Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupina lui FLORINELU

Mesajde Mircea_63 » 05 Apr 2015, 22:07

La multi anisori FLORINELU! :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde FLORINELU » 05 Apr 2015, 22:20

multumesc tuturor celor ce mi-au transmis urari si la fel va doresc la toti multa sanatate si viata lunga.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 11 Apr 2015, 08:12

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
am gasit aceasta poza facuta in 2013 16 04 corcodusii sant in floare,acuma in 2015 11 04 floarea la corcodusi sa scuturat,asa ca vremea nu e intarziata,iar in 2013 am avut miere si inca multa.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 12 Apr 2015, 12:15

cristos a inviat.
sa aveti un an bogat in produse apicole.
pun si eu o poza facuta azi.
Fişiere ataşate
florii si paste 2015 025.JPG
pruni bistriti de paste 2015 in Timisoara.
FLORINELU

Mesajde mellis » 12 Apr 2015, 14:39

Adevărat a înviat!
Multa sănătate, flori si miere din belșug.
Ați pus colectoarele??
Doamne-ajută!
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde FLORINELU » 15 Apr 2015, 16:47

buna ziua dragi colegi,azi am terminat "vizia" la toti stupii,sant toti in regula,au puiet de toate categoriile,deci si matca,am cativa foarte buni la care va trebui sa le pun in curand magazia le-am bagat cate o rama claditoare la fiecare,azi m-am uitat la doi la care le-am pus ieri si e cladita 20%.care sant mai slabi i-am ajutat cu cate o rama cu puiet de la cei puternici. am montat cateva colectoare de polen,ieri am mancat prima lingura de polen de anul acesta. toate bune si frumoase daca nu ar fi un dar:sant rele,foarte rele,cum parca nu au fost niciodata,am luat azi o sumedenie de intepaturi,pana pe la ora 14 a fost cum a fost dar dupa aia nu mai merge de nici o culoare,cum ies afara cum ma iau la intrebari sar la mine cum ma vad dar si la nevastamea,nu a fost anul asta la stupina iar acuma au primit-o cu "DRAG".sant rele din cale afara,are cineva vreo explicatie pentru asa un comportament??. mentionez ca nu am rapita pe o raza de 10 km. :?:
FLORINELU

Mesajde Avram » 15 Apr 2015, 17:59

Nea Florinelu agresivitatea de care vorbiti o regasesc si in zona mea la toti stuparii
Sunt al naibii de rele....nu am intalnit inca primavara cu o asa agresivitate la albine , te bazaie si daca treci pe langa ei !

Explicatii nu am dar s-o gasi cineva pe aci sa ne lamureasca .

Numai bine ... si puneti colectoarele ca pe la noi cam blocheaza ramele cu atata polen !
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde iunicu » 15 Apr 2015, 18:06

La fel citeam si primavara trecuta pe forum. Ale mele anul trecut au fost rele, anul asta mai blande.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde cristi_vidican » 15 Apr 2015, 19:11

Marți am putut lucra lejer la stupi. Dacă am luat 2 înțepături la 50 de stupi.
Azi mi-am planificat să leg stupii cu chingi ca să-i pot duce la rapiță când le-o veni vremea. Abia dacă am putut face asta.
Albina stătea și prin curte la împuns
Două grădini distanță de mine, niște țigani își puneau cartofii.
Mă tot uitam la ei și mă rugam să poată să-și facă munca nederanjați.
Am terminat munca la stupi și ei încă puneau cartofi. Domnul a fost bun cu ei. :lol:
Urmează rapița. Le duc lângă o fermă de capre.
Cu siguranță că voi învăța multe :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde gigibecalul » 15 Apr 2015, 19:27

Și la mine au fost foarte agresive astăzi...și am deja discuții cu unii vecini. Azi m-am interesat de un loc în care să le mut...nu îmi convine, dar dacă trebuie, o să o fac și pe asta!
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde popik50 » 15 Apr 2015, 21:19

Agresivitate si la mine...acum o saptamana erau miei, acum parca au innebunit :lol:
popik50

Mesajde ionut iasi » 15 Apr 2015, 22:08

La mine s-au linistit ca si la mine erau agresive,cand treceam pe langa stupi si sareau una doua pe mine,azi fara masca intre ei si nik toate isi vedeau de treaba,sper sa o tina asa :) .
ionut iasi

Mesajde b.a » 15 Apr 2015, 22:52

ionut iasi scrie:La mine s-au linistit ca si la mine erau agresive,cand treceam pe langa stupi si sareau una doua pe mine,azi fara masca intre ei si nik toate isi vedeau de treaba,sper sa o tina asa :) .

pai zi-ne ce s-a schimbat? si scuzati domnul Florinelu ca intreb pe thread-ul d-voastra.

le-ai marit spatiul cu caturi?nu mai au asa mult polen in natura?a crescut puietul suficient sa ajute albina culegatoare sa nu mai fie stresata de prea multe responsabilitati?care ar fi cauza?

si la mine in sud-est sunt rele in special familiile batrane pe 10 rame.
erau rele si acum o saptamana cand aveau spatiu suficient si sunt la fel si acum cand aproape au cuiburile blocate si cer sa le pun caturi.
b.a

Mesajde ionut iasi » 15 Apr 2015, 23:15

pai zi-ne ce s-a schimbat? si scuzati domnul Florinelu ca intreb pe thread-ul d-voastra.

le-ai marit spatiul cu caturi?nu mai au asa mult polen in natura?a crescut puietul suficient sa ajute albina culegatoare sa nu mai fie stresata de prea multe responsabilitati?care ar fi cauza?

erau rele si acum o saptamana cand aveau spatiu suficient si sunt la fel si acum cand aproape au cuiburile blocate si cer sa le pun caturi.[/quote]

Ce s-a schimbat...culesul..a devenit mai abundent,plecau ca din cartus pe urdinis plus sursa de polen ;) ( sa traiesti nea Mariane).Asta dupa mintea mea dupa a lor poate e altceva...
Nene Florinelu nu te supara ca ti-am folosit pagina ,raman dator cu un jin negru de la Iasi
ionut iasi

Mesajde FLORINELU » 16 Apr 2015, 13:08

ionut iasi scrie:pai zi-ne ce s-a schimbat? si scuzati domnul Florinelu ca intreb pe thread-ul d-voastra.

erau rele si acum o saptamana cand aveau spatiu suficient si sunt la fel si acum cand aproape au cuiburile blocate si cer sa le pun caturi.

Ce s-a schimbat...culesul..a devenit mai abundent,plecau ca din cartus pe urdinis plus sursa de polen ;) ( sa traiesti nea Mariane).Asta dupa mintea mea dupa a lor poate e altceva...
Nene Florinelu nu te supara ca ti-am folosit pagina ,raman dator cu un jin negru de la Iasi[/quote]
:?: :lol:
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 16 Apr 2015, 20:58

nici gand sa ma supar Ionut din contra ,nu stii ca unii vreau sa aiba cat mai multe postari la pagini personale :?: ,eu nu fac parte dintre ei dar daca e totusi vorba de un "JIN" de la Iasi nu pot sa refuz si accept orice :lol: :lol:
auzi dom-le e si negru ,mai bun nu se poate.
FLORINELU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?