proapis13 scrie:Ce zice cantarul la Calafat,Cetate...???
Cantarul zice ca trebuie albina ca rapita este si timp f bun da caldura grabeste planta.
proapis13 scrie:Ce zice cantarul la Calafat,Cetate...???
stuparii2015 scrie:Avram scrie:Daca vremea tine cu tine si ai culegatoare ... vor umple catul
Sunt familii bune ,au culegatoare si depinde si de vreme dar ce sanse sunt sa dea de acu incolo ca pan acum mai nimik ,asa dau unele soiurii de rapita?
amina scrie:stuparii2015 scrie:Avram scrie:Daca vremea tine cu tine si ai culegatoare ... vor umple catul
Sunt familii bune ,au culegatoare si depinde si de vreme dar ce sanse sunt sa dea de acu incolo ca pan acum mai nimik ,asa dau unele soiurii de rapita?
da sunt unele soiuri modificate genetic care nu dau pana la sfarsit ,asa am patit eu acum 5 anicand am avut stupii la un lan foarta frumos, si nu intelegeam de ce nu e nectar,am intrebat un agronom si mi-adeslusit misterul
stuparii2015 scrie:amina scrie:stuparii2015 scrie:Avram scrie:Daca vremea tine cu tine si ai culegatoare ... vor umple catul
da sunt unele soiuri modificate genetic care nu dau pana la sfarsit ,asa am patit eu acum 5 anicand am avut stupii la un lan foarta frumos, si nu intelegeam de ce nu e nectar,am intrebat un agronom si mi-adeslusit misterul
Asa e si lanul asta de rapita fr frumos dar pt poze doar caci a dat putin ,daca stiam ii mutam in alta parteNu ai scos nimik acum 5 ani?
amina scrie:stuparii2015 scrie:amina scrie:stuparii2015 scrie:Avram scrie:Daca vremea tine cu tine si ai culegatoare ... vor umple catul
Asa e si lanul asta de rapita fr frumos dar pt poze doar caci a dat putin ,daca stiam ii mutam in alta parteNu ai scos nimik acum 5 ani?
din pacate nu ,dar mai bine consulta un agronom ,nu vreau sa pleci pt. ca am patit-o eu
apialex scrie:Buna seara ! Mici precizari in ceea ce priveste rapita. In prezent majoritatea fermierilor prefera soiurile de rapita, hibrizii implica costuri mai mari si nu asigura productii mai bune decat in cazul in care hibridul respectiv prezinta rezistenta la iernare boli sau daunatori.
Iar secretia nectarului are loc in momentul in care floarea este deschisa . Glandele nectarifere fiind ascunse "pe fundul florii" asta find valabila la toate plantele ale caror flori secreta nectar. Secretia nectarului poate continua dupa polenizare, momentele in care dupa ce floarea se ofileste te miri de unde mai aduce albina nectar.
daffid mihailov scrie:Pe mine nu ma tenteaza rapita anul asta. Ce bine e acasa!
Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator