Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: MyBees, My hobby!

Mesajde MyBees » 01 Dec 2011, 23:24

Am citit ceva despre pitigoi. Cred ca mare parte din vina e a lor.(uite cum scap de responsabilitate :) )
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde Adi Hodis » 02 Dec 2011, 17:11

MyBees scrie:Am citit ceva despre pitigoi. Cred ca mare parte din vina e a lor.(uite cum scap de responsabilitate :) )

Nu e vina lor Marian ... prezentza lor e ca urmare a ce a fost inainte ... adica un furtisag = miere multa consumata/carata + batalia :arrow: cadavre la urdinis :arrow: masa festiva pt. pitzigoi si apoi au cautat " masa " pe la ceilalti stupi.
Dupa cele ce ai explicat, asa deduc eu ... confirmarea ar putea consta in urmele ce au mai ramas de la furtisag, adica firimituri de ceara la urdinisul lipicios.Cand fura mierea se manjesc si pe picioruse si ramane urme pe unde merg ele, d´aia se lipesc unele firimituri de urdinis.
O alta confirmare este prezenta cadavrelor pe fundul stupului si ceara cazuta pe si sub fund, prin sita, daca este cu fund AV.
Inca una ... fagurii din care au furat mierea sint roshi neuniform in unele zone si celulele sint nelinse.

In alta ordine de idei, consumul n-are cum sa fie in perioada actuala, mai mare decat in luna martie cand creste puiet 2,5 - 3 kg /1 fam buna.
Noteaza si urmareste familia respectiva pt. ca se prea poate ca matca sa fie vina.
Fagurii pradati sa-i scoti din stup ca sa nu atraga iarasi albinele la furat.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde MyBees » 02 Dec 2011, 23:01

Adi Hodis scrie:
MyBees scrie:Noteaza si urmareste familia respectiva pt. ca se prea poate ca matca sa fie vina.
Fagurii pradati sa-i scoti din stup ca sa nu atraga iarasi albinele la furat.

Adi, am scris mai sus, nu mai avea matca. Am unificat si am verificat dupa vreo 3 zile. E ok, noua regina a fost acceptata. Nu stiu ce sa zic... Era una din cele mai mari familii si inca mai este albina foarte multa. Albina moarta am gasit ceva insa avand rame dupa diafragma(le am scoase acum) am presupus ca au murit cele ramase pe ramele respective. Nu am observat semnele de care spui. Acum sa vedem ce va fi...
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde MyBees » 02 Dec 2011, 23:05

Legat de pitigoi... Azi am facut oleaca de birdwatching dar se vede ca imi lipseste experienta... Am resit doar niste poze nu foarte clare. Oricum le pun mai jos.

Am observat ca apar la lasatul serii. Desi se lasase frigul, am observat 1-2 albine iesind la urdinis in urma lor...

Imagine

Aici is face planul de atac:

Imagine
---
MyBees

Mesajde Cristian IONITA » 03 Dec 2011, 00:02

bre .... da ce cutii faine ai .... de unde le-ai cumparat?

unde-i cuibul? .... in cea de 3/4 sau 1/1 ? .... daca e in cea de 1/1 si totusi misca albina la urdinis inseamna ca deranjul e mare .... mult prea mare decat ar fi normal

PS: nu stiu daca se pune berea de la Bacau, dar sa stii ca am folosit apelativul "bre" in semn de respect ptr cei mai in varsta
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde MyBees » 03 Dec 2011, 00:16

Cuibul e sus, in 1/1. Jos am rame goale. Da... le intarata la urdinis pan aies afara si "hap"...

Care bere? :shock: Eu imi amintesc de tuica aia de piersici... Dar cam incep sa o uit...
---
MyBees

Mesajde Adi Hodis » 03 Dec 2011, 00:22

Mi-a scapat ... absenta matcii :)
Auzi ce zice Cristi ... cum pune sare pe rana :arrow:
Cristian IONITA scrie:bre .... da ce cutii faine ai .... de unde le-ai cumparat?
...
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde MyBees » 03 Dec 2011, 00:26

Adi Hodis scrie:Mi-a scapat ... absenta matcii :)
Auzi ce zice Cristi ... cum pune sare pe rana :arrow:
Cristian IONITA scrie:bre .... da ce cutii faine ai .... de unde le-ai cumparat?
...

:)) pai el zice de altele, nu cele la care te gandesti tu... :)
---
MyBees

Mesajde MyBees » 03 Dec 2011, 02:33

Un articol din Dailymail care prezinta "Urban Beehive" un concept foarte interesant al celor de la Philips. Designul este intr-adevar superb. Deasemenea este binevenit mesajul.

Imagine
---
MyBees

Mesajde MyBees » 22 Dec 2011, 21:29

Azi a trecut Mishu05 pe la mine intr-o mica vizita. Ca sa mi-i pun in cap pe mai experimentatii colegi, am ridicat capacele catorva stupi pentru a verifica "impachetajul".
Am observat ca asa cum am facut in toamna este o solutie, pana acum, buna.

Concret, iernez stupii in sistem clopot(majoritatea, ca mai am 2-3 si cu fund plin) utilizand folia.
Pozele de mai jos sunt pentru roi iernat in corpuri de ME:
(pozele sunt facute in momentul impachetarii, nu acum :) )

- Corpul de jos rame goale, corpul de sus rame pline cu miere capacita. Indiferent de nr. de rame asa i-am pus pe toti.
- Cuibul inchis cu diafragma din polistiren extrudat infoliat cu folie strech sau sac de rafie si placa de pfl(inspre cuib)
- Peste rame, de la marginea dreapta si cazand dupa diafragma o folie;
- Apoi o alta folie pe toata suprafata stupului, acoperind si cazand peste cele 4 laturi.;
- Strat izolator dintr-un material pe baza de fibre vegetale;
- Placa polistiren extrudat.
- Capac

Ce am gasit azi? Lipsa totala de condens, excluzand zonele in care deasupra foliei nu exista materialul tampon din fibra. Am folosit si resturi si la stupul deschis azi, in locul in care intre folie si polistiren(pe cativa cm) lipsea acest material izolator, se formasera picuri de condens. Am tras concluzia ca acest material "cald" este foarte bun. Ramane de vazut ce se intampla pana in primavara.

Imagine

Imagine

Imagine
---
MyBees

Mesajde IonutMioveni » 22 Dec 2011, 22:38

Colegu' as avea o mica intrebare ..
Ce rol au acele "pene" de la jumatatea diafragmei? :?
Numai bine si sarbatori fericite!!
:D
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde MyBees » 22 Dec 2011, 23:21

Ionut,

Momentan stupina mea e un mare banc de probe.

"Penele" respective, prezente la o parte din stupi, separa cele doua diafragme. Le impiedica sa inchida perfect, pentru a permite circulatia aerului si a albinei. Cuibul se inchide astfel asa cum as folosi 2 diafragme standard.
La o parte din stupi diafragmele vin lipite, comportandu-se ca o singura diafragma de sus pana jos.

Asa ca au rolul de "sa vad cum e mai bine" :)

Spor!
---
MyBees

Mesajde gica » 23 Dec 2011, 00:26

MyBees scrie:Azi a trecut Mishu05 pe la mine intr-o mica vizita. Ca sa mi-i pun in cap pe mai experimentatii colegi, am ridicat capacele catorva stupi pentru a verifica "impachetajul".
Am observat ca asa cum am facut in toamna este o solutie, pana acum, buna..............
...........
Ce am gasit azi? Lipsa totala de condens, excluzand zonele in care deasupra foliei nu exista materialul tampon din fibra. Am folosit si resturi si la stupul deschis azi, in locul in care intre folie si polistiren(pe cativa cm) lipsea acest material izolator, se formasera picuri de condens. Am tras concluzia ca acest material "cald" este foarte bun. Ramane de vazut ce se intampla pana in primavara.

Dar ca sa-ti pui in cap un carcotas nu vrei?

E bine.Putea sa fie foarte bine.Nu inteleg la ce ai scos ramele.Va fi consumul mai mare.La primavara vei gasi condens pe pereti.Asa zice fizica.
gica

Mesajde MyBees » 23 Dec 2011, 01:08

Pai nu le-am scos ramele Nea Gica. Pe astea le-am avut si eu... Au fost niste roi pe care i-am facut pe rame de 3/4.
Am doar 3 colonii dezvoltate pe ME pe care le-am iernat cu toate ramele 10 goale jos 10 pline sus.

Astea mici, sper sa iasa in primavara si sa se dezvolte anul asta.

Multumesc.
---
MyBees

Mesajde MyBees » 23 Dec 2011, 02:00

gica scrie:Putea sa fie foarte bine.

Cum Nea Gica?
---
MyBees

Mesajde gica » 23 Dec 2011, 09:13

1. Cel mai usor stupul ierneaza cu toate ramele in el.ME pe 2 corpuri,la DB bagi catul sau caturile sub corp.Rezerve cat de multe sa ajunga pana in mai (vreo 16-18 kg).Am ainteles acum ca nu ai avut rame,asta este,e cel mai bine cum ai facut.
2. In primavara stupul care are 6 intervale bune si minim 10 kg rezerve nu are nevoie de bibileala.Merge singur.La cei mai slabi de 6 intervale trebuie intervenit cu ceva hrana si largirea sau spargerea cuibului indiferent de model.
3. In situatia in care ai impachetat cum ai impachetat gandul ma duce la faptul ca esti putin deficitar si la rame din care a iesit puiet.Va fi mai greu dar trece si asta.
4 .In situatia din poza daca sunt rezerve in ramele de sus si a prins ghemul pe ele nu-s probleme.

Referitor la spatiul gol care apare in poza - tot aerul cald care va scapa prin partea superioara va ajunge acolo,se va raci si vei avea condens pe peretii stupului.Asta se va intampla cand vor creste temperatura,va apare puietul si va creste consumul.Pana atunci liniste si pace.
gica

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?