Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Fisa familiei de albine

Mesajde dorindafi » 03 Mar 2013, 20:53

stupar scrie:Eu am alta parere.Dezinfecteaza stupul gol.pune-le oparte,daca nu ai familii fara sa fie coltariat,la vara faci roi artificial,sau natural,le repoplulez,dupa care treci operatia pe fisa.Sa predai numarul la asociatie si la vara te-duci sa cer alt numar,e o prostie si pieredere de timp.

alte hirtzoage complectate shi dai altzi bani
dorindafi

Mesajde un OM » 04 Mar 2013, 23:31

Si daca familiile sunt vesnice, cu toate ca mai pica cate o matca, sau noua, mai este nevoie de ia crotalul, da crotalul :mrgreen: :mrgreen: ?
un OM

Mesajde stupar » 04 Mar 2013, 23:44

La peste 100 de familii n-ai vreme sa scri numai minciuni si cine a ghicit este un tampit.Efectivul in timpul sezonului activ se schimba zilnic.Daca ai prins un roi,fugi sa cer numar?Ai pus numarul si la o saptamana te trezest cu o cutie goala,matca a fost neinperechiata.I-a jos numarul,fugi la asociatie sa le predai numarul.A doa zi prinz alt roi si o iei de la capat..... :lol: Nu vreau sa jignesc pe nimeni,dar o prostie mai mare nu exista! :roll:
stupar

Mesajde Aurel1959 » 19 Mar 2013, 23:28

Numarul de pe stup este un bun dobindit si devii proprietarul lui ca si numarul de la masina.
Poti renunta la el numai cind te hotarasti sa-l radiezi din evidentele formei asociative si nici atunci nu ai abligatia sa-l predai ci numai sa-l radiezi.In cazul cind intervin situatii prezentate mai sus se
se fac mentiunile in fisa ( mort respectiv repopulat).
S-aveti spor!
Ps In cazul in care intr-un sezon creste numarul de stupi se solicita numere noi de la asociatie.
Si in cazu scaderii si cresterii numarului de stupi se fac completarile in evidentele primariei si asociatiei.
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde delorin I » 05 Iun 2014, 12:15

Bun topic! Multumesc!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde alex977 » 27 Mar 2015, 23:17

flounder scrie:in OCT 2012 am depus dosarul pt transa IV (am si primit-o in final de noiembrie); Pe langa cele aprox 25 de pagini ale dosarului a trebuit sa atasez 100 fise ale familiei de albine. Cum dosarul a fost depus in dublu exemplar, inseamna ca am consumat peste 250 pag numai pt APIA. La toate astea mai adaugam si exemplarele care le pastrez pentru mine.
Fisele le-am editat in Word (2003) si am folosit opiunea Mail Merge prin care unui document principal i se poate asocia un document sursa (Excel) unde introduc ca intr-un tabel nr. fisa Albine, Nr. crotal, tip stup (O/V), originea matcii, anul eclozionarii, etc. iar apoi din Word se imbina cele doua fisiere si rezulta fisele de albina pentru cate inregistrari (linii) sunt trecute in Excel;
Altfel sa scriu cu pixul 100 de fise mi se pare pierdere totala de timp;

Intrebare:
Mi-au murit 11 stupi (pana acum)... Cum se completeaza fisa si ce demersuri ar trebui sa facem in privinta crotaliilor?

printeaza cate 4 fise pe pagina !
alex977

Fișă familiei de albine

Mesajde florin trintoru » 14 Ian 2016, 12:44

Sal aș dori o fișă a familiei de albine,sunt ceva pe net dar vreau să văd ce tipuri folosiți ,momentan am un caiet unde notez diferite operații pe care le fac dar cred ca o fișă este mai practică
florin trintoru

Re: Fișă familiei de albine

Mesajde un OM » 14 Ian 2016, 13:37

In niciun caz fisa nu este mai practica, este pentru "controale". Acum nu am timp, mai pe seara.
un OM

Mesajde florin trintoru » 14 Ian 2016, 13:43

Ok astept și alte raspunsuri
florin trintoru

Mesajde lucky5strike » 14 Ian 2016, 21:27

Fa un tabel ca mai jos si este de ajuns.

La final, intotdeauna lasa loc pentru o fraza doua(concluzii vizita) in care sa sintetizezi la general, impresiile tale la acel moment.

La anul o sa te amuzi un pic, dar asa se invata...

||FAMILIE||MATCA||ALBINA||PUIET||MIERE||OBSERVATII||
_________|______|________|______|_______|_________|

Concluzii vizita

Mesajde florin trintoru » 14 Ian 2016, 22:24

Chiar nu are nimeni una cum trebuie cum știți care matcă e bună să puteți face o selecție mă refer la cei cu stupi mulți eu pe caiet la 9 stupi cu tot cu roiuri știu care e mai bun dar cei cu 100 cum fac ,de exemplu sunt stupi buni în primăvara pe 7 rame dar alții mai slăbi sunt mai puternici la salcim dacă nu aveți o fișă cum procedați cind faceți roiurile vedeți care e mai populat sau urmăriți o fișă care spune mai multe etape ale familiei,ce selecție mai e aia
florin trintoru

Mesajde lucky5strike » 14 Ian 2016, 23:24

Ti-am oferit solutia care am considerat ca-ti trebuie.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde florin trintoru » 14 Ian 2016, 23:48

Mulțumesc dar nu este ce caut
florin trintoru

Mesajde daffid mihailov » 15 Ian 2016, 22:56

Florin caută pe YouTube "program apicol 2016 " si o sa găsește in Aplicație o fisa exact cum te intereseaza pe tine. O poți lua de model.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde florin trintoru » 16 Ian 2016, 08:35

Mulțumesc am să caut
florin trintoru

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR