Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Marius Mada

Mesajde mausica » 15 Apr 2015, 21:20

Polen colectat azi.
Paul...din pacate nu am reusit sa dau de acel stup ca s-a lasat seara,insa maine sunt intre ei la spart de cuiburi si poate il zaresc.ideea e ca toate familiile sunt acum pe 8-10 rame.Macar daca vedeam nr de la lada :oops:
Fişiere ataşate
rsz_20150415_205823.jpg
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde ionut iasi » 15 Apr 2015, 21:59

Frumos,frumos ,place ochiului...uite vreau sa te intreb ceva ...poti sa imi spui cam cat are leatul inferior de la rama pt. fagurele din plastic ca vreau sa incerc sa imi fac cateva si mi-ar trebui o dimensiune la leatul acela si daca pui si un foto iti zic merci de doua ori :) .Merci anticipat
ionut iasi

Mesajde mausica » 16 Apr 2015, 19:53

paul scrie:Mausica, la pag. 32 ai postat pe 20 martie 2 familii!
Prima familie (cea pe 6 rame), acolo unde ai scris ... sirop din plin, cum se prezinta acum ???

Cam asa arata azi la ora 14....pana deseara se mai imbraca cu ceva culegatoare care era plecata
Puiet pe 5 sigur.....poate pana maine baga si pe a 6 :lol: :lol:
Fişiere ataşate
rsz_220150416_140432.jpg
mausica

Mesajde paul » 16 Apr 2015, 20:33

Inseamna ca asa vor arata si ai mei (majoritatea) peste ... o luna ! :o Cam ... naspa ! De regula in acea perioada rapita-i la apogeu si salcamul in blockstarturi ! :(
Asa cum anticipam,lucrul de care ma temeam cel mai tare, in acest moment are loc o explozie florala ! Au inflorit odata zarzarii,corcodusii, forsitia, magnoliul si papadia. In maxim 2 zile pleaca si ciresii si in maximum o saptamana prunii si perii. Vremea nu ma ajuta defel ... marti si miercuri , frig si vant, azi si maine temperaturi de vara (21*C-24*C)iar de sambata ... 9*C. Temperaturi ... maxime !!! :(
Multumesc frumos pentru photo !
LE ... cred ca am sa fac un efort si o sa-mi aduc stupii la tine, la toamna ! :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde mausica » 16 Apr 2015, 20:50

paul scrie:Inseamna ca asa vor arata si ai mei (majoritatea) peste ... o luna ! :o Cam ... naspa ! De regula in acea perioada rapita-i la apogeu si salcamul in blockstarturi ! :(

Si tine cont ca pe asta il tin strans,iar acuma seara m-am uitat la el si albina imbraca si diafragma ;) azi a primit o rama cladita,maine ii bag foite si e incheiat
paul scrie:
LE ... cred ca am sa fac un efort si o sa-mi aduc stupii la tine, la toamna ! :P

Esti binevenit :D
mausica

Mesajde Bambucha » 16 Apr 2015, 20:59

Paul, eu zic ca in 2 saptamani, hai max 3 ii inchizi si tu in 10. Cand incepe sa explodeze natura, intra si stupii in viteza a 5 a... Muntenia de nord are cam o saptamana intarziere fata de banat, la voi as zice 2 saptamani. Keine Panik auf Titanic, daca i-ai ingrijit corespunzator! ;)
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde paul » 17 Apr 2015, 18:56

Bambucha scrie:Paul, eu zic ca in 2 saptamani, hai max 3 ii inchizi si tu in 10. Cand incepe sa explodeze natura, intra si stupii in viteza a 5 a... Muntenia de nord are cam o saptamana intarziere fata de banat, la voi as zice 2 saptamani. Keine Panik auf Titanic, daca i-ai ingrijit corespunzator! ;)

Caline, multumesc pentru incurajare, numai ca, asa cum am mai spus, de ce mi-a fost frica ... n-am scapat ! In 2 zile au inflorit zarzarii, corcodusii si mai nou (azi) ciresii. O feerie de flori si ... albine ! Numai ca ... traiul bun nu tine mult. De maine se intoarce ... iarna ! :( Noaptea ... 0 (zero) grade ! :(
Familiile mele sunt acum in curba descendenta (mai putine albine pe fetele exterioare ale ramelor de inchidere - constatare facuta cu toate albinele acasa, la temperaturi scazute). Norocutul meu a fost ... unificarile din august. Daca nu le faceam, eram varza la ora asta !
12 familii sunt pe 7-8 rame, 11 sunt pe 6 rame si 1 pe 5 rame si cam depopulat ! Nu stiu cat puiet au pentru ca era vreme nefavorabila (vant rece), am incercat sa umblu intr-un stup , mi s-a ridicat toata albina in cap si ... m-am linistit !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde CORNEL V. » 17 Apr 2015, 20:02

Uita-te peste o saptamana...o sa iti creasca inima...hai ca ii faci si tu mari :)
CORNEL V.

Mesajde paul » 17 Apr 2015, 20:13

CORNEL V. scrie:Uita-te peste o saptamana...o sa iti creasca inima...hai ca ii faci si tu mari :)

Peste o saptamana ... n-am curaj ! Revine iarna ! :(
Poate peste 2 saptamani (dupa 1 mai ) sa-mi fac putin curaj ! :)
Stii, era o vorba ... un roi in mai = o caruta cu malai. In zona mea ar trebui sa valoreze ... un TIR ! :lol:
paul

Mesajde mausica » 20 Apr 2015, 16:55

Iti mai trebuie parcare pt tir si totul e rezolvat .
Intr-un final am ajuns si eu la rapita. Temperatura azi 18 gr.
mausica

Mesajde paul » 21 Apr 2015, 18:06

mausica scrie:Intr-un final am ajuns si eu la rapita. Temperatura azi 18 gr.

VREM POZE !!! :P
VREM VIDEOCLIPURI ! :P
Vreau si eu ... putina primavara ! :( :( :(
paul

Mesajde mausica » 21 Apr 2015, 18:12

paul scrie:
mausica scrie:Intr-un final am ajuns si eu la rapita. Temperatura azi 18 gr.

VREM POZE !!! :P
VREM VIDEOCLIPURI ! :P
Vreau si eu ... putina primavara ! :(

Si eu vreau dar.....nu am posibilitatea momentan sa le incarc.
Se incalzeste de maine vremea.....azi am luat la mana niste rame si picura nectarul din ele....deci incepe.
Mai multe altadata :))
mausica

Mesajde mausica » 21 Apr 2015, 20:23

Asa una de seara pt Paul :D ;)
Fişiere ataşate
20150421_201051.jpg
mausica

Mesajde paul » 21 Apr 2015, 20:36

mausica scrie:Asa una de seara pt Paul :D ;)

Ce fain ii sa traiesti in ... Caraibe ! :lol:
Da si ce-ti mai place sa rasucesti hangeru-n ... teaca ! :lol:
Mausica, sa dea Domnul sa nu-ti scada cantarul sub 4 kg. pe zi pana la salcam :!:
paul

Mesajde mausica » 21 Apr 2015, 20:39

Maine ma pregatesc de plaja :lol:
Asemenea iti doresc si eu ;)
mausica

Mesajde ves.lucian.zabrani » 21 Apr 2015, 20:47

Marius , nu stiu sigur daca Paul , prietenul meu , este insurat sau nu !!!
Poate reusim , daca inca nu este ( insurat ) , sa-l aducem mai aproape de noi !!!
Ca n-ar fi chiar asa de greu !!!
Ce zici , Marius ???
:lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?