Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Se mai intampla si asa

Mesajde jenica67 » 05 Apr 2015, 17:42

Mai spune ca poate provine, din materialele de constructie si intretinere a stupului !? :shock:
jenica67

Mesajde Florin Dobre » 05 Apr 2015, 18:34

Poate proveni din lentilele de contact pe care si le-au pus ca stau prost cu vederea. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Gicuta » 06 Apr 2015, 20:53

Buna seara. In primul rand, cred ca este vorba de 2nm (adica nanometri). In al doilea rand, cred ca este posibil ca reziduurile din natura sau din stup sa ajunga in miere. Sunt multe procese ale ecosistemului pe care nu le vedem, dar se petrec (fie ca ne place ,fie ca nu). Parerea mea este sa fim un pic mai ECO cu albinele noastre. Toate cele bune!!
(..) nu conteaza atat de mult soiul (de albine), ci prostul din spatele soiului. (Kamy)
Gicuta

Mesajde Aurel1959 » 06 Apr 2015, 23:13

Si parerea mea este ca reporterul nu a dat amanunte explicite cu privire la
probele supuse testului.Acest lucru poate fi din interes sau lipsa de profesionalism.Eu cred ca ceva totusi trebuie avut in atentie. Spunea cineva pe aici ca nu foloseste decat vase din plastic asazis alimentar pentru miere.Eu am o intrebare: Plasticul folosit pentru recipientele de apa, este sau nu plastic alimentar? Dupa mine ,cred ca este alimentar din moment ce se imbuteliza apa pe care o bem.Faceti va rog un experiment :Puneti int-un recipient de la apa curat, miere .Punetii dopul si mai umblati la el dupa cateva luni. Luati cu lingurita miere si veti constata ca prima lingurita (de deasupra) va avea miros de produs petrolier.
Eu cred ca in acea analiza era vorba de reziduri dar rezultatul a fost publicat aiurea.
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde proapis13 » 07 Apr 2015, 08:34

Aurel1959 scrie::Puneti int-un recipient de la apa curat, miere .Punetii dopul si mai umblati la el dupa cateva luni. Luati cu lingurita miere si veti constata ca prima lingurita (de deasupra) va avea miros de produs petrolier.

Zilele trecute am desfacut un PET in care am luat asta vara apa de izvor de la Herculane..NU a avut gust de produs petrolier :!:
Vand miere de ani buni numai in borcane de plastic alimentar transparent...NU am avut reclamatii ca ar avea gust petrolier... :!:
Fiti seriosi domnilor...asta e comandata de catre cineva ce vrea sa submineze apicultura si sa boicoteze mierea romaneasca
Americani,au cele mai inalte standarde alimentare,de ce NU au interzis fagurii din plastic ???? :shock:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde CATALIN » 07 Apr 2015, 08:45

ie pus de cineva la adresa lu" cineva :lol:
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Aurel1959 » 07 Apr 2015, 10:44

proapis13 scrie:
Aurel1959 scrie::Puneti int-un recipient de la apa curat, miere .Punetii dopul si mai umblati la el dupa cateva luni. Luati cu lingurita miere si veti constata ca prima lingurita (de deasupra) va avea miros de produs petrolier.

Zilele trecute am desfacut un PET in care am luat asta vara apa de izvor de la Herculane..NU a avut gust de produs petrolier :!:
Vand miere de ani buni numai in borcane de plastic alimentar transparent...NU am avut reclamatii ca ar avea gust petrolier... :!:
Fiti seriosi domnilor...asta e comandata de catre cineva ce vrea sa submineze apicultura si sa boicoteze mierea romaneasca
Americani,au cele mai inalte standarde alimentare,de ce NU au interzis fagurii din plastic ???? :shock:

Ai dreptate Proapis13! La peturile de apa nu am sesizat nici eu vreun iz deosebit.Si in situatia descrisa de tine te cred pe cuvant, mai ales ca apa era de la Herculane :) Referitor la problema in discutie, eu iau in calcul ambele variante si nu ma intereseaza ce fac americanii ca nu sant ei perfectiunea pe planeta.Daca vrei sa te convingi ca cele spuse de mine mai sus nu sant povesti,fa un experiment ca nu costa nimic.Am in vedere si posibilitatea ca facand experimentul sa nu ajungi la acelas rezultat pentru ca, conditiile pot fi diferite.Eu am procedat in felul urmator:Am luat peturile de 5-6 litri din care am consumat apa.Leam verificat si leam pus la soare cu gura in jos ca sa se scurga apa, tinandule in soare pana s-au uscat peretii, dupa care am pus mierea.Am sesizat acel iz usor de petrol tarziu in momentul cand a trebuit sa curat cele cateva reziduri de ceara care se ridica la suprafata,la prima dechidere a petului.Ulterior ori s-a mai perdut din intensitate, ori nu am perceput eu aceasi intensitte.Dar la prima deschidere a petului se simte clar miros de petrol si punand in gura, iz de petrol.Acum iau in calcul mai multe variate.Una ar fi producatorul de peturi si a doua faptul ca tinand mult timp peturile expuse in soare, razele soarelui sa fi avut reactie asupra lor.
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE