Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: roiuri sau familii

Mesajde danielmihai » 22 Mar 2015, 22:43

serbanel220 scrie:Nu prea am multi apicultori in sat la mine si cei care sunt apicultori stau destul de departe de mine:D.

Daca cei din sat sunt departe,noi care suntem in alte judete suntem aproape?serbane, din moment ce ai internet cred ca iti permiti un 50 de lei pentru o lada sh si inca 50 pt 20 de rame si cateva foite de ceara...cat deaspre albine ori astepti roii prin pom ori cauti sa 2 un apicultor. ;)
danielmihai

Mesajde serbanel220 » 22 Mar 2015, 23:03

Da imi permit probema mea este ca vreau in timp sa ma extind cu ei asa ca daca imi dadea cineva 1 stup eu mai aveam 150lei si mai imi cumparam inca un stup asa in cat anu viitor sa pot sa mai fac 2 famili.Asfel in vro 3 ani as putea avea 30-35 de stupi .
serbanel220

Mesajde alt stupar » 23 Mar 2015, 09:24

aha
"da-mi si mieeeee !"

se pare ca am omis postarea in care scriai "dispus sa ajut un apicultor la incarcat-descarcat lazi, carat materiale, etc - contra una bucata lada"

Deci direct asa.... "da-mi si mieee"... da-mi azi o lada ca in doi ani fac 30 de bucati, da-mi maine locul tau de pastoral ca io-s mai smecher incepand de-acuma... ;)

Auzi ? Da` tie cand iti fata scroafa... dai asa, mocca, un purcel oricui iti cere ? :oops:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde hntrnth@mailinator.com » 23 Mar 2015, 09:32

Greu se mai castiga un ban in ziua de azi.
Multi dintre noi suntem supra/multi-calificati si tot tragem barca pe uscat ca ne-o iau inainte altii cu specula si furtul (prefixate ambele cu micro sau macro).

Totul e sa insisti pe ceva ca pana la urma reusesti, insa trebuie rabdare pana la Dumnezeu.
hntrnth@mailinator.com

Mesajde oroles » 23 Mar 2015, 10:44

Bunicul meu avea o vorba: "Am 5 degete la o mana si nu toate sunt egale".
cu alte cuvinte, pentru a avea un termen de comparatie poti cumpara si roiuri si familii.
oroles

Mesajde MIHAEE'E » 23 Mar 2015, 11:07

Salut
Ce sa facem mai, asta e tara in care traim ( cu cat muncesti mai mult, cu atat ti se pare ca realizezi mai putin )
Revenind la subiect, posibil sa fie mai buni roii, dar eu am de gand sa-mi cumpar familii ! ...
MIHAEE'E

Mesajde duma » 25 Mar 2015, 00:39

nae scrie:
duma scrie:... motive ne elucidate matca din stupul de baza a dat coltul ......este cu 2 taisuri treaba cu acizitionarea albineleor in primavara ...depinde ce planuri ai pe anul in curs ...inmultire sau miere ...sauuuuu amandoua cate putin din fiecare !

1-a picat matca din fam !? , ce garantie am ca nu pica din ''roi'' /familie SLABA ( roi - familie slaba = mere - pere ; n-au legatura :oops: )
2-NU EXISTA inmultire fara miere = e de manual ; o fam care nu produce miere nu se divide ...

Domnul Nae
Aveți dreptate....numesc roi după salcâm sau la salcâm rezultatul din divizarea unei familii, corect este ca aceea familie care nu da miere nu se divide. Cumpărarea unei familii ( 10 rame + albina din cât) a fost cu ideia de a o diviza după culesul de salcâm....anul prost 2014 la salcâm stăteam cu siropul în hrănitoare ca salcâmul nu-l vedeam de ploaie și temperaturi mici. Am greșit stand cu siropul pe familie pana la floare când am mers în pastoral doar pentru un cules de întreținere și de a asigura proviziile de iernare.
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 25 Mar 2015, 00:42

Mai bine stăteam pe 2 roi de după salcâm cu matci tinere și intram cu un număr mai mare în iarna.
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR