varza scrie:Propun sa discutam aici toti cei care avem stupi la distanta considerabila fata de casa. Aici incercam sa dezbatem printre altele diverse experiente si pareri de acest mod de apicultura. Spre exemplu eu sunt din TM si am stupii la 250 km . In conditiile acestea e destul de dificil sa ii intretin .... dar ma chinuiesc cat pot
.Pana acum nu am avut pierderi datorat acestui mod de apicultura . Insa anul asta fiind un an in care am familii ceva mai puternice imi creeaza unele emotii..... sa nu umplu copacii de roiuri
. De obicei ajung la ei in interval de 2-3 sau chiar 4 saptamani. Voi cum stati?
buzz scrie:250 kmeu ii am la 3000
mausica scrie:Apai daca nu iti gasesti pe cineva prin zona sa mai dea un ochi si o mana de ajutor.......o sa stea roii in pom ca florile de salcam
mellis scrie:Salutari
Cel mai supărat anul trecut in toamna am fost când am găsit un fost stup puternic cu lada goala.
paul scrie:Majoritatea dintre noi tin stupii ... la distanta ! Pentru ca ... acolo-i cules !
Ideea este sa-ti faci un program de vizita functie de lucrarile sezoniere (largire cuiburi, deblocare cuiburi, roi artificiali ...etc). Daca ajungi mai rar din varii motive da-le spatiu excedentar (cam ca la Dan Pustu) sa aiba reginele unde oua si albinele sa depuna mierea. Astfel ... toata suflarea va fi impacata !
varza scrie:Apropo si eu mai trag cate un ochi pe filmele lui Dan Pustu. Astfel mai trag ceva invataminte.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 62 vizitatori