Augustin78 scrie:Salut.
Si eu sunt incepator.
cauzele ar putea fi:
-lipsa spatiu
-pregatire de roit..albina someaza,nu mai lucreaza..posibil asteptarea roitului.
-aerisire defectuoasa,
cateva intrebari:
-Ai fund cu sita sau fund plin?
-Cat de mare e urdinisul?
E pozitionat in soare?
Numai bine.
ps:daca sunt alti colegi care ma pot corecta,sunt bineveniti.
glaliona scrie:Buna ziua ,la ultima vizita in stupina am vazut ceva nou pentru mine .Totul era in regula la controlul stupilor si al roilor (formati dupa salcam ).Dupa ora 15.30 am mers sa duc apa proaspata in adapator si am fost surprinsa sa vad zeci de trantori prin iarba si pe carare ,unii erau morti dar majoritatea se tarau .Precizez ca erau doar trantori si primul gand a fost ca sunt trantorii care au esit la imperecheat dar sa fie oare atat de multi .Am aruncat o privire prin lazi si totul parea in regula ,este pentru prima data cand vad acest fenomen,astept pareri si multumesc anticipat .
varza scrie:Buna tuturor. Ma confrunt cu o neclaritate. Am fagurasi construiti pe podisor ...... cum se pot valorifica sau ce fac cu ei? Nu au miere in ei sau altceva si sunt ,,noi,,. Cum se procedeaza cu ei?Multumesc .
unincepator scrie:vin cu o completare, ouale sunt din ajutor,adica de la alti stupi buni dar nu trag nici ei botca,trantorii sant din ramele ce am dat pentru ajutor ,ca altfel nu mai aveam matca,familie.Rog cunoscatorii s-mi dea un raspuns,ajutor.
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori