Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Rame la crescut

Mesajde nae » 03 Apr 2015, 21:35

paul scrie:Inflorirea nu este in stransa corelare cu dezvoltarea albinei ! :shock:

Chiar daca nu raspunzi la PM ''ca nu vrea muschilul tau'' iti raspund :
-ESTE , pt fam nu pt ''roi'' ;)
nae

Mesajde TDI » 03 Apr 2015, 21:36

nae scrie:
XXL scrie:...Ba, nae
rame la crescut nu bag...poate foite :mrgreen:
iar foitele le bag la crescut dupa ce dispare albina de iarna
indiferent cate cerese am pe statul de plata :D

Cand sunt bou recunosc = ai dreptate , m-am molipsit dupa idolul tau ;)
FA=faguri nu foite -de hartie/ceapa...
RA = stie .. vezi mai sus . ;)
ARGUMENTE ai ? , de ragaieli sunt si eu capabil .

Lasa-l pe XXL, roaga-l doar sa fie mai pe albine, altfel mi s-a părut ca are ce zice... nefiind partinitor.
TDI

Mesajde nae » 03 Apr 2015, 21:37

XXL scrie:...asta ...

Nu ma intereseaza decat ARGUMENTE = ai ?
Pisci , zici ? :D
Bine , il rog : -despre albine zici ceva ?
nae

Mesajde nae » 03 Apr 2015, 21:44

nae scrie:FLORA infloreste dupa ORE de insolare acumulate = situatie in stransa corelare cu dezvoltarea albinei .
Salcamul + fam mea = Salcamul + familia lu' Horia CH

Fam mea la salcamul din zona mea = familia ta la salcamul din zona ta
GATA , imi ajunge . :(
nae

Mesajde Ioan Guist » 04 Apr 2015, 08:50

Si eu cred precum Nae.
Albina tine pasul cu natura.
Treaba apicultorului e sa o ia pe scurtatura.Ba cu sirop si turte proteice , ba cu o albina ce ce se trezeste devreme, ba cu impachetare si calorifer in lada, ba cu iernare la adapost, ba cu fortare de zbor de curatire, ba cu intoarcere de cuib si descapacire.Care cum stie.Toate astea sunt eforturi mari pentru rezultate firave.Nu ai cum sa umplii o lada intr-o luna ! A.M are salcamul si rapita in zona doar de 3 secunde (la scara istoriei). Ce treaba are cu astea? Am umpliut forumul de scheme de lucru si artificii de "pacalit treburile' si rezultate ...sub efort.
Albina tine pasul cu natura fiinca nu-i proasta :lol:
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde lucky5strike » 04 Apr 2015, 09:46

Pai, tine pasul cu vremea. Numai ca una era intr-o scorbura uitata undeva in padure, unde unitatea se propaga, din inertie. Omul a ajuns sa tina suta de urdinise pe o vatra. Aici, vrem, nu vrem, totul este artificial.

Singurul avantaj al spargerii de cuib pana la salcam e ca rama e procentual mai corect cladita. Metoda cere un cumul de factori favorabili care in practica nu se indeplinesc usor. Sa sparg, sa zicem la 15 april, 300 de cuibusoare, pe conditiile de clima si cules de la noi? Pai daca nu ai frecvent peste 16 grade, popor si aport bun de polen, albinele evita cu incapatanare pregatirea pontei in acesti faguri.

Sunt situatii cand merge. Sunt mult mai multe situatii cand nu merge.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde paul » 04 Apr 2015, 10:04

Ioan Guist scrie:Albina tine pasul cu natura.

Daca tine pasul ... la inflorirea cornului sau a salciei cate rame cu (de) puiet ar trebui sa fie intr-o familie medie ??? :?
La mine a inflorit salcia capreasca. Ieri a viscolit. Cate oua au pontat ieri reginele din stupii mei ? 8-) Vremea se anunta foarte rece in urmatoarele doua saptamani. Cu toata racoarea zambilele vor inflori, probabil si alte specii de salcii si rachiti. Cat vor oua reginele in aceste doua saptamani de frig ? :o
Albina tine pasul cu ... vremea (meteo) !
Plantele tin pasul cu ... informatia genetica !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Ioan Guist » 04 Apr 2015, 12:16

paul scrie:Albina tine pasul cu ... vremea (meteo) !
Plantele tin pasul cu ... informatia genetica !

eronat sau . Inomplect

Albinele noastre tin pasul cu ...informatia genetica adica instinct , corelat cu ce se intampla in natura.Cauza si efect.Oferta si reactie.
Genetic , AM nu este pregatita de cladit si explozie in aprilie.Noi o punem fortat in aceasta postura.De aici si nereusitele si lipsa unei formule scrise.Geba nascocim metode si calitate in operatiile de primavara.Rezultatele nu sunt pe masura efortului si a investitiei.La un numar mic de familii se pot obtine rezultate bunicele.Nici pretentiile nu sunt mari.La un numar mare de familii pe vatra, rezultate vs efort este ...moca.Trebuie lucrat intens si grabnic in cealalta parte.

Plantele sunt supuse si ele conditiilor meteo ca si albinele.

Rezulta ca : Albinele si plantele sunt dependente impreuna de conditiile pedoclimatice,geografice si de mostenirea genetica, asa ca ...cam merg impreuna.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Trantorul@ » 04 Apr 2015, 16:50

:lol: :lol: :lol:

Joia trecuta adica in 26 Martie cand au fost in jur de 20 de grade erau 4 - 5 flori seara deschise in unii corcodusi .... in zarzari la fel ..... pot sa zic ca albinele de atunci nu au zburat deloc decat sa amorteasca si sa moara pe afara .... eeee astazi 4 Aprilie corcodusi aia si zarzari sunt complect infloriti , in vreo 2-3 zile posibil sa se scuture si albinele nici nu i-au mirosit .... papadia pe zii ce trece se deschide tot mai multa .... polen aveam in stupi iernati pe 7-8 rame si aveau cam 3 rame 70-80 % cu puiet si unele sau apucat si de a patra rama in jur de o fata de rama 60 -70% maxim in toti !!! acu sunt ferm convins ca nu mai este deloc polen si pastura prin ei ..... pai matcile alea or fi proaste sa mai oua ??? azi noapte o fost cu minus .... azi foarte frig ... poate o fi ceva zbor de Miercuri incolo poate .... si vine in ultima saptamana din Aprilie 26-30 de grade si noapte peste 15 grade cum sa mai intamplat d evreo 4 ori d ecand am albine si aia ii!!!
Deci 2 saptamaini fara zbor cand in stupi era un 3 rame de puiet ..... de vis si polen/pastura ceva mai mult de juma de rama pe o parte doar. ....

Albina merge in stransa corelare cu natura! Pai cum ar putea merge altfel ? Cu polen de la sac ? Cu rezistente ? Sau in zone unde albina ii mai avantajata si poate zbura ?

Am vb. si am facut referire la STUPI acum nu la pisoi .... IN CARE EXISTA MIERE INDESTULATOARE SI NU ALTCEVA !!!

Rame la crescut ??? pentru unii buna gluma acum .... am cumparat niste placi active sa strang niste polen .... cand le pun in ce an ???

:lol: :lol:

Hai sa fim sanatosi ca doar pacate ne facem cu abinele ca nu merge vremea cum am vrea noi ....
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde paul » 04 Apr 2015, 17:42

Ce-i Trantorasule, nici albinele tale nu tin pasul cu ... INFLORIREA FLORII (am scris cu litere mari pt. ca nu pot sa pun ghilimele cu tastatura asta ;) ) ???????????????????????????????????????????????
Eu ma gandeam ca numai ale mele ! :(
Oare 5-7 rame cu albina la ora asta or fi familii sau roi ??? :o Eu am o maxima dilema in sensul asta ! :idea:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Trantorul@ » 04 Apr 2015, 19:03

Cum sa nu tina pasul ele in stup mai tocand 1,2 - 10 ... pupe , larve ... oua ... si ponta in cap ca na 2 saptamaini fara zbor nu-i de ici de colo cand era mai mare nevoie de polennnnnn ... , florile in pomi si uite asa trec unele pe langa altele fara sa se pupe .... acu stau linistiti si merge totul conform planului cine are polen de la sac si centrale in ei , cei aflati in situatia mea asteptam sa intre din nou polen , sa se reia din nou ponta a 4( patru) -a oara primavara asta si uite ca ne trezim in salcam cu ??? .... unde s-o mai zburat ii altceva ....

Cine stie daca or zbura si de Miercuri ...??? cica ar fi 8 grade si soare ...... om vedea ....
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE