Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

ULEI DE PARAFINA

Mesajde pngflorin » 31 Mar 2015, 13:39

Pt trat contra varooa vreau sa folosesc ulei de parafina cumparat de la magazine de profil viticol.
Produsul este acesta : http://www.fermier.ro/ulei-parafina/
Se aplica pe suprafta vinului,formand o pelicula de min. 2mm avand rol de a-l izola fata de aer.La sfarsitul perioadei de pastrare,uleiul se recupereaza putand fi refolosit.

Se poate folosi in amestec cu VF si aplicat cu Furetto?
pngflorin

Re: ULEI DE PARAFINA

Mesajde Closcutz » 31 Mar 2015, 13:42

Nu stiu ce sa zic, dar al meu e luat din alta parte si scria ulei usor farmaceutic... La culoare asta mi se pare prea incolor( transparent)....dar incurcate sunt caile Domnului...poate o fi bun si asta viticol :?
Closcutz

Mesajde balasbebe » 31 Mar 2015, 21:49

Am primit ceva asemanator din SUA. Era folosit ca purgativ. Daca face fum este bun, iar pretul este bun.
balasbebe

Mesajde pngflorin » 01 Apr 2015, 08:18

Cineva i-mi spunea ca foloseste ulei de parafina cumparat de la magazinele de vopseluri....
pngflorin

Mesajde daniel1966 » 01 Apr 2015, 09:00

Eu folosesc ulei de parafina cumparat din farmaciile umane si nu am avut probleme .Se gaseste la tote farmaciile in flacoane de 30 si 50 ml.
daniel1966

Mesajde mausica » 01 Apr 2015, 09:09

Eu folosesc uleiul de parafina luat de la o firma din Timisoara...nu ii dau numele aici sa nu se considere reclama,insa e foarte ok.
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde pngflorin » 02 Apr 2015, 08:33

Eu l-am folosit de proba aseara, doar cu ulei de parafina cu destinatie viticola si a facut un fum dens, alb, cred ca este bun si acest tip de ulei.
Ma gandesc sa nu fie toxic pt albine , nu cunosc concentratia sau alte substante adaugate.Din ce am vb se pare ca nu exista ulei de parafina cu destinatie specifica ci doar grade diferite de filtrare.
Am sa folosesc urmatoarea reteta , pe care va rog sa o comentati daca e bine sau rau :
- 100 ml ulei parafina.
- 10 ml apa distilata/ plata.
-6,5 ml VF ( o sticluta)....cand am masurat cu seringa gradate am obtinut 5,8 ml ?????????

Cate un puf la fiecare stup Dadant 10/11R.
pngflorin

Mesajde TDI » 02 Apr 2015, 09:16

Fara apa distilata, in rest, e ok. Sau daca e musai sa adaugi apa distilata ca sa diluezi VF, scade aceeasi cantitate din cantitatea totala de ulei de parafina.
A si... 5.8 ml, seringa e corecta.
TDI

Mesajde pngflorin » 02 Apr 2015, 10:26

TDI scrie:Fara apa distilata, in rest, e ok. Sau daca e musai sa adaugi apa distilata ca sa diluezi VF, scade aceeasi cantitate din cantitatea totala de ulei de parafina.
A si... 5.8 ml, seringa e corecta.

Concluzia : 100 ml ulei parafina si 5,8 ml FV, CATE UN PUF LA FIECARE STUP.
pngflorin

Mesajde brianoo_bz » 02 Apr 2015, 13:04

uleiul de parafina nu este toxic
se foloseste atat in vinificatie deasupra vinului sa formeze pelicula cu rol antioxidant
se foloseste in medicina umana si veterinara in constipatii ( nu are gust nu are miros , nu este absorbit de organism cand se ingereaza )
uleiul de parafina este de un singur fel .......
eu il folosesc in apicultura ca djuvant pentru tacktic sau VF folsesc un aparat tip sarbesc
a dat randament bun un amestec de 12 ml tacktic la 100 ml ulei de parafina ( am folosit concentratii incepand de la 5 ml pana la 12ml /100 ml ulei parafina)
alternez tamna tratament cu tacktic si cu VF primavara nu fac tratament
brianoo_bz

Mesajde Kodrea » 15 Iun 2015, 18:21

Ce parere aveti daca in loc de ulei de parafina,voi folosi petrol pentru aprins focul ??
Kodrea

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE