gica scrie:akmm,esti putin in eroare.
1. nu exista in Romania zone sarace pentru albine.
2. Daca ar exista in acele zone nu ar exista albine.
3. Hai sa cadem de acord,exista ani buni si mai putin buni
4. Privind problema economic alegerea e simpla.
Am o adaugire.
La pct.2 ar trebui sa sune ,,2. Daca ar exista, in acele zone nu ar trebui sa existe albine''
Sunt locuri unde oamenii se incapataneaza sa tina albine in stationar, bazandu-se pe ce este in jur.Cum e cazul Babadagului, culesul beton e la tei.Daca ai un an la tei aiurea ca cel pe care tocmai l-am trecut, fl.Soarelui e la 5 Km cu norocul sa fie hibrid autofertil, tocmai a-i pus-o.Vorba din folclor.Nu aduni nici pentru iarna.Poti sa ai si mama Warre-ului.
Ce sa faci in acest caz cu un stup pe 10 rame in cuib.La cat de bine poti tine in frau familia in el (parerea mea), ai doua variante,Ori iei din puiet pana nu mai e in stare sa valorifice nici un cules, ori il lasi de capul lui iar roiul are o sansa, numai daca scapa de stupar.
Daca nu, cum am mai spus, siropul e scump.Am albine de 25 de ani.Daca le aveam de doua zile, ziceam si eu ce scrie in carti; desi dau uneori impresia ca asa fac.De regula acolo unde sunt cu totul de acord (prin practica), cu ce scrie in carti.
A cam inceput sa nu mai ploua deloc din iuli pana in octombrie.La o adica ai da si sirop, da' parca nici polen nu mai e cum a fost....
O perioada excelenta pentru cautat Lada ideala.Cea de zestre,