii !!!
Daca iubesti albina , totul este in regula , cu poticnelile de rigoare !!!
Am citit pe acest forum o chestie foarte interesanta !!!
Daca pui albina inaintea banilor , albina te va rasplati !!!
Daca pui banii inaintea albinei , pana la urma albina se va razbuna !!!
Da-i inainte !!!
Daca te pot ajuta cu ceva , cu mare drag !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde codrin br » 17 Mar 2015, 14:52

Toţi care te-au sfătuit, sunt oameni care ştiu ce vorbesc despre apicultură şi albine. Dacă nu ai PASIUNE sau nu te prinde ideea în timp, după ce experimentezi puţin (sau cochetezi cu ideea de a fi apicultor) ajutând pe alţii şi învăţând din forum, cărţi citite şi mai ales experienţă practică şi PERSONALĂ, ai putea să faci pasul cel mare să îţi cumperi câte familii doreşti, DAR AR FI PĂCAT SĂ LE PIERZI.
Îţi propun dacă vrei să citeşti aici pe forum să te familiarizezi cu limbajul apicol şi anumite denumiri, dă-mi o adresă de mail sau un nr. de telefon să îţi pot trimite nişte cărţi din domeniu pe care să le citeşti.
Te pot ajuta să vezi de la rapiţă ce inseamnă o familie de albine, dezvoltare etc., plimbare în câmp, noroaie etc.
De ce nu încerci să te înscrii la concursul care se organizează pe forum, să demonstrezi că vrei să înveţi. Şi te vom ajuta. Inclusiv eu cu un roi pe 4 rame după salcâm, în lada ta, dacă mă ajuţi doar la extracţie de miere la rapiţă şi salcâm (depinde cum va fi anul acesta :P , în comparaţie cu alţi ani).
ATENŢIE ÎNSĂ: PRINCIPALUL ASPECT SĂ NU FII ALERGIC LA ÎNŢEPĂTURILE DE ALBINĂ ŞI NU ÎN ULTIMUL RÂND SĂ ÎŢI DOREŞTI SĂ AI ALBINE CĂ ÎŢI PLAC, SĂ NU URMĂREŞTI DOAR CÂŞTIGUL DE LA ELE.
Nu poți opri valurile, însă poți învăța să navighezi!
"De aproape două mii de ani ni se predică să ne iubim, iar noi ne sfîșiem." - Mihai Eminescu
codrin br

Mesajde codrin br » 17 Mar 2015, 14:57

Şi încă ceva.
Nu mai ştiu unde am citit şi...... îmi cer scuze pe această cale, dar mi-a plăcut şi pot să confirme mulţi apicultori cu multă experienţă următoarele:"Îi respect şi am toată admiraţia pentru cei care au făcut o afacere din apicultură ....
Nu-i deloc uşor şi îţi trebuie mulţi, mulţi ani buni să ajungi să cunoşti
"tainele" meseriei de apicultor .....mai ales că trebuie să mergi "ca pe sârmă" ...
şi o sârmă întinsă la 1000 m înâlţime şi foarte subţire!
Orice boală, pală de furtună, strop de insecticid, dihanii şi dihonii, pot într-o clipă
să-ţi decimeze stupina, munca şi banii investiţi în dezvoltarea şi întreţinerea zilnică ...
Şi nu-s de ici-colea: să pleci cu noaptea-n-cap şi să te întorci tot noaptea,
să umbli adus de spate şi să-ţi intre sudoarea în ochi,
să n-ai vară, toamnă, iarnă sau primăvară pentru tine şi pentru familie, etc...
Însă nu banii sau numărul de stupi populaţi sunt ceea ce te fac
să înduri înţepăturile şi truda, ci uiţi de toate când vezi albinele
că zumzăie plăcut trecând grăbite pe lângă tine,
că vin şi pleacă de pe placa urdinişului ca de la un aeroport, că le vezi
"prăfuite cu praf de soare" şi coşuleţele pline de polen,
că murmură liniştit seara târziu la gura stupului după o zi de trudă ...
şi multe, multe alte momente din activitatea lor...Deci dacă, NU VEZI lucrurile astea, ÎNAINTE să vezi afacerea,
atunci mai bine NU LE CHINUI ... şi NU TE CHINUI NICI TU!
''
"De aproape două mii de ani ni se predică să ne iubim, iar noi ne sfîșiem." - Mihai Eminescu
codrin br

Mesajde stefanmadalin » 17 Mar 2015, 23:58

Ce specializare ai terminat la USAMV? Nu te tenteaza ceva ce ai studiat 6 ani?
stefanmadalin

Mesajde mcadrian » 18 Mar 2015, 10:20

stefanmadalin scrie:Ce specializare ai terminat la USAMV? Nu te tenteaza ceva ce ai studiat 6 ani?

specializare agricultura si masterul il termin anul acesta in protectia plantelor si expertiza fitosanitara....nu stiu depinde de mai multi factori care ar trebuii sa ma convinga sa ma angajez dar sunt dispus la oferte daca aveti vre`una! O zi buna
mcadrian

Mesajde mcadrian » 18 Mar 2015, 10:22

ves.lucian.zabrani scrie:De incurajat nu este greu !!! Si la mine nimeni din inaintasii mei nu au avut albine !!! Nici macar vecinii !!!
Daca iubesti albina , totul este in regula , cu poticnelile de rigoare !!!
Am citit pe acest forum o chestie foarte interesanta !!!
Daca pui albina inaintea banilor , albina te va rasplati !!!
Daca pui banii inaintea albinei , pana la urma albina se va razbuna !!!
Da-i inainte !!!
Daca te pot ajuta cu ceva , cu mare drag !!!

Suntem in aceeasi oala!?...sper sa fiu pe drumul cel bun , pana acum imi place ! am sa tin cont ! multumesc
mcadrian

Mesajde stefanmadalin » 18 Mar 2015, 20:14

mcadrian scrie:
stefanmadalin scrie:Ce specializare ai terminat la USAMV? Nu te tenteaza ceva ce ai studiat 6 ani?

specializare agricultura si masterul il termin anul acesta in protectia plantelor si expertiza fitosanitara....nu stiu depinde de mai multi factori care ar trebuii sa ma convinga sa ma angajez dar sunt dispus la oferte daca aveti vre`una! O zi buna

Offtopic: Eu sunt anul 4 agricultura si pot spune ca am incercat sa profit de orice ocazie sa invat mai multe. Au fost si sunt oferte de angajare/internship, nu neaparat in domeniul tau, dar poti castiga experienta din orice activitate. Conditia este sa-ti doresti si sa-ti placa. Ma intrebi de oferte, ofertele nu vin la tine, trebuie sa le cauti. La fel si cu albinele! Bafta pe mai departe!
Si iti spun, in cunostinta de cauza, eu nu prea am vazut salarii de 1200 lei la nivelul tau de specializare. Chiar nu stiu cine te-a dejamagit. In IMB nu ai incercat? Acum cativa ani erau o gramada de posturi libere pe agronomi. Ce poate fi mai frumos decat sa muncesti in cea mai mare ferma din UE?????
stefanmadalin

Mesajde mcadrian » 19 Mar 2015, 10:19

stefanmadalin scrie:
mcadrian scrie:

Offtopic: Eu sunt anul 4 agricultura si pot spune ca am incercat sa profit de orice ocazie sa invat mai multe. Au fost si sunt oferte de angajare/internship, nu neaparat in domeniul tau, dar poti castiga experienta din orice activitate. Conditia este sa-ti doresti si sa-ti placa. Ma intrebi de oferte, ofertele nu vin la tine, trebuie sa le cauti. La fel si cu albinele! Bafta pe mai departe!
Si iti spun, in cunostinta de cauza, eu nu prea am vazut salarii de 1200 lei la nivelul tau de specializare. Chiar nu stiu cine te-a dejamagit. In IMB nu ai incercat? Acum cativa ani erau o gramada de posturi libere pe agronomi. Ce poate fi mai frumos decat sa muncesti in cea mai mare ferma din UE?????

ai zis bine acum cativa ani....depinde de ce asteptari ai de la tine dar eu prefer sa fiu propiul meu sef...iti urez succes si bafta pe mai departe!!
mcadrian

Mesajde ves.lucian.zabrani » 19 Mar 2015, 10:52

Adrian , poate suntem in aceeasi oala , nimic rau in asta !!!
Insa eu am albine de aproape 5 ani !!!
Mergem inainte !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde BogdanU » 19 Mar 2015, 13:02

Ce "misto" suna : " ... pretenas, io am albine de 5 ani ma baiatule :!: "

Mooooaaaaaa ... :twisted:
Cand e prea mult lapte in stup nu e miere deloc!!!
http://bogdanungureanu.sunphoto.ro
BogdanU

Mesajde ves.lucian.zabrani » 19 Mar 2015, 13:44

Am uitat sa scriu ca desi am albine de aproape 5 ani inca le mai iubesc !!!
Si le voi iubi in continuare pana in ultima clipa !!!
Si daca acolo sus vor fi flori , cum se mai spune , sigur vor fi si albine !!!
:P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde codrin br » 19 Mar 2015, 14:46

Sper sa iti fie de folos cartile, daca vrei sa inveti. Ai ce invata daca asculti sfaturile celor de aici. Mergi incet, pe acest drum, daca vrei sa muncesti. Daca vrei sa fii sef (peste familii de albine) iti urez succes. Atat pot eu sa fac. In rest toate cele bune.
codrin br

Mesajde teinegru64 » 19 Mar 2015, 15:48

ves.lucian.zabrani scrie:Am uitat sa scriu ca desi am albine de aproape 5 ani inca le mai iubesc !!!
Si le voi iubi in continuare pana in ultima clipa !!!
Si daca acolo sus vor fi flori , cum se mai spune , sigur vor fi si albine !!!
:P :P

Cuuum? Nici acolo nu voi avea liniste? Eu credeam ca polenizarea...intra in atributiile ingerilor. :lol: :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde mcadrian » 19 Mar 2015, 17:18

codrin br scrie:Sper sa iti fie de folos cartile, daca vrei sa inveti. Ai ce invata daca asculti sfaturile celor de aici. Mergi incet, pe acest drum, daca vrei sa muncesti. Daca vrei sa fii sef (peste familii de albine) iti urez succes. Atat pot eu sa fac. In rest toate cele bune.

Da imi sunt de mare ajutor!! Multumesc...si o bere data viitoare
mcadrian

Mesajde MIHAEE'E » 19 Mar 2015, 20:32

salut
mcadrian, vezi ce-ti doresti, ca se poate realiza... ma refer la afirmatia ta!
depinde de ce asteptari ai de la tine dar eu prefer sa fiu propiul meu sef...iti urez succes si bafta pe mai departe!!

un bun stupar mi-a zis: Mihaeee in apicultura 90 % e munca necalificata si numai 10 % necesita cunostinte si experienta in apicultura !
in situatia asta, numai sef, nu ti-ai dori sa fi !..... ca sti tu vorba aia ( tu comanzi, tu executi )

numai bine !
MIHAEE'E

Mesajde MIHAEE'E » 19 Mar 2015, 21:08

si apropo ! legat de cele de mai sus, am o maxima " mai bine burtos de la bere, decat cocosat de la munca ! :lol: :lol: :lol: "
MIHAEE'E

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR