paul scrie:Imi pare rau, dar, nici eu nu inteleg !
De ce-ai pus ziarele intre corpuri ? Zici ca au construit bine si rama foita din cuib (prima sau ultima) si pe cea din cat ! Eu ... ma indoiesc !
catalin ilisei scrie:paul scrie:Imi pare rau, dar, nici eu nu inteleg !
De ce-ai pus ziarele intre corpuri ? Zici ca au construit bine si rama foita din cuib (prima sau ultima) si pe cea din cat ! Eu ... ma indoiesc !
am pus ziarele intre corpuri din cauza ca am doar 3 rame in magazie iar spatiul care ramasese liber am pus ziare deasupra pe spetezele ramelor din cub dar nu pe toate ci dor pe 7 din ele iar in partea care aveam ramele puse si in magazi a ramas libera iar dupa cele 3 rame din magazie am pus si diafragma.Cu ce am gresit/ si legat de ziare le-am schimbat si am pus folie
paul scrie:Cataline, la cate rame cu puiet spui ca ai in stupi trebuia sa umpli catul cu rame (crescute sau foite) si sa nu pui nici un ziar. Gandeste-te ca in 2 maximum 3 saptamani eclozeaza acel puiet (1 rama puiet=minimum 2 intervale full de albina).
catalin ilisei scrie:paul scrie:Cataline, la cate rame cu puiet spui ca ai in stupi trebuia sa umpli catul cu rame (crescute sau foite) si sa nu pui nici un ziar. Gandeste-te ca in 2 maximum 3 saptamani eclozeaza acel puiet (1 rama puiet=minimum 2 intervale full de albina).
Pai nu stiu ce sa zic dar asa am fost sfatuit de un apicultor mai invarsta cu peste 30 de ani de apicultura el mi-a spus ca daca asi umple magazia deodata cu rame asi putea raci puietul si din cauza asta am procedat asa ca sa protejez puietul si ramele sa le introduc treptat in timp ce se umple si intervalele din magazie cu albina
nmbcatega scrie:Pai tocmai de aceea i-am extins pentru ca intrase in frigul roitului din cauza suprapopularii, 7-8 rame de puiet din 12 rame(4-5 rame cu miere/pastura), toate ramele erau acoperite cu albine complet!
nmbcatega scrie:Va multumesc pentru sfat, si asa am sa fac cu fiecare ocazie cand mai patesc asa!
Numai ca eu nu dispun de faguri claditi avand in vedere ca am doar trei stupi de anul trecut plus inca trei cumparati anul acesta!
La mine frigurile au inceput din cauza mea pentru ca nu le-am dat spatiu la timp, si cuibul a fost foarte strans tinut tot timpul, si din cauza faptului ca stupina o am la 40 km de mine si o vizitez cam la 5-6 zile!
Cat-ul l-am pus imediat ce am vazut ca nu mai au loc, si i-am spart cuibul cu foite la cladit!
Poate era mai bine sa-l sparg si sa fac un roi poate doi, ca oricum nu fac eu anul asta productie, dar sunt multi de daca....acum merg asa sa vad daca il potolesc, daca nu asta este....
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori