Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Stupi la distanta.... cum ii impacam?

Mesajde varza » 24 Mai 2015, 21:23

Propun sa discutam aici toti cei care avem stupi la distanta considerabila fata de casa. Aici incercam sa dezbatem printre altele diverse experiente si pareri de acest mod de apicultura :lol: . Spre exemplu eu sunt din TM si am stupii la 250 km . In conditiile acestea e destul de dificil sa ii intretin .... dar ma chinuiesc cat pot :D .Pana acum nu am avut pierderi datorat acestui mod de apicultura . Insa anul asta fiind un an in care am familii ceva mai puternice imi creeaza unele emotii..... sa nu umplu copacii de roiuri :lol: . De obicei ajung la ei in interval de 2-3 sau chiar 4 saptamani. Voi cum stati?
varza

Re: Stupi la distanta.... cum ii impacam?

Mesajde mausica » 24 Mai 2015, 21:35

Apai daca nu iti gasesti pe cineva prin zona sa mai dea un ochi si o mana de ajutor.......o sa stea roii in pom ca florile de salcam ;)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde catalin.profiri » 24 Mai 2015, 22:41

2-4 saptamani mi se pare foarte mult. :roll:
Cauta un coleg/prieten cu bunici mai aproape de tine si du-i acolo.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde buzz » 24 Mai 2015, 23:57

varza scrie:Propun sa discutam aici toti cei care avem stupi la distanta considerabila fata de casa. Aici incercam sa dezbatem printre altele diverse experiente si pareri de acest mod de apicultura :lol: . Spre exemplu eu sunt din TM si am stupii la 250 km . In conditiile acestea e destul de dificil sa ii intretin .... dar ma chinuiesc cat pot :D .Pana acum nu am avut pierderi datorat acestui mod de apicultura . Insa anul asta fiind un an in care am familii ceva mai puternice imi creeaza unele emotii..... sa nu umplu copacii de roiuri :lol: . De obicei ajung la ei in interval de 2-3 sau chiar 4 saptamani. Voi cum stati?

250 km :) eu ii am la 3000 :D
Amatorul iubeste albina,profesionistul o si intelege!
buzz

Mesajde varza » 26 Mai 2015, 12:15

buzz scrie:250 km :) eu ii am la 3000

Si cum te descurci cu ei....... vii in iarna si pui direct caturile de recolta pentru tot sezonul ca poate nu mai ai timp sa ajungi pe la ele la anu? :lol: :lol: :lol: . Explica-mi si mie ca si eu vreau sa fac miere de eucalipt :D . In speranta ca nu te-am suparat si mult respect pentru eforturile depuse. Chiar sunt curios ca daca mie mi se pare dificil sa am stupii la 250km dapai la 3000?!
varza

Mesajde varza » 26 Mai 2015, 12:19

mausica scrie:Apai daca nu iti gasesti pe cineva prin zona sa mai dea un ochi si o mana de ajutor.......o sa stea roii in pom ca florile de salcam ;)

Cu gasitul prin zona...... am pe cineva da doar le mai urmareste. De bagat nu se baga ca au ac in fund :lol: ..... dar e bine si asa macar sunt protejati.
varza

Mesajde buzz » 30 Mai 2015, 12:47

Varza .....apicultura la distanta :) ,apicultura online , eu sunt plecat si sotia se ocupa de ei :) Ptr asta ,pe langa toate in apicultura, mai trebuie sa cunosti si psihologie :lol:
Amatorul iubeste albina,profesionistul o si intelege!
buzz

Mesajde varza » 11 Iun 2015, 14:29

Oare o merge psihologia aplicata direct la albina? :lol: :lol: Da musai sa fie online ca sa nu bat drumul pana la stupi :lol: . Aaa.... si toamna vreau sa bage ele miere in butoaie fara sa vin eu la ele sa le amenint :lol: . Salutari si multa sanatate!
varza

Mesajde mellis » 11 Iun 2015, 15:58

Salutari,

Eu nu am reusit sa impac stupii la distanta, sa-i impac cu mine, ca ei sunt impacati cu natura, cu ei insisi.
Pana la urma i-am luat de unde-i tin dintotdeauna si i-am adus la oras, acum daca noi stam toata ziua in tetraetil de plumb (vorba unui coleg) le-am invatat si pe ele (nus unt chiar in oras, ci in satele de langa oras). Multumit ca anul acesta nu mi-au roit familiile de baza, au si facut ceva miere. Cum am cat de putin timp merg sa le vizitez, le planific pe zile, roi, poze, matci, nebunii.
Daca reusiti la distanta sa imi spuneti si mie, dar dupa mine dragostea trebuie simtita ..
Sanatate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde varza » 12 Iun 2015, 20:10

Mellis ...... Multumesc de interventie. Dupa cum spuneai stupi sunt impacati cu ei insisi ....... nu le umbla nimeni printre rame cu saptamanile :lol: . Ca noi nu prea suntem impacati cu ei....... beleaua noastra :lol: . Incerc sa ii intretin cum pot ...... dar fara prea mari rezultate materiale. Ii tin din placere asa ca si rezultatele sunt care sunt....... :mrgreen: . Parerea mea este ca pentru placerea de a detine albine merita in rest sunt paguba :lol: . Asa e in cazul meu asa ca nu considera ceva general valabil. Mai astept si pe altii care dau rar pe la stupi sa isi spuna parerea.Apropo Mellis ca tot esti din TM spune-mi daca pot gasii ceva foite in afara de apicola. Multumesc. Sanatate multa tuturor!
varza

Mesajde mellis » 12 Iun 2015, 22:56

Salutari
Cel mai supărat anul trecut in toamna am fost când am găsit un fost stup puternic cu lada goala, si am decis sa-i aduc pe lângă mine, acum sunt împărțiți o parte in oraș iar alții prin satele de lângă oras..in 20 minute sunt la ei si se vede diferență fata de anii trecuți, nu au roit, si am si ceva miere, de înmulțit m-am întrecut anul acesta, toate rezervele de lazi sunt pline unesc in toamna..
Apicola sunt cu preturi nesimțite...
Faguri buni si preț decent ar trebui sa te dotezi de la târguri când vin bistritenii, trimit si prin curier dar cum trântesc aia pachetele..(am vazut recent)ma abțin..
Calitate preț bun, 35 kg sunt la "baticuri albe" vorba lui altstupar...găsești aproape orice, de la rame în sarmate de calitate la tratamente mult mai ieftine..sa mergi cu bani la tine ;)..
Am trimisă MP sa nu fac reclama mai mult decât am făcut..
Sănătate..
mellis

Mesajde mellis » 12 Iun 2015, 23:13

Complectare.
1pune te rog localitatea la avatar
2ca sa fi si tu împăcat cu stupii, când ajungi pe la ei la cei cu botci nu sta pe gânduri si muta matca.
Acum doi ani un stup excelent am mutat matca si cel orfan mi-a umplut catul DE 3\4 12 RAME CU MIERE.
Nu pierde vremea cu rupt botci, decat cele in plus.
La lărgire cuib, cum zicea DD intr-un film, largeste cu 3 rame o data (una cladita-n mijloc si doua foite lateral)sa nu te prinda explozia primaverii prea strans..toamna hrani5or de capacitate mare, ..
Ma mai gandesc...
Sanatate
mellis

Mesajde paul » 13 Iun 2015, 09:02

Majoritatea dintre noi tin stupii ... la distanta ! Pentru ca ... acolo-i cules !
Ideea este sa-ti faci un program de vizita functie de lucrarile sezoniere (largire cuiburi, deblocare cuiburi, roi artificiali ...etc). Daca ajungi mai rar din varii motive da-le spatiu excedentar (cam ca la Dan Pustu :lol: ) sa aiba reginele unde oua si albinele sa depuna mierea. Astfel ... toata suflarea va fi impacata ! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde varza » 13 Iun 2015, 20:47

mellis scrie:Salutari
Cel mai supărat anul trecut in toamna am fost când am găsit un fost stup puternic cu lada goala.

Mie mi s-a intamplat ceva asemanator un stup pe 12 rame in toamna avea vreo 2 rame de albina. Bine nici nu mai dadusem pe la ei de ceva vreme.
Stupul respectiv roise. Asa ca intre timp tot incerc sa gasesc printre altele modalitati de a ii intretine cu vizite rare :D . Multumesc pentru idei. Daca nu deranjez prea mult...... te rog dezvolta care botci le elimini si care nu.....ca eu nu las numai o botca in stup si cu matca formez un alt roi..... da e munca laborioasa. Da idea largiri cu 3 rame odata functioneaza daca exista cules. Multumesc inca odata pentru tot.
varza

Mesajde varza » 13 Iun 2015, 21:03

paul scrie:Majoritatea dintre noi tin stupii ... la distanta ! Pentru ca ... acolo-i cules !
Ideea este sa-ti faci un program de vizita functie de lucrarile sezoniere (largire cuiburi, deblocare cuiburi, roi artificiali ...etc). Daca ajungi mai rar din varii motive da-le spatiu excedentar (cam ca la Dan Pustu :lol: ) sa aiba reginele unde oua si albinele sa depuna mierea. Astfel ... toata suflarea va fi impacata ! :lol:

Am inteles idea. Asa incerc sa fac de ceva vreme.... multumesc pentru interventie.Apropo si eu mai trag cate un ochi pe filmele lui Dan Pustu. Astfel mai trag ceva invataminte :D .
varza

Mesajde paul » 14 Iun 2015, 00:30

varza scrie:Apropo si eu mai trag cate un ochi pe filmele lui Dan Pustu. Astfel mai trag ceva invataminte :D .

Adevaru-i ca de la Dan ai ce invata ! :)
El parca-i din filmul ... Toate mi se intampla numai mie ! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE