Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupina lui FLORINELU

Mesajde alin75 » 27 Apr 2015, 10:21

Buna dimineata! Am vazut pozele, frumoase foc. Tocmai (nu RO) povesteam aseara pe LIVE ca asa rame cu puiet pina in speteaza superioara nu am avut nici o data. Acolo unde celulele erau mai deformate a depus trantori. Intrebasem pe d-nul Virgil (deoarece confirmase si Paul acest aspect), daca poate sa fie un "semn"?
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde mellis » 27 Apr 2015, 15:06

FLORINELU scrie:dedicatie pentru prietenul nostru Mellis,niste poze de la vizita de ieri:

Ziua buna,
Multumesc mult pentru dedicatie, frumos, imi pare rau ca am lipsit, sper sa nemai invite si alta data si sa particip si eu ;). Macar din poze sa simt si eu aerul curat si voia buna ce v-a cuprins.
Sanatate !
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde liviutzbogos » 27 Apr 2015, 22:33

Categoric ca va mai invit insa doar in timpul unui cules puternic, ca atunci am familii bune :D Multam nea Florin de laude doar ca... sa nu se suie la cap atatea laude, ori mie, ori albinelor :lol: Sanatate.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 04 Mai 2015, 20:55

buna seara dragi colegi,iaca sa va mai spun si eu ce am mai facut azi in domeniul apicol,ca in rest fac eu multe si nevrute,bune si si mai putin bume: deci la mine a inflorit paducelul 40% albinele nu mai sant rele ,am uitat vremurile alea de parca nici nu ar fi fost,in stupina miroase numai a paducel de iti vine sa dormi acolo printre stupi. au ramas colectoarele de polen puse iar dimineata a plouat putin apoi a venit si soarele si am avut acuma seara o recolta de polen peste asteptari.
surrpriza zilei despre care vroiam sa va spun si voua este ca azi 04.05.2015 pe la ora 14 auzind eu mare agitatie in stupina m-am dus sa vad despre ce e vorba,si ce credeti?primul roi de anul acesta isi luase zborul si se aseza intr-un prun inalt parca la ales pe cel mai inalt.toate bune si frumoase,ma pregatesc sa il primesc cum se cuvine si pe cand ma urcam pe scara cu cosnita in mana suna telefonul care intamplator era in buzunar,si cine credeti ca suna? nimeni altul decat prietenul meu si al nostru Duma. gand la gand cu bucurie ma gandesc eu avand in vedere promisiunea ca primul roi din pom de la mine il bagam in lada roz,dar ce credeti ca face domnia sa?imi inchide telefonul in nas cum ca se pare ca a gresit,il sun din nou si imi inchide iar telefonul. acuma eu roiul l-am bagat intr-o lada,i-am dat si un pic de sirop si o sa am grija de el ,dar de ce nu vrea sa vorbeasca Duma despre el? eu sa mai astept lada roz?voi ce ziceti?un sfat va rog. alo Duma.
FLORINELU

Mesajde BRUMITA » 04 Mai 2015, 21:12

Și noi avem un stup roz și îl dam la schimb pe roi. :lol:
Dacă ai mult , dă și altora din bunurile tale .
Dacă ai puțin, dă din inima ta.
(Fernad Fauriner Avery )
BRUMITA

Mesajde FLORINELU » 04 Mai 2015, 21:20

si cati roi vrei pe un stup roz :?: :?:
FLORINELU

Mesajde BRUMITA » 04 Mai 2015, 21:23

FLORINELU scrie:si cati roi vrei pe un stup roz :?: :?:

1/1 ca la sirop. :)
Dacă ai mult , dă și altora din bunurile tale .
Dacă ai puțin, dă din inima ta.
(Fernad Fauriner Avery )
BRUMITA

Mesajde FLORINELU » 04 Mai 2015, 21:26

ok,inseamna ca m-am aranjat.
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 04 Mai 2015, 21:27

Ii ocupat Duma, vai de... telefoanele lui. Ii singur in toata firma si se cearta cu soferii si cu ungurii :lol: Mai tineti roiul in lada aia vre-o doua zile, pana se dezmeticeste al nostru Duma, ca vine si el cu al lui roz-bombon :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde mellis » 05 Mai 2015, 10:09

Sanatate Nea Florin,
Ma bucur sa aud vesti bune despre stupina si apicultorul de la "casa din povesti".
Cat despre Duma ce sa zic, m-am mirat si eu ca nu a mai dat nici un semn. Este greu sa vorbesti limba vecinilor ;).
A simtit el ca vreti sa-l urcati in pom si a inchis...Cat despre roi, daca a fost promis lazii roz, va face o treaba buna...
Multa sanatate...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde duma » 05 Mai 2015, 15:50

Aloooooo nea Florine....astazi plec de la serviciu pe la 20 și fug și iau lada de la Deta și mâine sunt la matale......promisiunea e promisiune...ce mai!!!!!
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde gigibecalul » 05 Mai 2015, 23:17

FLORINELU scrie:eu sa mai astept lada roz?voi ce ziceti?un sfat va rog. alo Duma.

Io zic să nu i-l mai dați! Și-așa în vechile credințe populare din zona mea se zice că primul roi din an nu se dă, că dai sporul stupinei!...dar în zona dumneavoastră poate nu e așa. :lol: :lol: :lol:
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde FLORINELU » 06 Mai 2015, 06:12

Gigi,tu esti ardelean ca mine si la noi voarba ii voarba nu ma mai pot intoarce asa ca daca am fagadit gata e ca si dat.
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 06 Mai 2015, 07:42

No, dumneata ai fi bun de primar, ce ai spune ai si face :D
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde Adi Hodis » 06 Mai 2015, 08:40

alin75 scrie:Buna dimineata! Am vazut pozele, frumoase foc. Tocmai (nu RO) povesteam aseara pe LIVE ca asa rame cu puiet pina in speteaza superioara nu am avut nici o data. Acolo unde celulele erau mai deformate a depus trantori. Intrebasem pe d-nul Virgil (deoarece confirmase si Paul acest aspect), daca poate sa fie un "semn"?

Daca poa” sa fie un semn ? ... asa este, e un semn dar ce fel de semn ? ... oare la ce le trebuie trantorii ?. :)

@ d-le FOLORINELU,
vin si eu ... cam tarziu dar acuma am vazut, :)

LA MULTI ANI !.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde duma » 06 Mai 2015, 12:00

Nea Florin ......precum am spus asta noapte bantuiam pe la ora 23:30 prin stupina dupa lada roz ....... ma organizez dinou dupamasa si mai iau un Apicultor daca nu 2 sa vina cu mine sa facem poza de grup in stupina matale ...si bine inteles sa ma ajute sa car lada inapoi plina in masina !!!! :lol: Matale sa pui Timisoareana la rece ca este cald astazi si eu vin cu mierea de anul acesta la degustat !
Fişiere ataşate
rsz_img_20150505_224759.jpg
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?