Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: matca nu ponteaza

Mesajde mellis » 05 Apr 2015, 00:26

"Unul din stupi care era deasupra, au fugit ramele pe diagonala stupului, iar cand am ajuns acasa toata albina era sus adunata sup podisor!"
Cum ati pus stupul la transport? Ramele paralele cu linia drumului sau perpendiculare?
Sanatate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde nmbcatega » 05 Apr 2015, 08:46

Buna ziua, am dat 40lei/rama, cam 200 pe stup1
Persoana este foarte serioasa, si chiar i-am povestit de patanie si s-a oferit sa-mi dea un roi mai mic daca asta piere!
Acum sincer nu mai stiu cum l-am pus, si este un aspect important pe care nu l-am luat in calcul!
Treaba este ca acest stup a fost singurul unde ramele stau un pic mai lejer, ceilalti erau fixi si de aceea nu s-au miscat!
nmbcatega

Mesajde nae » 05 Apr 2015, 15:43

nmbcatega scrie:Persoana este foarte serioasa...

1- vatamata mecanic , n-am intalnit sa nu-si traga potirase de salvare = vina d-tale
2-nosema sau viral = e apatica si va pica ,ipoteza sustinuta si de 3 albine pe 3 rame :cry: = vina .. d-tale , vanzatorul e ''foarte serios''- nu-l banuim .

''Foarte serioasa '' zici ?
200 : 40 = 5 RAME =hai ,4 + matca >RAME , adica RAME cu albina ,puiet, rezerve ..NU doua muste .
Eu , nu sunt serios, nu-ti dadeam fam /5 RAME cu 200 in conditiile '15
Roiul de vara e calculat la rama .
Fam scoasa din iarna la potential =are pret
Familia scoasa din iarna muribunda se uneste nu se da nici cadou .
O parerea neserioasa . :(
nae

Mesajde nmbcatega » 05 Apr 2015, 16:16

Am inteles..
Acum ce este de facut asta intreb eu!?
Sa mai astept inca o saptamana?
Sa unesc ce a mai ramas, fara matca, care este compromisa?
nmbcatega

Mesajde vyktor » 05 Apr 2015, 16:59

nae scrie:
nmbcatega scrie:Persoana este foarte serioasa...

1- vatamata mecanic , n-am intalnit sa nu-si traga potirase de salvare = vina d-tale
2-nosema sau viral = e apatica si va pica ,ipoteza sustinuta si de 3 albine pe 3 rame :cry: = vina .. d-tale , vanzatorul e ''foarte serios''- nu-l banuim .

''Foarte serioasa '' zici ?
200 : 40 = 5 RAME =hai ,4 + matca >RAME , adica RAME cu albina ,puiet, rezerve ..NU doua muste .
Eu , nu sunt serios, nu-ti dadeam fam /5 RAME cu 200 in conditiile '15
Roiul de vara e calculat la rama .
Fam scoasa din iarna la potential =are pret
Familia scoasa din iarna muribunda se uneste nu se da nici cadou .
O parerea neserioasa . :(

Nae, tu ai facut romana cu profa' de mate?
Citesc cam tot ce se scrie pe forum, da' la tine......e grele=ma straduiesc / < > ~ prea multe
Sorry, sper sa nu te superi.
vyktor

Mesajde zip2006 » 05 Apr 2015, 17:16

Mai baieti ,familiile de albine s-au vindut si cumparat de regula inainte de salcim pe 10 rame ,pentru ca vinzatorul sa ceara un pret corect iar cumparatorul sa plateasca un pret corect pe familie...cine cumpara in martie poate avea surprize ..surprize ,parerea mea matca a fost schimbata in toamna si nu s-a imperecheat ,vinzatorul a facut familia cu puiet din colecta si a vindut-o.....la o matca care s-a ouat si s-a terminat punga spermatica baga oua nefecundate si capaceste BAITEI ...asa ca bagati la cap lua-ti familii cind trebuie .
zip2006

Mesajde nae » 05 Apr 2015, 18:12

vyktor scrie:Nae, tu ai facut romana cu profa' de mate?
Citesc cam tot ce se scrie pe forum, da' la tine......e grele=ma straduiesc / < > ~ prea multe
Sorry, sper sa nu te superi.

Nu ma supar .
(nu excelez nici la mate nici la romana :( )
Salut .
nae

Mesajde alt stupar » 05 Apr 2015, 18:20

]
Citesc cam tot ce se scrie pe forum, .

vyktor, am si eu o curiozitate... tu caligrafia cu cine ai invatat-o ? Cu profa de mimico-gestuale cumva ? :shock:
Ca de comentat cum scrie cine scrie... vad ca stii, dar cam atat ... ;)
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde nmbcatega » 05 Apr 2015, 18:28

zip2006 scrie:Mai baieti ,familiile de albine s-au vindut si cumparat de regula inainte de salcim pe 10 rame ,pentru ca vinzatorul sa ceara un pret corect iar cumparatorul sa plateasca un pret corect pe familie...cine cumpara in martie poate avea surprize ..surprize ,parerea mea matca a fost schimbata in toamna si nu s-a imperecheat ,vinzatorul a facut familia cu puiet din colecta si a vindut-o.....la o matca care s-a ouat si s-a terminat punga spermatica baga oua nefecundate si capaceste BAITEI ...asa ca bagati la cap lua-ti familii cind trebuie .

Cred ca nu am facut toate aspectele cunoscute!
Cand am luat stupii i-am luat pe alese pur si simplu, am intrat in stupina si am ales ce am gasit eu bun si de cuviinta, am luat trei stupi si cam toti sunt pe 4-5 rame cu albina, cu matca tanara produse in 05-06.2014!
Matca in cauza avea oua de 1-3 zile cand am ales stupul m-am uitat pe rame,si avea ponta buna, oua multe si grupate!
Dar din cauza mea si a transportului necorespunzator(nepricepere,graba ca incepuse brusc un vant rece), am ajuns la situatia de fata!
Poate este si trauma prin care am trecut-o + frigul ce a urmat, a facut-o sa nu mai oua, mai ales ca pe rame nu mai exista urma de larve necapacite sau oua, semn ca au facut curat pe rame, stupul a fost monitorizat si activitate de cules are, in sensul ca vine albina cu polen in stup!
Acum dumnezeu stie!?
Daca nu si nu unesc cu un alt stup si scap de regina daca nici saptamana asta nu oua!
nmbcatega

Mesajde vyktor » 05 Apr 2015, 19:31

alt stupar scrie:]
Citesc cam tot ce se scrie pe forum, .

vyktor, am si eu o curiozitate... tu caligrafia cu cine ai invatat-o ? Cu profa de mimico-gestuale cumva ? :shock:
Ca de comentat cum scrie cine scrie... vad ca stii, dar cam atat ... ;)

Corb la corb.....
Tot ce am vrut sa spun, pe langa o gluma, e ca felul de a scrie al lui Nae, pentru mine cel putin,e destul de greu de inteles. Asta e, oi fi eu mai greu de cap. Dar cred ca Nae nu are nevoie de avocat, daca nu i convine ceea ce am spus eu.
vyktor

Mesajde Florin Dobre » 05 Apr 2015, 19:43

Ca sa intelegi ce zice Nae, trebuie sa fii pe frecventa potrivita. Si zice bine. :D
Nae, te tzuc.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde vyktor » 05 Apr 2015, 19:52

Florin Dobre scrie:Ca sa intelegi ce zice Nae, trebuie sa fii pe frecventa potrivita. Si zice bine. :D
Nae, te tzuc.

Departe de mine gandul acesta. Dupa cum am spus, sunt un cititor al forumului, unul fidel chiar.
Nu pricep de ce trebuie sa sariti unul cate unul. Eu m am adresat lui Nae :shock:
vyktor

Mesajde nae » 05 Apr 2015, 19:56

Florin Dobre scrie:Nae, te tzuc.

Mai bine imi dai un telefon-aparat ca al meu e praf , nu mi-e ziua :roll: dar merge si in avans . :D
Am fost apelat si nu vad cine , scuze .
Maine cumpar altul , promit .
nae

Mesajde Florin Dobre » 05 Apr 2015, 20:06

vyktor scrie:Nu pricep de ce trebuie sa sariti unul cate unul. Eu m am adresat lui Nae :shock:

Si eu tot lui Nae m-am adresat...ca mi-i drag. Hai Nae ca te sun...sa-mi urezi. :lol:
Nu sare nimeni Victor. Peace! :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde MIHAEE'E » 05 Apr 2015, 22:24

nmbcatega scrie:Buna ziua, am dat 40lei/rama, cam 200 pe stup1
[u]Persoana este foarte serioasa[/u], si chiar i-am povestit de patanie si s-a oferit sa-mi dea un roi mai mic daca asta piere!
Acum sincer nu mai stiu cum l-am pus, si este un aspect important pe care nu l-am luat in calcul!
Treaba este ca acest stup a fost singurul unde ramele stau un pic mai lejer, ceilalti erau fixi si de aceea nu s-au miscat!

salut
eu cand am cumparat 9 fam anul trecut, am avut 4 cutii de 12 R si 5 de 10 R
la cei 4 stupi mi-a mai dat fie 2 rame cladite , fie a pus 2 rame goale tocmai sa nu se intample o situatie de genul asta
cu roii am mai patit-o si eu, sa plece ramele aiurea prin stup, da niciodata nu am avut surpriza cu regina.
MIHAEE'E

Mesajde mellis » 05 Apr 2015, 23:16

[quote="nmbcatega"][
Matca in cauza avea oua de 1-3 zile cand am ales stupul m-am uitat pe rame,si avea ponta buna, oua multe si grupate!
Dar din cauza mea si a transportului necorespunzator(nepricepere,graba ca incepuse brusc un vant rece), am ajuns la situatia de fata!
\
De ce nu scrieti localitatea sa știm de unde sunteți?
Dar mâncare au roii aceștia cumpărați?
Ce rezerve de hrana aveți? Ați dat turta/stimulat/complectat?
Nu este frig si la voi? Aveți cules?
Sănătate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR