Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Arenda familii de albine

Mesajde Hropaciov » 22 Apr 2015, 18:44

In cazul ipotetic in care as intrerupe temporar stuparitul, 1-2 ani, pentru munca in strainatate, ar fi posibil sa-i dau in arenda pe aceasta perioada contra unui schimb modic-1kg miere/stup/an de exemplu iar la intoarcere sa preiau acelasi numar de stupi.In tot acest timp cel ce-iingrijeste poate valorifica toate produsele stupilor-roi si miere.Am deschis acest topic pentru a cere pareri daca cineva ar fi de acord cu aceasta preluare in aceste conditii.
Hropaciov

Re: Arenda familii de albine

Mesajde proapis13 » 22 Apr 2015, 19:36

O sa fii surprins cati or sa doresca una ca asta...stai numai sa se raspandeasca zvonul..
Mare grija pe mana cui dai stupina...si ce acte faci...verba volant... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde almasel » 22 Apr 2015, 19:58

Daca bine imi aduc aminte este un anunt ceva in genul acesta pe forumul de anunturi al stuparitului.
Sunati si vedeti ce si cum...
Sfatul meu prietenesc este ca daca tot vrei sa intrerupi pentru 2 ani... vinde tot, pune banii la banca, iar cand vrei iti iei din nou albine. E varianta fara dureri de cap, dupa parerea mea.
almasel

Mesajde valy » 22 Apr 2015, 20:33

almasel scrie:Daca bine imi aduc aminte este un anunt ceva in genul acesta pe forumul de anunturi al stuparitului.
Sunati si vedeti ce si cum...
Sfatul meu prietenesc este ca daca tot vrei sa intrerupi pentru 2 ani... vinde tot, pune banii la banca, iar cand vrei iti iei din nou albine. E varianta fara dureri de cap, dupa parerea mea.

bine spus ,asa te ajunge cel mai ieftin si sigur.
valy

Mesajde TDI » 22 Apr 2015, 21:09

Si nu ai nici un regret. In cel mai rau caz păstrezi cutiile depozitate undeva.
TDI

Mesajde Hropaciov » 22 Apr 2015, 21:14

Multumesc tuturor pentru feedback.
Hropaciov

Mesajde Hropaciov » 22 Apr 2015, 21:17

Dar...dupa 24 de ani de stuparit...ti-ai vinde copiii sau i-ai lasa in grija cuiva...cam asta e sentimentul.
Hropaciov

Mesajde TDI » 22 Apr 2015, 21:42

Daca trebuie sa pleci... Apicultorii de cursa lunga sunt in general sentimentali, dar daca-i dai cuiva si ti-i da înapoi intr-o stare de toata jalea, ce faci? Acum e drept, câteva matci le-as păstra si eu la vreun prieten dar inventarul apicol l-as vinde, preturile sunt foarte bune si... nu stii ce urmează.
TDI

Mesajde vasilefi » 23 Apr 2015, 13:11

eu i-as da in locul tau cuiva dar sa fie cunoscut si priceput
desigur ca de la oameni te poti astepta la orice dar daca stii ca-i om cu bun simt n-as avea nici o ezitare
vasilefi

Mesajde valy » 23 Apr 2015, 16:21

Hropaciov scrie:In cazul ipotetic in care as intrerupe temporar stuparitul, 1-2 ani, pentru munca in strainatate, ar fi posibil sa-i dau in arenda pe aceasta perioada contra unui schimb modic-1kg miere/stup/an de exemplu iar la intoarcere sa preiau acelasi numar de stupi.In tot acest timp cel ce-iingrijeste poate valorifica toate produsele stupilor-roi si miere.Am deschis acest topic pentru a cere pareri daca cineva ar fi de acord cu aceasta preluare in aceste conditii.

ipotetic vorbind eu unul m-as angaja sa tii iau in custodie ramane sa te hotarasti la renta anuala.
valy

Mesajde gabimihai » 28 Apr 2015, 17:12

Cati stupi ai, ca nu reiese din mesaj numarul familiilor.
Pagubasii incep prin a vinde ceea ce stiu a pot produce; castigatorii incep prin a produce ceea ce stiu ca pot vinde.
gabimihai

Mesajde CATALIN » 28 Apr 2015, 17:16

valy scrie:
Hropaciov scrie:In cazul ipotetic in care as intrerupe temporar stuparitul, 1-2 ani, pentru munca in strainatate, ar fi posibil sa-i dau in arenda pe aceasta perioada contra unui schimb modic-1kg miere/stup/an de exemplu iar la intoarcere sa preiau acelasi numar de stupi.In tot acest timp cel ce-iingrijeste poate valorifica toate produsele stupilor-roi si miere.Am deschis acest topic pentru a cere pareri daca cineva ar fi de acord cu aceasta preluare in aceste conditii.

ipotetic vorbind eu unul m-as angaja sa tii iau in custodie ramane sa te hotarasti la renta anuala.

in cazul lui, de nevoie nu de lene sa mai aiba pretenti si la renta??
cati iti lasa atat ii dai inapoi sau mai de obraz cati iti lasa atati sa-si aleaga din intreaga ta stupina pentru minim 2 ani
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Hropaciov » 28 Apr 2015, 21:24

Am 25 de familii. Cred ca as putea cere inapoi dupa 2 ani acelasi numar de familii dar in cutii noi. Atat.
Hropaciov

Mesajde FLORINELU » 29 Apr 2015, 09:20

da de cerut poti cere dar vezi ce primesti. nu stii povestea cu lupul si mieii de la stana?,intodeauna lupul mananca mieii altor persoane nu ai ciobanului :lol: ,se mai intampla si invers dar astea sant exceptii care confirma regula.,si oricum nu vei fi multumit de ce vei primi dupa 2 ani asa ca dupa parerea mea solutia ideala e vanzarea si peste 2 ani te apuci de apicultura. daca mai ai chef.
FLORINELU

Mesajde gabimihai » 03 Mai 2015, 22:07

Cutii noi,...pai ce tu in ce stupi ai familiile in acelea vor ramane toata perioada.
Pagubasii incep prin a vinde ceea ce stiu a pot produce; castigatorii incep prin a produce ceea ce stiu ca pot vinde.
gabimihai

Mesajde proapis13 » 04 Mai 2015, 07:45

Hropaciov scrie:Am 25 de familii. Cred ca as putea cere inapoi dupa 2 ani acelasi numar de familii dar in cutii noi. Atat.

Daca erai mai aproape eram interesat de propunerea asta... ;)
Bineinteles cu acte semnate la notar si cu martori...
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE