Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stefan Madalin

Mesajde emil_sorin » 29 Apr 2015, 22:08

Dușumeaua ,nu are șanțuri , ce e drept e ca prețul e mai mare ( 26 de lei m2 ) in m3 intra 50 m2 dec 50 * 26 1300 ..cam mult . dar e scândură luata la grosime de 2 cm si uscata la 12% . Pe lângă aceasta îmbinările sunt mult mai solide si scandura e lata de 10 cm. La mine pe pagina vezi ce a ieșit.

Spor la construit.
emil_sorin

Mesajde IonutMioveni » 01 Mai 2015, 10:28

Salutare Stefan!
Cat te.a costat jucarioara respectiva?
Cu ceva timp in urma am cumparat si eu scandura de 2,2 cm grosime cu canal, 20, 25 de sm latime. Au rezultat niste stupi sanatosi, doar sa te tina spatele sa.i ridici, cari. Doar ca de juma de an nu am mai gasit asa ceva( se vindea la 15 ron scandura si avea lungime intre 4m -4,10 m, pe alese).
In toamna am cumparat si eu 1 mc de scandura la 700 lei, tot asa pe alese. Am inteles de la doamna respectiva ca ar cam fi criza de materie prima ptr simplul fapt ca pretul per bustean a devenit mai avantajos decat pretul oferit pe cel prelucrat la gater, astfel foarte multe gatere ramanand pe tusa. Te salut Si spor la construit casute :D
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde stefanmadalin » 03 Mai 2015, 17:27

820 lei de la Bricodepot. In weekend-ul asta l-am pus la treaba serios. Limitatorul nu este paralel cu panza de taiat, asa ca a trebuit sa bag o saiba. Modalitatea de reglare a limitatorului nu este sigura, sare imediat dupa rigla de reglare. Daca reglaz limitatorul pe rigla la 5 cm(exemplu), imi iese scandura de 4,7-4,8cm. Trebuie sa o iau babeste....sa mai pun, sa mai iau.... Tot rumegusul ramane in plasa de pe fund. Nu am aspirator. Trebuie sa desfac sa scot de acolo rumegusul. Laserul de ghidaj e inutil, il vezi doar noaptea. Suportul laserului de ghidare se prinde nasol de tot langa discul de taiere, asa ca l-am scos. Ma incomoda si atunci cand ridicam si coboram panza.... Picioarele alea parca sunt din ceara, flambeaza ca toti dracii si sunt prinse cu toate ramforsarile venite din fabrica. Maneta pentru reglajul adancimii panzei nu sta acolo unde o pun eu si ma enerveaza maximm. Pe scurt chinezarie proasta, dar imi fac treaba cu ea. Ma intreb oare ce primeam daca imi luam unul mic, cum aveam de gand...
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 03 Mai 2015, 22:30

Ehe, saptamana asta m-am jucat putin. Intai mi-am facut mana pe niste larve de trantori, am vazut eu cum sta situatia. Am pus miere in portcupule si le-am dat la curatat. Pe seara, pe la ora 7, afara ploua, ma trezesc ca transvazez(dormisem de la 15 pan la 19). Cand m-am sculat direct la stup am zburat.
Cu o penseta facuta dintr-un lemn, indoita putin la varf, am reusit pe un semintuneric sa transvazez 20 de larve. Introduse apoi intr-un starter orfanizat cu o zi inainte, fara puiet larvar, doar capacit, fara matca. Am mai scuturat de la alt stup vreo 3 rame de puiet alb peste el, ca sa fie puternicos. Albina ciucure oe rame. Bagat larvele sambata seara, peste o saptamana verificam ce a iesit. Pana atunci se bucura si ele de vreme frumoasa si putin cules la rapita.

Am de gand sa fac niste roi din 3-4 rame de puiet in toate stadiile. Cum recomandati sa dau, botci aproape de eclozionare sau matci virgine eclozate in starter, finisate 2 zile, si apoi introduse in roi?
Fişiere ataşate
bara portbotci.jpg
stefanmadalin

Mesajde Jean Valjean » 03 Mai 2015, 22:55

stefanmadalin scrie:Am mai scuturat de la alt stup vreo 3 rame de puiet alb peste el, ca sa fie puternicos.

De care puiet zici tu ca ai scuturat?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde stefanmadalin » 03 Mai 2015, 23:14

Puiet proaspat ecluzionat, are o tenta albicioasa.
stefanmadalin

Mesajde Adi Hodis » 04 Mai 2015, 07:06

stefanmadalin scrie:820 lei de la Bricodepot. In weekend-ul asta l-am pus la treaba serios. Limitatorul nu este paralel cu panza de taiat, asa ca a trebuit sa bag o saiba. Modalitatea de reglare a limitatorului nu este sigura, sare imediat dupa rigla de reglare. Daca reglaz limitatorul pe rigla la 5 cm(exemplu), imi iese scandura de 4,7-4,8cm. Trebuie sa o iau babeste....sa mai pun, sa mai iau.... Tot rumegusul ramane in plasa de pe fund. Nu am aspirator. Trebuie sa desfac sa scot de acolo rumegusul. Laserul de ghidaj e inutil, il vezi doar noaptea. Suportul laserului de ghidare se prinde nasol de tot langa discul de taiere, asa ca l-am scos. Ma incomoda si atunci cand ridicam si coboram panza.... Picioarele alea parca sunt din ceara, flambeaza ca toti dracii si sunt prinse cu toate ramforsarile venite din fabrica. Maneta pentru reglajul adancimii panzei nu sta acolo unde o pun eu si ma enerveaza maximm. Pe scurt chinezarie proasta, dar imi fac treaba cu ea. Ma intreb oare ce primeam daca imi luam unul mic, cum aveam de gand...

Lasa Madaline ca tăt pățitu-i ... priceput. :)
Acum te-ai convins ca, ieftin, nu inseamnă neapărat că e si bun. Primești ceea ce plătești.
Verifică cum iese tăierea la 90* ... tai două buc. de scandură, le pui lîngă un dreptar si dacă tăieturile perpendiculare se unesc bine ( nu poti introduce o foaie de caiet intre scanduri ), atunci e bun reglajul.
S-au, fă un cat. După ce-l montezi, pune-l pe o suprafață plană. Dacă se mișcă un colț, trebuie reglat unghiul de tăiere la 90*.
La un reglaj bun, după ce ai 5 caturi făcute, le așezi unul peste altul si trebuie să stea fix, fără să se miște la apăsarea oricărui colț. :idea:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde stefanmadalin » 04 Mai 2015, 07:26

Nu am asa mari pretentii. Deocamdata am facut panouri pentru 7 stupi, dar nu am avut adeziv si holsuruburi la mine si nu le-am montat. Accept tolerante. Nici scandura nu e perfecta, una mai groasa, alta mai suntire. Mai trebuie sa lucrez la imbinarea panourilor, care o fac pe o placa de tego, si nu intotdeauna le imbin ''la fata'.
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 04 Mai 2015, 20:54

EURALIS=Alianta in Europa
EUR=Europa
ALIS=Alianta

Asta asa, ca sa ma mai vedeti la fata :D .
Fişiere ataşate
wewww.jpg
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 10 Mai 2015, 19:40

Si acum s ava arat cate au iesit. 18 din 20. Nu ma asteptam sa-mi iasa asa la prima transvazare.! Nu sunt insa sigur cu vasta larvelor, mai vedem.
Ce fac eu cu ele acum? Planul era sa tranvazez 20, sa-mi ia in crestere 12-15, si sa se imperecheze 10.
Acum trbeuie sa fac si nuclee.....
Fişiere ataşate
botci.jpg
stefanmadalin

Mesajde gigibecalul » 10 Mai 2015, 20:51

stefanmadalin scrie: Ce fac eu cu ele acum? Planul era sa tranvazez 20, sa-mi ia in crestere 12-15, si sa se imperecheze 10.
Acum trbeuie sa fac si nuclee.....

Îți alegi 12-15 cele mai frumoase...și celelalte le ....vinzi cu un leu bucata! :lol:
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde stefanmadalin » 10 Mai 2015, 22:15

Cum sa fac eu asa ceva? Voi da o sansa fiecarei matcute.
Nu v-am zis, ieri 9 mai a inflorit salcamul la mine. Pica salcamul pe mine si eu n-am albine..... Asta e an de salcam.
stefanmadalin

Mesajde gigibecalul » 11 Mai 2015, 16:00

Păi dacă le vinzi, asta înseamnă că nu le dai nici o șansă?
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde stefanmadalin » 13 Mai 2015, 08:54

Ce sa vand, ca nu-mi cunosc marfa ce va sa iasa. Poate asa, de la prieten la prieten.

Rama perfecta. Observati coltul dreapta jos, identic cu cel de pe rama lui Nea Florinelu.
Fişiere ataşate
fagurele perfect4.jpg
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 19 Mai 2015, 18:44

Hai sa va spun ce-am facut cu matcile.
Din 18 capacite, 4 moarte in botca, 1 moarta in suportul portcupula dupa ce tata a luat cupula cu tot cu botca si a scos-o afara(asa a facut la toate-sfat dat de mine),1 am gasit-o cu aripi franjurite si naclaita de miere, 1 a zburat cand i-am dat drumul din bigudiu in roi.
Deci dorinta de mai sus cu calculul mi-a fos indeplinita pana acum, reusind sa pun la imperecheat 11 matcute.
Cu ocazia asta am schimbat matcile ce nu-mi placeau si am mai facut si 8 roiuri, pe sfarsit de salcam.

Am tras si miere pura de salcam. Nectar a fost, albina mai putina. A fost un deliciu sa lucrez la verticali, mierea frumos in magazie(1/2), fata de orizontalii vechii unde iar am orbecait printre rame....
Scos si eu 30 kg de la 6 stupi.
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 24 Mai 2015, 11:34

Am facut si roiurile, 9 la numar, 7 din ele in stupi noi, facuti de mine.
Daca saptamana trecuta am tras la miere, ieri am fost la albine si surpriza, trebuie sa mai trag odata, totul este blocat complet cu miere..... am zis eu ca anul asta e de salcam. E primul cules al meu de salcam....adevarat.
Fişiere ataşate
primele roiuri1.jpg
stefanmadalin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?