Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

ajutarea/stimularea roiurilor mici

Mesajde Roxana23 » 18 Mai 2015, 11:11

Buna ziua! Sunt noua pe forum nu stiu daca am plasat intrebarea unde trebuie insa am nevoie de ajutor cat mai repede.
Dintr-o familie destul de puternica care isi trasase botci de roire am luat 2 rame cu cele mai frumoase botci si am format 2 roiuri. I.am adus acasa si as vrea sa.i ajut/stimulez. Pot folosi reteta postata pe form de invertire a zaharului apoi sa fac sirop 1:1 si sa le pun in hranitoare? Mentionez ca nu au cules de intretinere acasa.
Multumesc!
Roxana23

Re: ajutarea/stimularea roiurilor mici

Mesajde Ovidiu123 » 18 Mai 2015, 11:42

Buna Roxana
La topicul hranire artificiala(aici unde ai postat) gasesti absolut toate informatiile necesare despre stimulare.
Da,folosesti reteta lu nea Gica.
Grija mare la compozitie.Indicat ar fi sa stimulezi cu sirop invertit 1/1 in cantitati mici.
250ml la 3 zile pentru inceput(daca timpul iti permite).
Daca gresesc,rog pe cei cu experienta sa ma corecteze.
O.zi buna si bafta!
Ovidiu123

Mesajde un OM » 18 Mai 2015, 15:48

La roiuri de 2 rame cu ceva albina as da turta. Siropul poate duce la furtisag in cazul roiurilor mici, mai ales ca nu prea exista cules. Orice fel de turta, chiar si proteica.
un OM

Mesajde Roxana23 » 18 Mai 2015, 19:51

Multumesc pt raspunsuri!
De furtisag nu cred ca e cazul amdoi sunt mici si sunt acasa iar in jurul meu nu sunt famili de albine.
Roxana23

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA