Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Buletin de analize (Albine/Miere)

Mesajde floreageorge » 05 Iun 2014, 13:53

Buna ziua!

Din multitudinea de apicultori, dintre cei care au avut vreodata probleme cu ierbicidari neanuntate sau probleme cu mierea si au fost nevoiti sa faca analize la miere/albine, poate cineva urca o copie dupa acel buletin de analize? Multumesc!
floreageorge

Re: Buletin de analize (Albine/Miere)

Mesajde thomas » 04 Iun 2015, 10:22

Unde faceti buletinele de analiza la mierea pe care o vindeti?
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde almasel » 12 Iun 2015, 09:29

Analize la miere eu nu fac. Face cumparatorul cand cumpara de la mine (se ia esantion din butoi, se sigileaza butoiul, iar cand vine rezultatul omul vine la mine, plateste si isi ia mierea). Din punctual asta de vedere eu sunt linistit pt ca nu folosesc nici zahar sau alti inlocuitori si nici antibiotic.
Analize pentru albina/ puiet/ miere/ fagure face DSV-ul. Cam de 3 ori pe an ii dau medicului zonal probe si la intoarcerea rezultatului de la analize el imi intocmeste fisa de sanatate a familiei de albine. Asa se procedeaza in zona mea, nu stiu cum este pe la altii.
almasel

Mesajde thomas » 16 Iun 2015, 13:27

Am facut analiza mierii la DSV si rezultatul e bun. La fiecare parametru se specifica faptul ca este corespunzator directivei Consiliului CE 110/2001.
Am diferite valori pentru HMF, indice diastazic, umiditate, zahar invertit si zaharoza. Unde pot gasi o explicatie a acestor parametrii sau intervale de valori, ca sa stiu cat de buna e mierea pe care o am?
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE