victor s scrie:dar de ce nu ai ambalat-o la fel ca pe miere ? in borcane, direct cu capac si este consumata inaintea mierii (cel putin asa este la mine in familie)
p.s. - au vazut videoclipul unde profesorul Ursu recomanda aceasta capaceala, si de atunci, capaceala este pusa la loc de cinste, inaintea borcanelor de miere (iar ceara rezultata in urma masticatiei rezulta cea mai fina ceara . la primavara incerc sa fac niste portbotci, sa vedem ce-o iesi, daca-o iesi !)
Victor,
Am avut si pentru consum, bineinteles. Am apucat sa mai si daruiesc cateva borcane... Doar ca zilele astea am inceput ultimul borcan din casa si a trebuit sa reintregesc proviziile.
Stiu... trebuia ambalata de mult... dar pentru asta trebuie timp si sa te urnesti. Sa iti mai spun ca mai am si vreo 100 de kilograme de miere intr-un maturator pe care inca nu am pus-o la borcane? Si ca ma tot rog sa nu cristalizeze? Noroc ca am apucat sa pun floarea soarelui, ca acum o scoteam cu spaclu...
Capaceala a ramas in doua cutii ca astea din poza, inchise ermetic(ca incerca un prieten sa ma convinga ca nu se inchid bine si intra fluturii
Legat de proprietatile capacelii, sa stii ca este adevarat. Baietelului cel mare ii dau zilnic cam 2 lingurite, sau mai mult cand are pofta. De regula dimineata si seara la cana de lapte. Acum vreo 2 saptamani a racit putin. Tuse, rosu in gat, etc. Am marit imediat doza/frecventa. A fost pentru prima data cand a scapat fara medicamente.